מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת הכרה במחלת מקצוע: חשיפה לאבק אלומיניום

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

התשתית העובדתית תביעה להכיר במחלת הסרטן של התובע (Diffuse Large B-Cell Lymphoma, להלן – המחלה, או DLBCL) כפגיעה בעבודה שנגרמה לתובע כתוצאה מחשיפתו לחומרים במסגרת עבודתו במספנות ישראל.
לאחר שלב הסרת החמצון התבצע סימון הפח באמצעות שבלונות ע"י "משרט" (עפרון חד מפלדה) וגם בתהליך זה נחשף התובע לאבק של אלומיניום אוקסיד.
מחקרים שמנו אלפי חולים ואלפי נחקרים בקבוצת הבקורת, אשר בחנו חשיפה לחומרים במקצועות מסוימים, לא מצאו קשרים משמעותיים שיש בהם לסייע לתובע, אם כי גם לא שללו קשרים כאמור.
...
דר' האגר התייחס לחוות דעתו של דר' שלוסברג, אשר הוצגה מטעם התובע, וקבע כי היא מתבססת על מחקרים בודדים שבוצעו על מדגם קטן, בהתייחס לעבודות שונות ולחשיפה לחומרים שונים, לכן קשה לבסס עליהם מסקנה סטטיסטית שתהא רלוונטית למקרה של התובע.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת עבודתו נחשף התובע לאבק, עשן ונדפים של מתכות מסוג נירוסטה, נחושת, אלומיניום, טיטניום, מנגן, כרום, ניקל וברזל.
התובע גם נסמך על קביעת המומחה לפיה "לאור התאור של חשיפותיו במשך למעלה מ - 30 שנה, לא ניתן לשלול כי עבודתו השפיעה על מחלתו בשיעור של 20% ומעלה". התובע הוסיף והפנה לתשובות המומחה לשאלות ההבהרה, מהן עולה כי בנגוד לעמדת הנתבע, החשיפה המקצועית היא מאוד משמעותית ואינה מתבטלת לעומת העישון, שגם אם היה גורם עקרי למחלתו, לא היה גורם יחיד לה. לאור קביעות המומחה, מבקש התובע לקבל את התביעה ולקבוע כי קיים קשר סיבתי בין תנאי עבודתו ובין מחלת COPD.
התביעה מלכתחילה הוגשה להכרה במחלת מיקצוע והמומחה קבע כי התובע אינו לוקה בה. אשר לפגיעה על פי תורת המקרוטראומה, נטען שהביטויים בהם המומחה נקט – "ייתכן", "לא ניתן לשלול", "יכולה", אינם מצביעים על קשר סיבתי בסבירות של 50% כפי שנידרש על פי הפסיקה.
...
א. לטענת התובע, יש לקבל את התביעה, מאחר שהמומחה קבע כי בסבירות גבוהה, קיים קשר סיבתי בין מחלתו של התובע (COPD ואסתמה) ובין חשיפותיו המקצועיות ארוכות השנים וכי הפגיעה משאיפת חומרים מגרים הגורמת למחלותיו של התובע, אינה תוצאה של תהליך תחלואתי טבעי.
ב. לטענת הנתבע, יש לדחות את התביעה.
בשלב זה של הדיון ולאור תשובות המומחה בנושא מחלת מקצוע, דין התביעה המקורית, שהיתה להכרה בליקוי הרפואי של התובע בתחום הריאות כמחלת מקצוע לפי פריט 20 בחלק השני של תקנות הביטוח הלאומי (ביטוח מפני פגיעה בעבודה), התשי"ד – 1954, להידחות.
איננו מקבלים את הטיעון לפיו המומחה נקט בלשון של ספק או "ייתכן" ומשום כך לא הוכח הקשר הסיבתי בין תנאי העבודה ובין המחלה.
לסיכום כל האמור לעיל, לאור האמור בחוות דעתו של המומחה / היועץ הרפואי, ד"ר ורסנו, התביעה להכיר במחלת COPD כנובעת מתנאי עבודתו של התובע, מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מונחת לפנינו תביעה להכיר במחלת ריאות ממנה סבל ברוך טבקול ז"ל (להלן: "המנוח"), כפגיעה בעבודה כמחלת מיקצוע ולחילופין בעילת מקרוטראומה.
מעבר לטענה בדבר מחלת מיקצוע עקב חשיפה לאבק עץ, נסמכת התובעת גם על תורת המקרוטראומה, לגבי כך כי המחלה נגרמה גם מחשיפתו לריחות דבקים, לאבק, חלקיקי אלומיניום וחלקיקי צבע מפרופילים צבועים ומהעבודה בגינון.
...
לאור כל האמור אנו קובעים כי המנוח עבד בעבודות נגרות בחשיפה לאבק נגרים ודבק קר. כמו כן ביצע המנוח עבודות הרכבת חלונות וויטרינות מאלומיניום בווילות.
עדות המנוח לגבי עבודות הגינון לא נסתרה משכך אנו מקבלים אותה במלואה.
לסיכום מסקנתנו כי המנוח/ התובעת הצליחו להוכיח תשתית עובדתית המצדיקה המשך בחינת שאלת הקשר הסיבתי הרפואי בין עבודת המנוח בנגרות, הרכבת אלומינום וגינון לבין מחלת הריאות.

בהליך ערעור ביטוח לאומי (עב"ל) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת לאה גליקסמן: ערעור זה סב על פסק דינו של בית הדין האיזורי בבאר שבע (השופט צבי פרנקל; ב"ל 30313-06-15), שבו נדחתה תביעתו של המערער להכרה במחלותיו השונות כפגיעה בעבודה.
במקרה הנידון, בית הדין האיזורי קבע, על יסוד היתרשמותו מעדותו של המערער ומעדותו של מר נמיר, מנכ"ל חברת מוניטין בה עבד המערער עובר להגשת תביעתו למוסד לביטוח לאומי, כי בתקופת עבודתו של המערער בחברת מוניטין תפקידו היה הרכבה של פרופילים מוכנים, ורק לעתים רחוקות נידרש לחתוך פרופילים שהגיעו למפעל מוכנים אחרי חיתוך וצביעה; המערער לא נחשף לאבק אלומיניום, אלא לנסורת של אלומיניום, שבבים קטנים שלא ניתן לנשום אותם; המערער לא נחשף מבחינה נשימתית לתרכובת של אלומיניום, אלא מדובר ברכיב שלם ולא באבק או בחומר שהתנדף באויר.
סוף דבר – משהמערער לא הרים את הנטל ולא הוכיח חשיפה לאבק אלומיניום, לא הוכחה תשתית עובדתית לעילת המקרוטראומה/מחלת מיקצוע, וכפועל יוצא מכך לא היה מקום למינוי מומחה רפואי לבחינת שאלת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו של המערער לבין מחלותיו השונות.
...
לאחר בחינת הראיות והעדויות שהיו לפני בית הדין האזורי, לא מצאנו כי מתקיימות במקרה הנדון נסיבות חריגות המצדיקות התערבות בקביעתו העובדתית של בית הדין האזורי.
סוף דבר – משהמערער לא הרים את הנטל ולא הוכיח חשיפה לאבק אלומיניום, לא הוכחה תשתית עובדתית לעילת המיקרוטראומה/מחלת מקצוע, וכפועל יוצא מכך לא היה מקום למינוי מומחה רפואי לבחינת שאלת הקשר הסיבתי בין תנאי עבודתו של המערער לבין מחלותיו השונות.
נוכח האמור – דין הערעור על פסק דינו של בית הדין האזורי להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעת התובע להכיר בסרטן הריאות ומחלת הריאות (COPD) מהן סובל כפגיעה בעבודה על פי תורת המקרוטראומה או כמחלת מיקצוע, כמשמעה בסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשמ"ה – 1995 (להלן – חוק הביטוח הלאומי).
כשהופנה לדוח תקופות עיסוק ממנו עולה כי הוא הועסק אצל התובע חודשיים בשנת 1987 וחודש אחד בלבד בשנת 1991, השיב העד: "אני ציינתי שאני עבדתי ללא תלושי משכורת הרבה זמן. כי פעם הייתי בא לעבוד פעם לא, אבל תמיד עם איציק תמיד עבדתי באופן קבוע. גם בזמן של השרות הצבאי הייתי בא ועובד אצלו בחופשיים (כך במקור – ע' מ') וגם לא תמיד אני קבלתי תלושי משכורת מאיציק, עכשיו זה מה שמדווח." כשעומת עם העובדה כי ישנו דיווח על מקומות עבודה אחרים, השיב: "תראי, אני בתקופה שאני מכיר את איציק ,מגיל 16, אני הייתי עובד איתו וגם עוזב לפעמים הולך לעבוד במקום אחר וחוזר. אבל עם איציק תמיד הייתי עובד, לא באופן קבוע אבל כן היינו עובדים ביחד כל התקופה הזאת. עכשיו נכון שלפעמים הייתי עוזב אותו והולך לעבוד במקומות אחרים אבל זה לא קשור. אני לא אמרתי שאני עבדתי איתו 10 שנים באופן קבוע באופן יומיומי אבל כן עבדתי איתו, הייתי הולך עובד במקומות אחרים לפעמים, והייתי עוזב וחוזר אליו, ועוד הפעם הולך ועוד הפעם חוזר אליו, אבל כן היינו עובדים ביחד והיינו, הרבה שנים ביחד". (פרוטוקול, עמ' 10 ש' 27 ואילך, עמ' 11 ש' 1–7; ההדגשות אינן במקור – ע' מ') לשאלה, האם בתקופה שבה הוא עבד עם התובע הוא הספיק להתרשם מתנאי העבודה השיב העד בחיוב והוסיף כי כיום הוא בעל עסק לעבודות אלומיניום, מיקצוע שלמד מהתובע (שם, ש' 8–12).
למעלה מהדרוש וביחס לחשיפה לאסבסט נוסיף, כי סרטן ריאה היא מחלת מיקצוע ביחס למבוטחים אשר הועסקו ב -"עבודה בתנאי חשיפה לאבק סיבי אסבסט לפחות
...
אשר לטענת התובע הנוגעת להכרה בפגיעתו כמחלת מקצוע – דינה להידחות.
התובע לא הוכיח כי מתקיימים בו תנאי הפריט וגם מן הטעם הזה תביעתו להכרה בפגיעתו על דרך של מחלת מקצוע – נדחית.
כללו של דבר – אנו מורים על מינוי מומחה רפואי בתחום התעסוקתי על מנת שייתן חוות דעת בנוגע לקשר הסיבתי בין מחלת התובע לתנאי עבודתו, על יסוד העובדות כדלקמן: התובע יליד 1945, הועסק משנת 1978 ועד לשנת 2007 כעצמאי בתחום האלומיניום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו