במסגרת התדיינות ענפה עתרה הנתבעת 1 לסעד של הצהרה בדבר זכויותיה בפטנטים (ה"פ 840/79) למרות שבהחלטתה של הנשיאה ח' אבנור על גבי הבקשה לאישור ההסכם במסגרת תיק הפרוק, נאמר מפורשות:
"כל הנכסים הזכויות וההתחייבויות שהיו שייכים לעין טל בע"מ (בפרוק), מוקנים לרוכשים מיום ההחלטה דהיינו 20.11.82" (נספח א' לכתב-התביעה המתוקן מס' 1).
בית-המשפט העליון אישר את פסקי-הדין החלקיים וקבע כי זכות השמוש בפטנטים עברה אל התובעת 1 עם רכישת נכסיה של עין טל ההיסטורית וכל פסיקה אחרת, אינה מחייבת את הצדדים בתובענה שבפנינו:
"על חומת הנימוקים סביב מסקנה זו מסתערים המערערים באמצעות איל ברזל שכח הנגיחה שלו הוא, לדעתם, רב עוצמה עד כדי כך, שהחומה הבצורה חייבת ליפול תחתיה. הכוונה היא לדבריו של הנשיא מ' שמגר בפסק הדין של המערכה הראשונה...
לא מצאתי בנימוקים המועלים על ידי המערערים כל בסיס לסטות מן המסקנה אליה הגיע בית המשפט קמא בנקודה זו. חברת עין טל (1983) היא, כאמור, אישיות משפטית נפרדת מבעלי המניות היחידים, ואין להטיל ספק בכך כי הכרעה, שניתנה בין השותפים בחברה המקורית, אינה יכולה לחייב בעל מניות בחברה החדשה, אשר בינו לבין השותף המקורי (ובעל המניות הנוכחי) רוזנברג, קיימים אף ניגודי אינטרסים" (שם פיסקאות 13-16).
תבורי קיבל הסברים אשר הניחו את דעתו, ובהם רכישת החברה כעסק חי וקבלת מלוא הזכויות, הנכסים והחובות של עין טל ההיסטורית:
"כלומר, מי שירכוש את עין-טל בע"מ ירכוש את כל נכסיה המוחשיים (תבניות, אמצעי ייצור אחרים, מלאי, כלי רכב, וכיוצ"ב), ביחד עם נכסיה הבלתי מוחשיים, לאמור: על זכויות לניצול בלעדי של הפטנטים, וכן את סימן המסחר 'עין טל'".
אלא שלמעשה, מנעו הנתבעות גישה אל אמצעי הייצור והמלאי, ובמקביל פתחו בשיווק מוצרי עין טל ההיסטורית ללקוחות הוותיקים.
...
בית-המשפט העליון אישר את פסקי-הדין החלקיים וקבע כי זכות השימוש בפטנטים עברה אל התובעת 1 עם רכישת נכסיה של עין טל ההיסטורית וכל פסיקה אחרת, אינה מחייבת את הצדדים בתובענה שבפנינו:
"על חומת הנימוקים סביב מסקנה זו מסתערים המערערים באמצעות איל ברזל שכח הנגיחה שלו הוא, לדעתם, רב עוצמה עד כדי כך, שהחומה הבצורה חייבת ליפול תחתיה. הכוונה היא לדבריו של הנשיא מ' שמגר בפסק הדין של המערכה הראשונה...
אין בידי לקבל מסקנה זו, משני טעמים.
המסקנה העולה מן האמור הנה כי המקרים הקשים להוכחה מדויקת של הנזקים, מצדיקים פיצוי על דרך האומדן.
הנתבעות תשלמנה בראש נזק זה פיצוי על הצד הנמוך בסך 300,000 ש"ח.
לסיכום, הנתבעות תשלמנה ביחד ולחוד לתובעת 1 146,718,3 ש"ח, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 30.4.1995, שהוא מועד הגשת כתב-התביעה המתוקן (מס' 1).