מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת הפרת חוזה אספקת דלק

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפי הטענה, באוקטובר 2006 או בסמוך לכך הפסיקה מ.ק.ע לרכוש דלקים מהנתבעת והנתבעת פנתה לתובע לקבלת ייעוץ/הגשת תביעה נגד מ.ק.ע נוכח הפרת ההסכם.
מספר חודשים לאחר החתימה על הסכם הפשרה, במהלך ינואר 2008 ביקשה הנתבעת לבחון אפשרויות לשינויים בהסכם אספקת הדלקים למ.ק.ע שעניינם העקרי היה העברת מ.ק.ע להסכם אספקה ישירות מול חברות הדלק (שיכונה להלן: "הסכם ירוק").
...
אני סבורה אפוא, כי לא הוכחה זכותו של התובע לקבלת שכר טרחה נוסף בגין התביעה השניה.
אני קובעת, אפוא, כי עצם הנזק בתביעה הנגדית וממילא גובהו, לא הוכח במידה הנדרשת לצורך הרמת הנטל.
אשר על כן, אני דוחה את התביעה ואת התביעה שכנגד.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

תביעה ותביעה שכנגד, שעניינן היתקשרות חוזית ביחס לאספקת דלק והפעלת חנות "נוחות" בשטח תחנת דלק המצויה בכפר ג'ת. האם חייבים הנתבעים לשלם לתובעת סך של 839,606 ₪, הנובע בעיקר מאספקת דלק? האם חייבים הנתבעים להשיב לתובעת את עלויות הקמת חנות "הנוחות" בשטח התחנה? האם זכאים הנתבעים לפצוי או קזוז בגין נזילת סולר בהקף של כ- 73,000 ליטר, שאירעה לטענתם כתוצאה מרשלנות התובעת? האם גבתה התובעת מהנתבעים עבור אספקת דלק מחיר גבוה מהמחיר עליו סוכם בין הצדדים? אלה עקרי השאלות העומדות להכרעה בהליך זה. רקע התובעת עוסקת באספקת דלק.
פועל יוצא מהאמור הוא שאין בסיס לטענה לפיה הפרה של הסכם אספקת הדלק, מהוה הפרה של הסכם הפעלת חנות המנטה, ואין בסיס לכרוך בין שני ההסכמים בהיבט זה. משכך, אי תשלום עבור אספקת דלק, כמו גם אי תשלום עבור חיובים שוטפים אחרים הקשורים בהסכם אספקת הדלק, לא הקנתה לתובעת זכות לבטל את הסכם הפעלת חנות המנטה.
...
תביעת התובעת בנוגע להשבת השקעותיה בחנות המנטה נדחית בזאת.
התביעה שכנגד נדחית.
אני מחייב את הנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 50,000 ₪, וכן להשיב לתובעת את סכומי אגרת המשפט ששולמו על ידה במסגרת ההליך, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום תשלום האגרה ועד מועד מתן פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בשנת 1993 קבע הממונה על ההגבלים העיסקיים כי ההסכמים בין חברות הדלק ומפעילי התחנות הכוללים הוראה בדבר בלעדיות ארוכת טווח לחברת הדלק באספקת הדלקים ובקביעת מחירים, כמו ההסכמים הנדונים כאן, הם "הסדרים כובלים". בין השנים 1995-1998 נעשו הסדרים בין הממונה על ההגבלים העיסקיים ובין חברות הדלק, לפיהם, בין היתר, הוסכם כי קביעתו האמורה לא תחול על תחנות הדלק שהיו קשורות עם חברות הדלק ב"הסכם חכירה מקובל", שהתחנה דנן נכללת ביניהן.
התביעות דנן התביעה העיקרית שהוגשה על ידי התובעת, עניינה – הפרת ההסכמים שהיו בין הצדדים, כלומר: התשלום המופחת שנעשה באופן חד צדדי על ידי הנתבעים, בתקופה שמחודש אוגוסט 2006 ועד חודש ספטמבר 2009 (אחריו נעשו הסכמים חדשים ביניהם).
כלומר: גם בתביעה העיקרית וגם בתביעה שכנגד יידרש בית המשפט לידון בתוקפם או בבטלותם של ההסכמים שהיו תקפים בין הצדדים, לכל הפחות בהתייחס לתנאים מרכזיים שבהם: הבלעדיות שהיתה לתובעת למכירת מוצרי הדלק והבלעדיות שהיתה לה לקביעת מחירי המוצרים, ובשתיהן תידונה טענות הנתבעים באשר לקיומו של הסדר כובל, קיומם של תנאים מקפחים וטענת האפליה.
...
אמנם, שתי התביעות מתייחסות לתקופות שונות, תוך פער זמנים גדול ביניהם, ולעיתים פער זה יכול להוביל למסקנה שאין מדובר בנושא אחד או באותן נסיבות, כדברי המלומד חבקין בספרו (עמ' 119-120), אולם זאת, כאשר מלכתחילה הקשר הנושאי או קשר הנסיבות שבין שתי התביעות הוא רופף כענין שנדון בפסק דין גד הנ"ל (המובא על ידי חבקין כאסמכתא לדבריו, ה"ש 37).
למרות מסקנתי זו אני סבור, שהנתבעים אינם ראויים לפסיקת הוצאות לטובתם, כאשר נהגו בשיהוי מרובה בהגשת תביעתם שכנגד, ודי בכך שתביעתם זו לא סולקה על הסף.
תוצאה הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

התובעות עתרו בתביעתן לסעד הצהרתי לפיו ביטלו כדין את הסכם השכירות בהודעת הביטול שניתנה על ידן בתאריך 28.6.20, הצהרה על בטלות אמצעי התשלום והבטוחות שנמסרו לקורן מכח הסכם השכירות ובכלל זה הערבות הבנקאית, וחיוב קורן בתשלום בגין הנזקים שנגרמו לתובעות בשל הפרתו היסודית הנטענת של ההסכם.
פעולותיהן המהירות של התובעות בבטול ההסכם ונטישתן את התחנה מחזקות את הספק שמא הסיבה לנטישת תחנת הדלק אינה הפרה מצד קורן אלא שיקולים אחרים, ופתיחת המרכולית רק סיפקה להם תרוץ לתלות בו את החלטתן העסקית שנבעה ממניעים אחרים.
...
התביעה שכנגד נדחית אף היא בהעדר הוכחת רכיבי הנזק שבה.
בהתאם אני מורה על ביטול כל אמצעי התשלום והבטוחות שניתנו לקורן על ידי התובעות מכח הסכם השכירות ובכלל זה: בטלות הערבות הבנקאית שנמסרה לקורן מכח סעיף 20.2.1 להסכם השכירות, בטלות שטר חוב שנמסר לקורן מכח סעיף 20.2.2 להסכם ובטלות השעבוד הספציפי שנרשם על ציוד ומלאי השייך לתובעות מכח סעיף 20.2.4 להסכם.
בהתאם לשיקולים אלה, אני מחייב את התובעות לשלם לקורן הוצאות משפט בסך 117,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בין שלושת הצדדים היו תביעות הדדיות: הנתבעת טענה להפרת הסכם אספקת דלקים על ידי חליל, חליל טען שכל מערכת ההסכמים בטלה ומבוטלת עקב קנוניה בין הנתבעת לשלאעטה, ודרש פיצויים, ושלאעטה תבע את חליל ואת תחנת דלק כאוכב בע"מ (להלן: תחנת הדלק) לתשלום רווחים שהיה זכאי להם מתחנת הדלק ובקשר לניהול תחנת הדלק.
...
ניתן היה לקבוע לפי תקנה 168ב לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד – 1984 שהתובעות אינן רשאיות להוכיח עובדה כלשהיא הנטענת על ידן, אבל החלטתי במקום זה לבטל את ההחלטה על הגשת עדויות ראשיות בתצהיר, ואיפשרתי לתובעות להעיד עדים מטעמה.
סיכום: על פי כל האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.
על פי תקנה 512, ולפי תעריף לשכת עורכי הדין, ובשים לב לסכום התביעה ולדרך ניהול ההליך על ידי התובעות, אני מחייב את התובעות לשלם לנתבעת הוצאות המשפט בסך 116,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו