כמו כן, נקבעו בסעיף 3 להסכם הוראות בדבר תשלום התמורה, לפיהן בתמורה לקבלת החזקה ורישום כל הזכויות בדירה, התובע ישלם לנתבעת סכום על סך 750,000 ₪ בצורה מדורגת, כדלקמן:
סכום על סך 75,000 ₪ (שבעים וחמישה אלף ₪) ביום חתימת ההסכם, אשר ישולם על דרך של המחאה בנקאית לפקודת כונסת הנכסים, אשר תפקיד את ההמחאה בחשבון נאמנות ייעודי שניפתח לצורך מכירת הדירה.
משכך, טוענים הנתבעים כי יש לדחות את התביעה במלואה תוך חיובו של התובע בשכ"ט עו"ד, הוצאות משפט ומע"מ.
זמן לא רב לאחר הגשת התביעה דנא, ביום 1.4.14, ביטל בית המשפט לעינייני מישפחה את זכייתה של הנתבעת בהתמחרות השנייה וקבע כי בן הזוג הוא הזוכה בהתמחרות: "לא ניתן לעשות שימוש בכספים של המשיבה שאצל הכונסת לרכישת הדירה משעוקלו אלה על ידי המשיב 1 [בן הזוג – י.ד.] לטובת תביעתו הכספית ובידי צד ג'. המשיבה 2 [הנתבעת – י.ד.] ממשיכה לסבך את עצמה בנגוד לכל היגיון כלכלי או אחר כמו העיסקה שעשתה עם צד ג' כאשר הבית נמצא בהליך כנוס ובמהלכם של דיונים משפטיים. הבטחונות שהיא מציגה כיום אינם ישימים וברור שלאור ההסתבכות שלה עם צד ג' והעיקול של המשיב 1 אין לה איך לרכוש את הדירה ולא ניתן לאשר את הזכייה בהתמחרות. משכך הזוכה בהתמחרות הוא זה שהציע את ההצעה הקודמת לזו האחרונה של המשיבה 2. עיינתי בפרוטוקול ההתמחרות ומצאתי כי הייתה זו הצעתו של המשיב 1 שאינה נופלת בהרבה מזו של המשיבה 2 משכך הופך הוא לזוכה בהתמחרות".
בנוסף, ביום 18.2.15 הוטלו עיקולים נוספים על הכספים המוחזקים אצל כונסת הנכסים וזאת לטובתו של בנק לאומי, בסך של 126,417 ₪.
מצב זה של חוסר ודאות באשר לסכום כסף משמעותי ששילם התובע, ודאי הסב לתובע עגמת נפש רבה, כמו גם הידיעה שכספו לא ניתן להחזר וכי הוא, מצד אחד ביטל בהסכמה עם הנתבעת את הסכם המכר ומצד שני, למרות שברור לחלוטין כי הוא זכאי לכך, לא קיבל עד היום ולו אגורה שחוקה מהכספים ששילם ויתרה מכך לא קיבל את הסכומים הנוספים שהנתבעת התחייבה לשלם לו מעבר לכך במסגרת ההסכם השלישי וכי הוא נותר מול שוקת שבורה כביכול.
...
מאחר וחלק מהכספים ששילם התובע ואשר נכללים באותם 715,000 ₪ שנפסקו לו כמפורט לעיל, מוחזקים על ידי כונסת הנכסים ואמורים להיות מועברים בחלקם לתובע, לאחר ביצוע חלוקה בין התובע ולבנק לאומי על ידי כונסת הנכסים, לפי פסק הדין שניתן בטען הביניים (ה"פ 40361-05-15) ולפי פסק דיני זה, שקובע את גובה החוב של הנתבעת לתובע, כל סכום שיקבל התובע מאת כונסת הנכסים לפני שהנתבעת תשלם לתובע את הסכומים שבהם חויבה בפסק דיני זה, יקוזז מהסכומים שעל הנתבעת לשלם לתובע לפי פסק דיני.
הנתבע ישלם לתובע 435,000 ₪ (425,000 ₪ + 10,000 ש"ח), בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל וכן בנוסף מחצית מאגרות המשפט ששילם התובע בצירוף ריבית והצמדה כדין וכן שכר טרחת עו"ד בסך של 25,000 ₪ והכל בהפחתת כל סכום שיקבל התובע חזרה מאת כונסת הכנסים.
מועד התשלום של הנתבע את הסכומים שבו חויב לפי פסק דיני, יחול תוך 30 יום מהמועד שבו יקבל התובע בפועל לידיו את הכספים מהכונסת והנתבע יקבל מהתובע אסמכתא בכתב ביחס לסכומים שקיבל כאמור, שכן רק אז ניתן יהיה לדעת את הסכום המדויק לתשלום שבו חויב הנתבע לשלם לתובע לפי פסק דיני זה.
בשולי הדברים ולעניין שכר הטרחה שפסקתי לחובת הנתבע, אציין כי גם אם הסכום שיחויב הנתבע לשלם לתובע לפי פסק הדין, יסתבר בסופו של דבר כנמוך וזאת לאחר הפחתת הסכומים שיקבל התובע מאת הכונסת, התובע עדיין זכאי לתשלום שכר טרחה מאת הנתבע בשיעור שקבעתי לעיל וזאת מאחר והתובע זכה במחלוקת העיקרית שבינו ולבין הנתבע בנושא שאלת הרשלנות של הנתבע בשמירה על כספו וכן אלמלא רשלנות הנתבע, סביר להניח כי התובע לא היה נצרך כלל בהגשת התביעה, לא נגד הנתבעת ולא נגד הנתבע, שכן אלמלא הרשלנות בשמירה על כספי התובע, סביר להניח כי לא היה צורך כלל בחתימת ההסכם השלישי ונזקו של התובע היה מסתכם אך ורק באותם 75,000 ₪, ששילם לנתבעת ביום 21.3.13, עוד קודם לחתימת ההסכם שבו יוצג על ידי הנתבע.