לפנינו תביעה להכרה בפגימות בירכיים כפגיעה בעבודה לפי חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן - החוק) בהתאם לתורת המקרוטראומה.
בכתב ההגנה טען המוסד לביטוח לאומי (להלן – המוסד), כי לא ארע בעבודת התובע אירועים תאונתיים זעירים תוך כדי עבודתו אשר הביאו לפגיעה בירכיו; התובע לא ביצע תנועות חוזרות ונישנות שכל אחת מהן גרמה לנזק משלה; עבודתו של התובע לא מהוה תשתית עובדתית לבחינת הפגיעה בירכיים בהתאם להילכת המקרוטראומה ואינה בבחינת מחלת מיקצוע; וכי אין קשר סיבתי בין הליקוי הנטען לעבודתו של התובע ומחלת התובע היא תוצאה של תחלואה טבעית.
...
לטעמנו, עובדות אלו מקימות תשתית עובדתית מספקת לצורך מינוי מומחה רפואי בעילת המיקטראומה, על מנת לבחון גם את הליקוי הנטען של התובע בירכיים.
לעניין זה מקובלת עלינו עמדת התובע לפיה מאפייני העבודה של התובע במשך שנים על טרקטור ללא בולמי זעזועים, אשר גרר אחריו מרסס, קוליטווטר או דיסקוס, בשטחים חקלאיים מפולחים בהם היו מהמורות שגרמו לקפיצות של הטרקטור – מצביעים על עבודה בתנאים של רטט כלל גופי, ולא רק על רטט בגב ובצוואר.
השאלה האם מאפייני עבודה המתוארים לעיל גרמו לליקוי הנטען של התובע בירכיו היא שאלה רפואית, אשר טעונה חוות דעתו של מומחה רפואי, ואין מקום לדחות את התביעה בשלב זה טרם קבלת חוות דעת רפואית בשאלה זו. כמו כן, איננו רואים צורך לנהל הליך הוכחות נוסף, לאחר שכבר התנהל דיון הוכחות בהליך הקודם ואשר בעקבותיו הגיעו הצדדים לעובדות מוסכמות, אשר כאמור מהוות ממילא השתק פלוגתא בהליך זה.
לאור כל האמור, אנו קובעים כי התשתית העובדתית שנקבעה בהליך הקודם מהווה תשתית עובדתית מספקת לפי הלכת המיקטראומה לעניין הליקוי הנטען של התובע בירכיים, וזאת לצורך מינוי מומחה רפואי אשר יבחן את שאלת הקשר הסיבתי בין הליקוי הנטען לעבודתו של התובע.