מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת הפרת הסכם מכר מקרקעין בין חברה לקבלן

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

מבוא תביעה לפיצויים בסך 234,600 ש"ח בגין הפרת הסכם מכר מקרקעין מיום 29.5.2014.
ב(2) טענות הנתבעות הבית הדו משפחתי ניבנה בשנת 1949 לערך ונרכש מחברה קבלנית.
...
לכן, דין רכיב זה של התביעה להידחות משום שלא הוכח.
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעות ישלמו לתובעים, ביחד ולחוד, את הסכומים כדלקמן: פיצוי בסך של 159,000 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה בין רוכשת הדירה לבין החברה הקבלנית שהקימה את הדירה ומכרה אותה לתובעת.
מומחה בית המשפט, המהנדס ושמאי המקרקעין אייל שנהב, ביקר במקום ביום 20.1.2022 ועשה חוות דעת מיום 25.1.2022.
חמש הפלוגתות שנותרו להכרעה, כפי שצויינו בהסדר הדיוני, הן אלה: פיצוי בגין הפסד דמי שכירות; החזר תשלומי ארנונה ו-ועד בית; פצויי עגמת נפש ואבדן ימי עבודה ו/או הפרת הסכם המכר; עלויות חווֹת דעת המומחה מטעם התובעת; הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד. הפלוגתות יפורטו ויוכרעו להלן.
בפסקת הואיל השלישית למבוא להסכם המכר שבין הצדדים (עמ' 9 לתצהיר התובעת) נרשם בעיניין הנתבעת (המוגדרת בהסכם כ"המוכר"): והואיל והמוכר הוא קבלן רשום כדין, הרשאי לבנות פרויקט בהקף כזה והוא בעל הידע, הניסיון, האמצעים והיכולת לבנותו; מן העובדות שהונחו בפני בית המשפט נראה כי קיים קושי במִתאם בין הצהרות הנתבעת לבין תוצאת ההסכם - דירה אשר לא הגיעה להיות תקינה אלא בחלוף ארבע שנות אי השלמת תיקונים ועוד שתי שנות היתגוששות משפטית.
...
באשר לפלוגתאות הנוספות נמצא כי אין מנוס מהתקדמות להליך הוכחות.
בסופו של דבר, בהסדר הדיוני שהוגש ביום 1.5.2023 הוסכם כי תיקוני האלומיניום והחשמל יושלמו עד יום 30.5.2023 - והכל בעניין דירה שנמסרה ביום 26.4.2017 (קרי בחלוף יותר משש שנים).
טענת הנתבעת לגבי הרוויה בשוק השכירות בעיר חריש (שהיא, לטענת הנתבעת, הטעם האמיתי לאי השכרת הדירה בתקופה הרלבנטית) - נדחית: סמיכות הזמנים בין סיום העבודות לבין מועד כריתת חוזה השכירות מלמדת על כך שלא היה קושי לבצע את ההשכרה (מחמת שוק רווי) מעת שהדירה נחזתה להיות תקינה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבוא מספר תביעות שהוגשו עקב מערכת יחסים שבין קבלן – יזם, לשתי חברות המוכרות מוצרי בנייה בנוגע למעין עסקת קומבינאציה ולבצוע עבודות בנייה נוספות.
תמורת ביצוע העבודות נקבעה על סך 900,000 ₪ ונקבע שסכום זה ישולם באמצעות מכירת המחצית השנייה של המיגרש לקבלן על מנת שזה יבנה עליו בית במקביל לבית נשוא ההסכם.
בתביעה נטען שיש לחייב בפצוי של 196,000 ₪ הכולל פיצוי מוסכם של הפרת הסכם מכר המקרקעין בשיעור של 90,000 ₪ ובפיצוי שנידרש לשלם לצד ג' למנוע הפרת הסכם רכישת דירה בסך של 106,000 ₪.
...
על כן, אין לתובע הגנה מפני השיק שנתן בסך 100,000 ₪ ועליו לפרוע את השיק וממילא דין התביעה שכנגד להידחות, שכן לא הונחה תשתית ראייתית לטענת התובע בדבר עוגמת הנפש וממילא השיק נמסר כדין.
הטענה כי בוצעה הבנייה וכי היה על אלקטרו סליל לשלם סכום של 40,000 ₪ קיבלה מענה בדמות הפיצוי המוסכם שנפסק לתובע בסך 50,000 ₪ מכאן שאין לזיו טענות של ממש בגין השטר האמור ועל כן דין התביעה האמורה להתקבל והליכי הוצאה לפועל ישופעלו.
סוף דבר התביעה בתא"מ 13957-03-19 מתקבלת והליכי הוצאה לפועל ישופעלו.
התביעה והתביעה שכנגד בת"א 65053-11-18 נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

