מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת הכרה באוטם שריר הלב כפגיעה בעבודה עקב התרגזות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

במכתבו מיום 14.11.19 דחה הנתבע את התביעה מהנימוק שעל פי המסמכים לא הוכח קיומו של ארוע תאונתי שארע תוך כדי ועקב העבודה, ואשר הביא לאוטם.
השאלה שבמחלוקת האם ביום 17.12.18 ארע לתובע ארוע בעבודה, וככל שהיה ארוע, האם מדובר בארוע חריג? המסגרת הנורמאטיבית בעב"ל 48684-11-14 אבא יעקב גולדרייך- המוסד לביטוח לאומי (פס"ד מיום 21.6.15) (להלן: "פרשת גולדרייך") , עמד כב' הנשיא פליטמן [כתוארו דאז] על ההלכה הפסוקה באשר למשמעותו של הארוע החריג, הנידרש לצורך מינוי מומחה בתביעה להכרה באוטם שריר הלב כפגיעה בעבודה, ועל האופן שיש לבחון אותו.
משאין בית הדין, לצערו, בוחן כליות ולב ואין הוא יודע המתרחש בנפש האדם, אף הבחינה הסובייקטיבית להתרגזות בעוצמה חריגה טעונה ראיות אובייקטיביות ואין די לעניין זה בעצם אמירת המערער, כי היתרגז היתרגזות חריגה.
...
בעניינינו, לא שוכנענו כלל בקיומו של האירוע, אולם גם לו שוכנענו בכך, ספק אם ניתן לראות באירוע הנטען כאירוע חריג.
סיכום לאור כל האמור לעיל, אנו קובעים כי התובע לא הצליח להוכיח כי ביום 17.12.18 התרחש אירוע כלשהו בעבודה, לא כל שכן אירוע חריג בעבודה.
אי לכך, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבע טען, כי לא ארעה לתובע פגיעה בעבודה כמשמעה בסעיף 79 לחוק; ביום 21.9.18 לא ארע לתובע ארוע תאונתי כלשהוא, וכל שכן ארוע חריג; לחילופין, גם לו ארע ארוע תאונתי הרי שזה לא ארע תוך כדי ועקב העבודה; ממילא אין כל קשר סיבתי בין הארוע הנטען והמוכחש לבין הליקוי הנטען וכי הליקוי הנטען הוא תוצאה של גורמים תחלואתיים ו/או של גורמים אחרים; בכל מקרה הארוע התאונתי הנטען והמוכחש לא החיש את מועד הופעת הליקוי.
השאלה שבמחלוקת האם ביום 20.9.18 ארע לתובע ארוע חריג/מאמץ מיוחד בעבודה? המסגרת הנורמאטיבית בעב"ל 48684-11-14 אבא יעקב גולדרייך- המוסד לביטוח לאומי (פס"ד מיום 21.6.15 - להלן: "פרשת גולדרייך") , עמד כב' הנשיא (בדימ') פליטמן על ההלכה הפסוקה באשר למשמעותו של הארוע החריג, הנידרש לצורך מינוי מומחה בתביעה להכרה באוטם שריר הלב כפגיעה בעבודה, ועל האופן שיש לבחון אותו.
משאין בית הדין, לצערו, בוחן כליות ולב ואין הוא יודע המתרחש בנפש האדם, אף הבחינה הסובייקטיבית להתרגזות בעוצמה חריגה טעונה ראיות אובייקטיביות ואין די לעניין זה בעצם אמירת המערער, כי היתרגז היתרגזות חריגה".
...
סיכום לאור כל האמור לעיל ובשים לב לתיעוד הרפואי, לא שוכנענו בקיומו של אירוע חריג בעבודה או מאמץ מיוחד.
לפיכך, אנו קובעים כי התובע לא הצליח להוכיח כי ביום 20.9.18 התרחש אירוע חריג בעבודה.
אי לכך, התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 20.6.2019 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה בגין ארוע לבבי חריג שלטענתו נגרם כתוצאה מעבודתו.
יפים לענייננו קביעת בית הדין הארצי בעב"ל 502/09 משה סידה – המוסד לביטוח לאומי, ניתן ביום 21.10.10, בו נפסק כי: "על מנת שאוטם שריר הלב יוכר כתאונת עבודה על התובע להוכיח קרות ארוע חריג בחיי עבודתו בסמוך לפני קרות האוטם. משמעות הדבר:
לגירסת התובע, בתמצית, האוטם ארע לו ביום 27.12.18 עקב היתרגזות חריגה בה לקה, לאחר שנוכח לדעת כי אבן יקרה אותה מסר לליטוש חזרה כשהיא נזוקה באופן שפגע בערכה.
...
על רקע ההלכה הפסוקה, לאחר שמיעת העדויות, שקילת טענות הצדדים, בחינת כלל הראיות שהובאו בפני ועיון בסיכומי הצדדים, הגעתי לכלל מסקנה כי התובע עמד בנטל להניח תשתית עובדתית לקרות אירוע חריג בעבודה, באופן המצדיק מינוי מומחה רפואי.
זאת אומרת, בין אם צעק התובע אם לאו – שוכנעתי כי מכלול העדויות מצביעות על כך כי התובע אכן היה נסער כאשר קיבל חזרה לידיו את האבן, קרי הוכח בפני באופן אובייקטיבי כי התובע היה נסער באופן סובייקטיבי, בהתאם להלכה הפסוקה.
מכלל האמור, שוכנעתי כי התובע הוכיח למצער קיומו של ספק בהתרחשות של מאורע אובייקטיבי בעבודתו, אשר היה בגדר אירוע חריג לגביו באופן סובייקטיבי, אותו ניתן להגדיר בזמן ובמקום, באופן המצדיק מינוי מומחה רפואי לבחינת הקשר הסיבתי בין האירוע לאוטם שריר הלב בו לקה (לעניין מינוי מומחה במקרה של ספק בחריגות האירוע ר' עב"ל (ארצי) 306/03‏ ‏נדב אושרי נ' המוסד לבטוח לאומי, ניתן ביום 6.4.06).

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

המסגרת הנורמאטיבית בעב"ל 48684-11-14 אבא יעקב גולדרייך- המוסד לביטוח לאומי (פס"ד מיום 21.6.15) (להלן: "פרשת גולדרייך") , עמד כב' הנשיא פליטמן, כתוארו דאז, על ההלכה הפסוקה באשר למשמעותו של הארוע החריג, הנידרש לצורך מינוי מומחה בתביעה להכרה באוטם שריר הלב כפגיעה בעבודה, ועל האופן שיש לבחון אותו.
חזוק לטענות התובע, ניתן לראות בסיכום אישפוז רפואי מיום 28/12/21 שם התלונן התובע בפני הצוות הרפואי: "במהלך שיחה בה התעצבן – כעס בעבודה, חש פיתאום כאב לוחץ בחזה שמאל עם הקרנה ליד שמאל". מדובר באנמנזה רפואית תומכת המחזקת את גירסתו של התובע כי במהלך הארוע הנטען הוא התעצבן וכעס.
...
סיכום לאור כל האמור לעיל, אנו קובעים כי הוכח קיומו של מאורע אובייקטיבי בעבודה של התובע וכי מדובר באירוע חריג לגביו, אשר מצא ביטוי בכעס אותו הרגיש התובע וניתן היה לחוש זאת על אחרים.
לאור כל האמור לעיל, הנתבע מתבקש להודיע אם חל שינוי כלשהו בעמדתו עד ליום 25/10/23, אחרת תינתן החלטה בדבר מינוי מומחה רפואי מטעם בית הדין.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

הנתבע טען כי ביום 9.11.22 לא ארעה לתובע פגיעה בעבודה כמשמעה בסעיף 79 לחוק; ביום 9.11.22 לא ארע לתובע ארוע תאונתי כלשהוא, וכל שכן ארוע חריג; לחילופין, גם לו ארע ארוע תאונתי הרי שזה לא ארע תוך כדי ועקב העבודה; ממילא אין כל קשר סיבתי בין הארוע הנטען והמוכחש לבין הליקוי הנטען וכי הליקוי הנטען הוא תוצאה של גורמים תחלואתיים ו/או של גורמים אחרים; בכל מקרה הארוע התאונתי הנטען והמוכחש לא החיש את מועד הופעת הליקוי.
השאלה שבמחלוקת האם ביום 9.11.22 ארע לתובע ארוע חריג בעבודה? המסגרת הנורמאטיבית בעב"ל 48684-11-14 אבא יעקב גולדרייך- המוסד לביטוח לאומי (פס"ד מיום 21.6.15 - להלן: "פרשת גולדרייך") , עמד כב' הנשיא (בדימ') פליטמן על ההלכה הפסוקה באשר למשמעותו של הארוע החריג, הנידרש לצורך מינוי מומחה בתביעה להכרה באוטם שריר הלב כפגיעה בעבודה, ועל האופן שיש לבחון אותו.
משאין בית הדין, לצערו, בוחן כליות ולב ואין הוא יודע המתרחש בנפש האדם, אף הבחינה הסובייקטיבית להתרגזות בעוצמה חריגה טעונה ראיות אובייקטיביות ואין די לעניין זה בעצם אמירת המערער, כי היתרגז היתרגזות חריגה".
...
יוצא אפוא, שהתובע לא הוכיח קרות אירוע חריג לגביו (ואין די בטענה לאירוע שכזה).
סיכום לפיכך, אנו קובעים כי התובע לא הצליח להוכיח כי ביום 9.11.22 התרחש אירוע חריג בעבודה.
אי לכך, התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו