מכאן התביעה על סך 341,697 ש"ח שבמסגרתה דורש התובע את השבת הכספים, בתוספת ריבית והצמדה, ותביעה שכנגד על סך 342,000 ש"ח, במסגרתה דורשת הנתבעת פיצויים מהתובע בגין הוצאות שהוציאה, לטענתה, תוך הסתמכות על הבטחות של התובע לשאת בהן, ובגין הפרת הבטחה שנתן להנשא לה.
רקע
התובע שכר יחידת דיור אצל אחיה של הנתבעת, ובמהלך מגוריו שם הכיר את הנתבעת והתפתח ביניהם קשר זוגי, אשר הצדדים אינם מסכימים על טיבו המדויק.
בנוסף, לטענת התובע חתמה הנתבעת באותו מעמד על שני שטרי חוב לטובתו: האחד על סך 120,000 ש"ח והאחר על סך 180,000 ש"ח. הנתבעת מכחישה את חתימתה על השיטריות, אולם מאשרת את חתימתה על הסכם ההלוואה.
מיד לאחר מכן, ביום 10.10.2017, שלחה הנתבעת לתובע, באמצעות בא כוחה, הודעה על ביטול הסכם ההלוואה מחמת עושק, כפייה, סתירה לתקנת הציבור וכדומה.
בדיון בפני כב' הרשמת הסכימה הנתבעת להמלצת הרשמת למחוק את בקשתה בעיניין הסמכות, מן הטעם שבאותו שלב לא הוצגו מספיק נתונים המאפשרים לקבוע האם הצדדים הם "בני מישפחה". כמו כן, לאחר שהנתבעת נחקרה הסכימו הצדדים להמלצת הרשמת למתן רשות להיתגונן.
מסקנתנו לעיל לפיה הסכם ההלוואה תקף מחלישה את הטענה כי הייתה בין הצדדים הסכמה מכללא לפיה התובע יממן את הוצאות הנתבעת, שכן העובדה שהצדדים התקשרו בהסכם ההלוואה לכאורה מלמדת שהם לא ראו את עצמם תחת הסכמה חוזית מעין זו.
שלישית, גם אם נתעלם מהסכם ההלוואה ולא נייחס משקל לבחירה הדיונית של הנתבעת להגיש את תביעתה לבית משפט זה, הרי שלגוף העניין הנתבעת לא הוכיחה (ואף לא טענה במפורש) כי הייתה לה זכות למזונות משקמים כידועה בציבור.
...
ממילא, מתחייבת המסקנה כי טענה זו לא הוכחה.
סוף דבר
במסגרת התביעה על הנתבעת לשלם לתובע סך של 300,000 ש"ח. במסגרת התביעה שכנגד, על התובע לשלם לנתבעת סך של 38,500 ש"ח. סך הכול, על הנתבעת לשלם לתובע סך של 261,500 ש"ח. לסכום זה יש להוסיף הפרשי ריבית והצמדה לפי חוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, ממועד הגשת התביעה.
בנסיבות העניין, בהתחשב בסכום שלגביו התקבלה התביעה בסופו של יום ובהיקף התיק, תשלם הנתבעת לתובע הוצאות ושכר טרחת עורך דין בסכום כולל של 25,000 ש"ח.
תיק ההוצאה לפועל ישופעל, אולם הוא יועמד על הסכומים האמורים בלא להוסיף את ההוצאות, הריביות וכדומה שנצברו בתיק.