על הפרק: האם במסגרת סיכסוך בין בעלים של מקרקעין לבין חברה קבלנית אודות פרשנותו ויישומו של הסכם קומבינאציה יש לאסור על המשיב להתקרב או לתפוס חזקה בדירת המגורים במצויה בבניין שניבנה על ידי המבקשת במקרקעין הידועים כגוש 16742, חלקה 67, דירה מס' 5 בבניין מס' 16 ברחוב הסיגליות בעיר עפולה (להלן: "הדירה שבמחלוקת") ולהורות על סילוק ידו מן הדירה אשר תפס החזקה בה, כך לפי הנטען, בכוח הזרוע.
לטענת המבקשת, המשיב אף חתם על מיסמך המאשר מסירת יתר הדירות לחזקתו וכן אישר כי הצדדים ידונו על אופציה לרכישת הדירה הנוספת; החברה הפניתה לנספח מס' 3 לתביעתה נושא תאריך 24.08.2021 ממוען למשיב (להלן "נספח 3"), אשר חתום עליו יחד עם המבקשת, ובו נרשם בזיקה להסכם הקומבינאציה, בין היתר: "...הריני לאשר כי בגוש 16742, חלקה 67 בפרויקט הנקרא C1-16 הדירות שיוחדו לך הן: קומה ב' דירת 5 חד' מס' 6, קומה ז' פנטהאוז 5 חד' מס' 23, בגין דירת 4 חד' נוספת תבחן אפשרות לרכישה". אלא שמשא ומתן זה, כך לטענתה של החברה, לא נשא פרי, והסכם מכר לא נחתם ביחס לדירה שבמחלוקת.
המבקשת טוענת, כי ככל ולשיטתו הופר ההסכם כלפיו, יוכל להגיש תביעת פיצויים ולהוכיח אותה, אך אין הדבר מקנה לו את הזכות לבטל את ההסכם כולו ביחס לחלקה מס' 67 ובודאי שאינו יכול לנקוט עשיית דין עצמית.
...
יש להיעתר לבקשה מקום בו "...הימנעות ממתן צו לתיקון המעוות במקרה כזה יהיה בה משום מתן פרס למעוול והנצחת נורמות – הפסולות מבחינה מוסרית – של כל דאלים גבר" (רע"א 6339/97‏ רוקר נ' סלומון, פ''ד נה(1) 199, 288, פסק-דינו של כבוד השופט לוין).
אשר על כן, אני נעתר לבקשה למתן צווים זמניים כמבוקש וקובע כי עד להכרעה בהליך העיקרי, ייאסר על המשיב או מטעמו להתקרב או לתפוס חזקה בדירה שבמחלוקת, הידועה כגוש 16742, חלקה 67, קומה ראשונה (מערבית), הרשומה כדירה מס' 5 בבניין מס' 16, בעיר עפולה.
בהמשך לאמור, הצו ההדדי כפי שניתן בהסכמת המבקשת ביום 27.12.2023, הסכמה אשר המבקשת חזרה עליה בדיון שנערך לפניי (עמ' 1, שורות 11-13), אני קובע כי הסכמה זו תחול עד להכרעה בהליך העיקרי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

אין לטענות אלה כל תימוכין בפסק הדין הנ"ל. אותו מקרה עסק בהפרת הסכם מסחרי בין חברות ולא בהפרת הסכם מכר מקרקעין, וממילא אין בו כל היתייחסות לאופן שבו יש לחשב את הנזק שניגרם לרוכש מקרקעין כתוצאה מהפרה מצדו של המוכר.
לפיכך נקבע בפסק הדין הנ"ל כי "הכלל במקרים כאלה [שבהם שילם הקונה מראש – מ"ת] הוא שיש לחשב את דמי הנזק של הקונה בשל אי־מסירת הסחורה לפי ההבדל שבין מחירה כפי שנקבע בחוזה לבין מחירה בזמן בירור התביעה". לכן, לגבי העניין שנידון שם נקבע כי על אף שהסכם המכר הופר בשנת 1953, המפר ישלם פיצויים לפי ערך הקרקע בזמן בירור התביעה, עשר שנים לאחר מכן, בשנת 1963.
באותו מקרה נכרת הסכם בין המשיבים לחברה קבלנית – המערערת, ובהמשך הודיעה המערערת למשיבים שבהעדר ביקוש לדירות, הפרויקט מוקפא, והמשיבים התבקשו להגיע למשרדי המערערת "לביטול ההיתקשרות ולקבלת סכום ההפקדה בתוספת פיצוי כמקובל". בית המשפט העליון דחה את טענת המערערת כי המשיבים לא פעלו בתום לב, וקבע (בעמ' 82) כי "הם לא היו חייבים ליטול חזרה את דמי הקדימה, כל עוד עמדו על זכותם לאכיפת החוזה". באותו מקרה נקבע שבנסיבות העניין אין להורות על אכיפת ההסכם, אך יש לפסוק למשיבים פצויי קיום לפי ערכי הדירות ביום מתן פסק הדין.
...
הנתבעות ישלמו לתובעת בגין הפסד עליית ערך הנכס את ההפרש בין 4,400,000 ₪ לסך 1,930,000 ₪, קרי סך של 2,470,000 ₪, בהפחתת סך הפירות אשר נצבר, אם בכלל, על כספי הנאמנות (בסך של 1,930,000 ₪) מיום הפקדתם ועד למועד השבתם לידי התובעת בפועל.
כמו כן ישלמו הנתבעות לתובעת פיצוי בגין אובדן דמי שכירות בסך של 410,539 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת תביעה זו ועד מועד התשלום בפועל; ופיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 50,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום עד מועד התשלום בפועל.
לפיכך, עבור ההליך דנן בלבד, אני מחייב את הנתבעות לשלם לתובעת סך של 72,500 ₪ בגין הוצאות משפט (כולל שכר טרחת מומחה), וסך נוסף של 65,000 ₪ בגין שכר טרחת עו"ד. סכומים אלה ישולמו בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מהיום עד מועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו