מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת הבטחת הכנסה כנפרדת: תובעת נגד המוסד לביטוח לאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתעוד נרשם בין היתר, כי התובע הצהיר שהנו חי לבד בנפרד מאישתו שעברה לגור אצל הילדים עקב סיכסוך איתו.
הנתבע הפנה למכתב מיום 10.10.2010, אשר נשלח לתובע ב-12.10.10 במסגרתו הודיע לו על ההחלטה לדחות תביעתו לגימלת השלמת הכנסה משנת 2010, כאשר העירעור על החלטה זו הוגש לבית דין זה רק ביום 9.2.17, למעלה מחמש שנים לאחר ההחלטה על דחיית תביעתו, זאת בנגוד להוראת תקנה 1(ב) לתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), התש"ל-1969 (להלן: תקנות המועדים), הקובעת, כי תובענה כנגד החלטת המוסד לביטוח לאומי יש להגיש לבית הדין לעבודה תוך 12 חודשים מקבלת ההחלטה.
הנתבע הוסיף וטען, כי מבלי לפגוע בטענת הדחייה על הסף מחמת היתיישנות, דין התביעה אף להדחות לגופה, שכן בשנת 2010 הכנסותיו משווי זכויות הבניה ל-5 דירות ילדיו בגוש 10277 חלקה 10, בנוסף לקיצבת הזיקנה, עולות על גובה הקצבה המקסימלית, לפיכך בהתאם להוראות סעיפים 5 ו-9 לחוק הבטחת הכנסה נדחתה תביעתו בשנת 2010.
...
לטענת הנתבע, יש לדחות את התביעה על הסף מחמת התיישנות, או לחילופין, על סמך ראיות אשר הונחו בפניו בזמן אמת בשנת 2010, לפיהן התובע לא העביר במשרדי שלטונות המס את הדירות לילדיו ו/או לא דיווח על העברת הנכסים הרשומים על שמו במס רכוש.
במצב דברים זה, לא מצאנו כל הצדקה להאריך את תקופת ההתיישנות הקבועה בחוק להגשת תובענה לבית הדין על החלטת הנתבע, ולכן אנו קובעים כי לא נפל פגם בשיקול דעת הנתבע, אשר בחר לעמוד על טענת ההתיישנות בתיק, בהיעדר כל טעמים, ולבטח לא "טעמים מיוחדים" המצדיקים הארכת מועד.
נוכח כל האמור לעיל במצטבר, אנו מקבלים את טענת ההתיישנות שהעלה הנתבע, ולכן מתייתר הצורך לדון בטענות התביעה לגופה.
לאור האמור - דין התביעה להידחות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מר רמי בגימוב (להלן – התובע) הגיש תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע) להכיר בפגיעה בגבו כתאונות עבודה בהתאם לסעיף 79 לחוק הביטוח הלאומי (נוסח משולב), תשנ"ה-1995 (להלן- החוק); על פי תורת המיקרו-טראומה.
למה הגשת תביעה להבטחת הכנסה וטענת שאין לך עבודה הרבה זמן? ת: אולי חודש לא עבדתי ולא היה לי קיום של פרנסה ולכן הלכתי למל"ל על מנת לקבל הבטחת הכנסה".
ש: איפה זה רשום בתצהירך שמונה חודשים כטבח בבית תמחוי? ת: לא ידעתי שצריך להכניס את זה." (עמודים 5-6, שורות 32-33, 1-5 בהתאמה". לא זו אף זו, הרי שגם ביחס לתקופה נשוא התביעה, עליה ביקש התובע לבסס את תביעתו לאחר הליך ההוכחות, התגלו סתירות ואי דיוקים - התובע טען בכתב התביעה כי נהג להרים משראות שמשקלם בין 10 ל-45 ק"ג; ואילו במסגרת תצהירו ציין התובע כי הוא הרי משאות השוקלים בין 20 ל-60 ק"ג. התובע טען בתצהירו כי עבד בחברת "תדהר בנייה בע"מ" החל משנת 2011 ועד היום; ואילו במסגרת הסיכומים טען כי עבד בחברה דנן במסגרת שתי תקופות נפרדות, האחת 5/2011-9/2012 ותקופה שנייה החל ממאי 2013 ועד היום.
...
לאור האמור, באנו לכלל מסקנה, כי התובע אכן עבד עבודה פיזית קשה, אולם כידוע אין די בעבודה פיזית גרידא על מנת בכדי לבסס תשתית למיקרו-טראומה (עב"ל 47434-09-13 קיבאן חקנזרי נ' המוסד לביטוח לאומי (פורסם בנבו, 09.03.2015).
אחרית דבר לאור כל המקובץ לעיל – התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

אינתיסאר אבו ג'ודה (להלן – התובעת) הגישה תביעה למוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע) לתשלום הבטחת הכנסה כנפרדת.
באשר למועד הגשת תביעת המזונות – שוכנענו שהסיבה בגינה הגישה התובעת תביעה למזונות כנגד עלי רק לאחר הגשת התביעה לביטוח הלאומי היא, כי אז נאמר לתובעת שתביעה זו הכרחית לצורך התביעה להבטחת הכנסה כנפרדת, ודומה שרק אז נודע לתובעת כי היא זכאית לדמי מזונות מעלי.
...
תמצית טענות ב"כ הנתבע בסיכומיה – יש לדחות את התביעה מהטעם שלא הוכחה נפרדות אמיתית בין התובעת לבין בן הזוג עלי.
כמו כן, העובדה שהתובעת הגישה תביעה למזונות רק לאחר הגשת התביעה לנתבע, וכן סכום המזונות שנתבקש במסגרת התביעה, בסך 150 ₪ בלבד, דווקא מחזקים את המסקנה כי לא מדובר בנפרדות כלכלית אמיתית.
לאור כל האמור, על אף שלתובעת ולעלי חשבון משותף ועל אף שמגורי התובעת סמוכים למגורי בן זוגה, הוכחו סממנים התומכים דווקא במסקנה ההפוכה, שלפיה התובעת ובן הזוג אינם מקיימים משק בית משותף.
לאור כל האמור, שוכנענו כי התובעת אינה מנהלת משק בית משותף עם בן זוגה, ועל כן דין התביעה להתקבל.
סוף דבר – התביעה מתקבלת.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה שהגיש מר גבריאל לוי (להלן: "התובע"), נגד המוסד לביטוח לאומי (להלן: "הנתבע").
הנתבע לא היה רשאי לקזז סכום זה לאור החלטת כב' השופט טוינה ועל כן, על הנתבע להשיב לתובע סכום זה. בשים לב לטענות השונות של התובע אשר כל אחת מהן מתייחסת לגימלה שונה וביחס לתחשיבים שונים, להלן נדון בכל אחת מהסוגיות בנפרד.
] בנסיבות הענין, הרי שקיים מעשה בית דין ביחס לתביעה לתשלום גמלת הבטחת הכנסה בחסר בשנת 2012 וביחס לטענות התובע לעניין קזוזם שנעשו לאור זכאותו לגימלת נכות כללית ונישואיו וזכאותו לגימלת הבטחת הכנסה והגדלת זכאותו לגימלת נכות כללית בשיעור של 100%ביחס לשנת 2012 ודין התביעה ברכיב זה להדחות.
...
התביעה לתשלום גמלת נפגעי עבודה ללא רכיב שיהוי- נדחית.
התביעה להשבה בגין קיזוז יתר לטובת חוב המזונות- נדחית.
בנסיבות המיוחדות של המקרה ועל אף שמדובר בתביעה מתחום הביטחון הסוציאלי, מצאנו לחייב את התובע בתשלום הוצאות הנתבע בסך 1,200 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת הגישה תביעה נגד המוסד לביטוח לאומי.
יודגש כי הנתבע ידע כבר בשנת 2013 שהנני אשה הידועה בציבור של מר מחאמיד מוחמד באופן רטרואקטיבי החל מחודש 12/2009, וזאת במהלך הגשת תביעה לתשלום קצבת השלמת הכנסה אשר הוגשה על ידי מר מחאמיד מוחמד באותה עת. יודגש כי מר מחאמיד מוחמד נחשב פרוד וחי בנפרד מאישתו באופן רישמי החל משנת 2008 טרם ההכרות בינינו וזאת כמפורט בתצהירו שערך ביום 19/5/13.
במהלך העדות הוצג לעד מיסמך שהגיש למוסד לביטוח לאומי לאורך השנים, בו טען שהוא "נשוי", מדובר בתביעה להבטחת הכנסה מיום 17/2/15 (נ/1) בה צויין כי כתובת העד – נחל שורק 12/25 וכן צויין כי הוא "נשוי" וכי בת הזוג אינה עובדת בשל מצב רפואי.
...
סיכומו של דבר, התובעת לא הוכיחה כי מתקיימים המבחנים אשר מאפשרים להכיר בה ובמחאמיד מחמוד כידועים בציבור.
תביעתה להכרה כידועים בציבור – נדחית.
סוף דבר לאור כל האמור, התביעה על כל רכיביה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו