התובע הגיש תביעה זו כנגד הנתבע, אשר דחה בהחלטתו מיום 18.9.2016 את תביעתו של התובע לתשלום דמי פגיעה בגין קרע ב-SST כתף ימין, ובהתבסס על הטענה שלא נגרמה לתובע תאונת עבודה ו/או מחלת מיקצוע, כהגדרת מונחים אלה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995.
...
אשר על כן, ולצורך דיון בשאלת הקשר הסיבתי – רפואי בין הליקוי ממנו סובל התובע לבין תנאי עבודתו כמתואר לעיל, אנו ממנים מטעמו של בית הדין את ד"ר דוד יפה, כמומחה רפואי בתחום הכירורגיה האורתופדית, והוא מתבקש להשיב על השאלות הבאות –
מהן המחלה/ות או הליקויים שמהם סובל התובע בכתף ימין?
האם ניתן לקבוע, בסבירות של מעל 50%, קיומו של קשר סיבתי בין עבודת התובע לליקוי/ים מהם הוא סובל? גם החמרת מצב הליקויים עקב העבודה משמעה קיום קשר סיבתי בין השניים.
ככל שלא תוגשנה בקשות להפנות למומחה שאלות הבהרה, יקבלו הצדדים ארכה נוספת בת 15 ימים להגיש סיכומיהם או להשלים סיכומים שהוגשו, שאם לא כן הם יחשבו כמסכימים למסקנה העולה מחוות הדעת ולמתן פסק דין בהתאם.
ככלל, המומחה אשר מונה על ידי בית הדין, אינו בודק את בעל הדין שעניינו הופנה אליו, אלא אם המומחה מבקש זאת, או אם בעל הדין הגיש בקשה מנומקת בעניין זה לבית הדין ובית הדין נעתר לבקשה.