הנתבעת 1 היא חברת בנייה (להלן - החברה), ולטענתה, היא לא מכירה את התובע ואין כל ראשית ראיה לכך שאכן עבד בחצריה.
אשר לאחריות החברה, טען שיש לראות בה כמעסיקתו במשותף כיוון שהוא עבד בחצריה, נימנה הלכה למעשה על עובדיה, והיה כפוף למנהליה.
בנוסף, יש לראותה כמעסיקתו במשותף מטעמים של מדיניות משפטית והגשמת תכלית דיני העבודה, וכי מש"הועסק ע"י חברת כוח אדם הרי שבתום 9 חודשים הנו מוחזק כעובד הנתבעת 1 לכל דבר ועניין" (פס' 54 לתביעה); משום שהחברה "התרשלה בפקוח על הקבלן ועצמה עיניה מההפרה הבוטה של חוקי העבודה והמגן" (סעיף 58 לתביעה); ומשום שהחברה היתקשרה עם מסראוה בחוזה הפסד.
תמצית טענות מסראוה
מסראוה לא הכחיש שהוא העסיק את התובע אך טען כי העסיקו כקבלן עבודות ביניין ולא כקבלן כוח אדם; בסעיף 13 לכתב ההגנה מטעמו טען שהתובע הועסק אצלו מ-9/17 עד 1/19 (כולל), ובסעיף 19 - טען שהתובע הועסק אצלו בשתי תקופות: מ-4/17 עד 12/17 ומ-4/18 עד 6/18; עוד טען כי העבודה התבצעה באתרים שונים, לאו דוקא באתרים השייכים לחברה; תלושי השכר שיקפו את מלוא השכר והקף העבודה, התובע סרב לחתום על הודעה על תנאי עבודה, העבודה התבצעה עד 15:30 ובימי ו' כ-2-3 שעות בלבד; התובע אינו זכאי לתשלום עבור שעות נוספות וקיבל את מלוא זכויותיו; ב-7/18 התובע נטש את עבודתו ולכן יש לקזז מכל סכום שייפסק, דמי הודעה מוקדמת.
בחקירתו הנגדית הציג התובע גרסה שלישית – "אני מקבל 4,000 ₪ בשיק ו-5,000 ₪ במזומן... זה היה כל חודש ככה".
כן, בתחילת חקירתו התובע העיד שהתשלום מחוץ לתלוש הוא הנוהג בתחום עם עובדים זרים בכל מקומות העבודה, וכי הוא ביקש שכך יעשה (עמ' 11, ש' 7-10 לפרוטוקול), ובהמשך הוא העיד שהוא נידרש לקבל ככה את שכרו (עמ' 13, ש' 5-14 לפרוטוקול).
בנסיבות התיק דנן כשהתביעה נגד לא הייתה מבוססת, התובע ישלם לנתבעת 1 בנוסף הישתתפות בשכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ (סה"כ 5,000 ₪).
...
בנסיבות העניין, בהינתן הסוגיות שבמחלוקת שנגרמו, בין היתר, עקב מתן התלושים הפגומים ותקופת ההעסקה, אנו מקבלים את רכיב תביעה זה במלואו.
כאמור לעיל, טענתו של מסראווה מקובלת עלינו.
סוף דבר
התביעה נגד נתבעת 1 נדחית ואנו מורים על חילוט הערבות בסך 2,000 ₪ שהתובע הפקיד לטובתה.
בנסיבות התיק דנן כשהתביעה נגד לא הייתה מבוססת, התובע ישלם לנתבעת 1 בנוסף השתתפות בשכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪ (סה"כ 5,000 ₪).