רקע
בין הצדדים נחתם, בשנת 2015, חוזה לבצוע עבודות תיכנון, קונסטרוקציה, כלונסאות ודיפונים בפרויקט של המבקשת, שנועד להקמת מבנה מסחרי ברחוב פאולוס הששי בעיר נצרת (להלן: "החוזה").
המשיבה סירבה להשיב את הכספים, בטענה, שהסכומים ששולמו הם עבור עבודה שכבר בוצעה והתוכניות והחישובים כבר נימסרו למבקשת, והתשלום שבוצע מהוה תמורה בגין אותה עבודה שבוצעה.
מכאן הוגשה התביעה מושא תיק זה בעילה חוזית ועשיית עושר ולא במשפט, בגדרה עתרה המבקשת להחזר הכספים ששולמו על ידה למשיבה, לטענתה, בגין עבודות תיכנון שלא בוצעו בשטח ופקוח שלא נעשה בפועל עקב פטירתו של המהנדס אבי ליאור; וכן לנזקים נוספים המוערכים בסכום של 25,000 ₪ שנגרמו לה, לטענתה, בשל אי עמידת המשיבה בלוח הזמנים המוסכם בחוזה לסיום עבודת התיכנון והבניה.
שמיעת עדים לא פגמה בהליך הבוררות, אלא, נתנה למבקשת היזדמנות מלאה להוכיח את טענותיה באמצעות זימון עדים וחקירתם (סעיפים 6-11 לתגובה);
אשר לטענה שבורר לא הכריע כמומחה – טענה המשיבה, כי הבורר הכריע בפסק הבוררות בשאלה אם התכניות שספקה המשיבה "היו נכונות מבחינה הנדסית" או "לקויות והיה צריך לתקנן". הבורר קבע, כי ניתן להתבסס על החישובים והתכניות שהוצאו על ידי המשיבה, וכן היתייחס לטענת המבקשת לעניין "גובה ראש" בחניונים, תוך שהוא קבע, כי אי ההתאמה בגבהים אינה מהוה ליקוי חמור הדורש הוצאת תכניות קונסטרוקציה חדשות (סעיפים 12-15 לתגובה);
אשר לטענות של המבקשת בדבר טעויות של הבורר בפסיקתו בהתייחס לחוק החוזים, להיות המשיבה חברה בע"מ ובהתייחס לביטול החוזה – ציינה המשיבה, כי טענות אלה אין להן עגון ברשימת העילות שבסעיף 24 לחוק הבוררות, ואין זה מקומן להשמע (סעיפים 16-21 לתגובה);
אשר לטענה שהבורר לא פעל על פי הדין המהותי – טענה המשיבה, כי הבורר דן בסוגיית הפרת החוזה וקבע, כי המשיבה עמדה בכל התחייבויותיה, כך שהחוזה לא הופר ולא בוטל, אלא, הופסק בנסיבות טראגיות, וכל החומר נשלח למזמין העבודה.
...
לגופם של דברים
לאחר שבחנתי את הבקשה וטענות הצדדים, הגעתי לידי מסקנה, כי דין הבקשה להידחות משלא מצאתי, כי נפלו בהליך הבוררות פגמים המצדיקים ביטולו על פי העילות המנויות בסעיף 24 לחוק הבוררות.
בהקשר זה, יפים הדברים שנקבעו ברע"א 3680/00 גמליאלי נ' מגשימים כפר שיתופי להתיישבות חקלאית בע"מ, פ"ד נז(6) 605 (2003), לענייננו:
"אין בית המשפט רשאי להתערב בפסק הבורר אפילו סבור הוא כי טעה טעות מהותית, בין עובדתית ובין משפטית, וגם אם על פי תפיסתו הפעיל הבורר את שיקול דעתו בצורה בלתי שקולה. הצדדים קיבלו על עצמם מראש את הכרעת הבורר גם אם יטעה, וגם אם צד זה או אחר לא ישבע נחת מההחלטה". (עמ' 623) (ההדגשה שלי נ' ד' מ')
ועוד נקבע:
"... התערבות שיפוטית בפסק הבורר הינה צרה ומוגבלת לעילות מוגדרות. עילות אלה מוחלות בזהירות ועל דרך פירוש דווקני כדי ליתן תוקף לפסק ולא לבטלו. בית-המשפט הבוחן את הפסק אינו דן בו כערכאת ערעור, ואין הוא אמור לבחון אם צדק הבורר בקביעותיו או טעה בהן על-פי הדין, שהרי עילת הביטול בגין טעות על פני הפסק שוב אינה נמנית עם עילות הביטול". (עמ' 616) (ההדגשה שלי נ' ד' מ')
אשר לטענה שהבורר הוציא שני פסקי בוררות – טענה זו גם דינה להידחות.
בפסק הבוררות התמציתי הבורר סיכם את המסקנות אליהן הגיע, ואין כל שינוי לגופם של דברים, ובתאריך 24.12.2020 נערך עדכון ביחס למועד התשלום של ה-5,000 ₪, שנקבע כי על המבקשת לשלם למשיבה: הבורר הוסיף בסעיף ח – "התשלום יועבר תוך 30 יום".
ב"כ המבקשת לא הוכיח, כי התקבלו שני פסקי בוררות שונים ולא הציג לפני בית המשפט כל ראיה או מסמך המעידים על כך.
סוף דבר
לאור כל המקובץ לעיל, דין הבקשה להידחות, והנני מאשרת את פסק הבוררות שניתן על ידי הבורר אינג' שטרנברג רונן, בתאריך 22.12.2020, ונותנת לו תוקף של פסק דין.