מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת התפטרות עובד עקב העתקת מקום מגורים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבע התובעת בחרה להתפטר בשל העתקת מקום מגוריה ועבודתה לעיר מודיעין.
] אשר לטענת התובעת בדבר זכאותה לפצויי פיטורים לאור התפטרות בדין מפוטר יצוין כי טענה זו כלל לא הועלתה בכתב התביעה.
...
משאין מחלוקת שלתובעת לא שולמו דמי הבראה, ומשהנתבע לא סתר את תחשיב התובעת שהוצג בסיכומיה, אנו מקבלים תחשיב זה, העולה בקנה אחד עם קביעותינו לעיל, וקובעים שעל הנתבע לשלם לתובעת סך של 2,531.30 ₪ עבור דמי הבראה.
מכיוון שהתובעת לא פירטה את ימי החג בגינם היא תובעת שכר היא למעשה לא עמדה בנטל הראשוני המוטל עליה ותביעתה ברכיב זה נדחית.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובעת תוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד ליום התשלום המלא בפועל: סך של 3,394.72 ₪ בגין פדיון חופשה.

בהליך דיון מהיר בסמכות שופט (דמ"ש) שהוגש בשנת 2014 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תקנה 12(ד) לתקנות קובעת: "(ד) רואים התפטרות של עובד כפיטורים לעניין פסקה (3) לסעיף 8 לחוק אם העובד העתיק את מקום מגוריו למקום היתנחלות או היאחזות שאישרו לעניין זה שר הביטחון ושר החקלאות וגר באותו מקום לפחות שישה חדשים רצופים". על פי הפסיקה, עובד הטוען להתפטרות בדין פיטורים מכוח הוראות סעיף 8 לחוק והתקנות לפיו, עליו הראיה שהתפטרותו באה עקב העתקת מקום מגוריו.
בהתאם לתלושי השכר, אני קובעת כי ממוצע שכרה של התובעת בשנת 2010 עמד על 4,977 ש"ח. התובעת עבדה עבור הנתבעת במשך 37 חודשים ועל כן זכאית היא לפצויי פיטורים בסך 15,346 ש"ח. התביעה לתשלום שכר עבודה ודמי הבראה התובעת עתרה לתשלום שכר עבודה בסך 6,000 ש"ח בגין חודש נובמבר 2010 וכן לתשלום דמי ההבראה שקוזזו משכרה בסך 1,580 ש"ח. בתלוש השכר שהונפק לתובעת לחודש 11/10 שולמו לתובעת "עמלות יעדים" בסך 2,370 ש"ח וכן דמי הבראה בסך 1,580 ש"ח וקוזזו משכרה 3,950 ש"ח דמי הודעה מוקדמת.
...
לאור כל האמור לעיל – טענות הקיזוז של הנתבעת נדחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
בהתאם לכך תשלם הנתבעת לתובעת, תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין אליה, את הסכומים הבאים: סך של 15,346 ש"ח בגין פיצויי פיטורים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תמצית התביעה התובעת עבדה במספרה של הנתבע בנתניה, החל מיום 14.2.2014 ועד ליום 19.1.2020, מועד בו התפטרה לרגל נישואיה והעתקת מגוריה לרמלה.
לטענתה, היא זכאית לפצויי פיטורים מכוח הוראת סעיף 8 לחוק פצויי פיטורים, התשכ"ג-1963, ותקנה 12(א) לתקנות פצויי פיטורים (חישוב הפיצויים, והתפטרות שרואים אותה כפיטורים), התשכ"ד-1964, שזו לשונם: חוק פצויי פיטורים - "8. לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו –
...
בנסיבות אלו דרישת ההשבה של דמי הנסיעות ששולמו לתובעת, לאחר שהתובעת הסתמכה על התשלום, אינה צודקת ואנו דוחים את התביעה להשבת הסכומים האמורים (השוו: ע"ע (ארצי) 704/06 קרן מחקרים רפואיים פיתוח תשתית ושרותי בריאות - לורין קדם, 23.9.2008).
סוף דבר על הנתבע לשלם לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך 18,658 ש"ח, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום 19.1.2020 ועד מועד התשלום.
שכר חודש ינואר 2020 בסך 9,071 ש"ח נטו בצירוף פיצויי הלנת שכר בסך 2,000 ש"ח. התביעה שכנגד – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובע עשה דין לעצמו ומתחילת לימודיו ולאחר העתקת מקום מגוריו החל את החלוקה בשעות הבוקר המוקדמות מבלי לעדכן את מנהליו עד כדי השארת חבילות בדלת הבית כשהנמען אפילו לא קם משנתו וללא קבלת אישור הנתבעת, על מנת שיוכל להספיק ללימודיו.
עיון בכתב התביעה ובתצהיר התובע מעלה כי התובע ציין שלל סיבות בגינן טוען הוא כי התפטר וכי יש לראות בהתפטרות זאת כדין מפוטר, ואילו הנתבעת טוענת בכתב הגנתה כי לא הרעה את תנאי עבודתו של התובע.
לפיכך, משקבענו כי שכרו הממוצע של התובע לצורך חישוב פצויי פיטורים עמד על סך של 11,181 ₪, נחשב את שווי יום החג כנגזרת של סכום זה. לפיכך, אנו קובעים כי שווי יום לעניין רכיב תביעה זה יעמוד על סך של 508.22 ₪ (11,181/22 ₪), ומכאן שזכאותו של התובע לדמי חגים עומדת על סך של 13,213.9 ₪ (26×508.22).
...
משכך, גם אם כתב התביעה היה כולל רכיב של שעות נוספות, לא שוכנענו כי התובע עמד בנטל הראשוני, שכן גרסתו בנדון נסתרה כמפורט לעיל.
בכל הנוגע לרכיב התביעה בגין הלנה, לא שוכנענו כי בנסיבות העניין יש הצדקה לחייב ברכיב זה, נוכח המחלוקות נשוא התיק דוקביעותינו לעיל ושעה שרכיב זה נטען רק באופן כללי.
סיכום הנתבעת תשלם תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין את הסכומים המפורטים להלן: פיצויי פיטורים בסך 38,201.74 ₪ ותגמולים בסך 26,262 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

רק כשנתיים מאוחר יותר הודיעה התובעת על התפטרותה ללא קשר להרעת התנאים הזמנית שהייתה בשנת 2015, ולכן היא איבדה את זכאותה לתבוע פצויי פיטורים בשל הפחתת השכר הזמנית.
לאחר מכן נבחן את טענתה של התובעת לזכאותה לפצויי פיטורים מכוח התחייבות או הבטחה, אשר על פי טענתה ניתנה לה. זכאות לפצויי פיטורים עקב הצטרפות לשליחות לחו"ל של בן הזוג בסעיף 8 לחוק פצויי פיטורים ובתקנות מכוחו נקבעו המקרים בהם עובד שמתפטר לרגל העתקת מקום מגוריו זכאי לפצויי פיטורים – "לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו -
...
משכך, לא מצאנו במסמך האמור כדי לתמוך בטענתה של התובעת להבטחה שניתנה לה לתשלום פיצויי פיטורים, ללא קשר לנסיבות סיום עבודתה.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, התביעה נדחית.
לאור תוצאת פסק הדין, התובעת תשלם לנתבעת הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין בידי הצדדים, אחרת יישאו הפרשי ריבית והצמדה כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו