הואיל והמבקשים מודים שקבלו ממס רכוש פיצוי בגין נזקים אלה בסך 57,911 ₪, לפי הערכת שמאי מס רכוש, והמבקשים לא כוננו את ניזקם ולא המציאו כל חשבונות כדי לתמוך בתביעתם, הרי זכאותם מכוח הצעת הפשרה לפנים משורת הדין, היא לכל היותר, 23,129 ₪, אך המבקשים דחו הצעה זו.
בהמשך, הגישה המשיבה לבית-המשפט מיסמך שכותרתו "עקרונות לטפול משותף בתביעות נפגעי השריפות", שהוא מיסמך מיום 6.12.2018, החתום על-ידי המשיבה מחד גיסא, ומנהל רשות המיסים מאידך גיסא, ובסעיף 5.1 שבו, נכתב:
"ההישתתפות של חברות הביטוח בפצוי בגין ניזקי שריפה לתכולה תהיה שווה להפרש שבין סכום הפצוי שעל הקרן לשלם עבור נזק זה בהתאם ולפי הוראות החוק (ולפי טבלת חפצים ביתיים לשנת 2014) לבין הסכום המגיע למבוטח מחברת הביטוח לפי הדין ותנאי הפוליסה, מבלי שחברת הביטוח תיסתמך על חריג הטרור בלבד. אם הניזוק רכש כסוי מורחב מהקרן, ההפרש האמור יחושב בהתאם" (הערה: הקרן משמע: מס רכוש וקרן פיצויים).
לכן, הגישו המבקשים את תביעתם נגד המשיבה רק בגין נזק תכולה כשהפוליסה, כך נטען, מכסה הן ניזקי תכולה, והן ניזקי מבנה ועל הפצוי המגיע להם בגין המבנה – המבקשים לא ויתרו, אלא הם הסתפקו בתביעה בגין הנזק לתכולה, הואיל והם קיבלו פיצוי בגין ניזקי המבנה ממנהל מס רכוש.
...
בית-משפט קמא, בהחלטתו מיום 15.1.2020, לא דן בשתי הטענות הנ"ל שהעלתה המשיבה, ולכן, הגעתי לכלל מסקנה שיש לדון בבקשת רשות ערעור זו כאילו ניתנה הרשות והוגש הערעור לפי הרשות שניתנה.
נוכח האמור לעיל, סבורני, שאין מנוס מלקבל את הערעור ולהורות על החזרת התיק לבית-משפט קמא, על-מנת שבית-משפט קמא ידון ויכריע בשתי הטענות הנ"ל שהעלתה המשיבה, (כמפורט בפִסקה כ' דלעיל), וכך אני מחליט.
בהתאם לתוצאה אליה יגיע, יחליט בית-משפט קמא, האם יש מקום להיעתר לבקשתם של המבקשים להתיר להם לפצל את סעדיהם, או שמא דין בקשתם - להידחות.