בפני בית הדין תביעת התובעת לקבלת השלמת דמי לידה בגין חודש יולי בגין עבודתה כמעריכת מבחנים במרכז בחינות בית יעקב (מרב"ד).
דוקא ממנו ומפרטיו השונים עולה כי כל המבחנים עליהם הצביעה התובעת ביחס לקיום יחסי עובד ומעסיק מתקיימים וכי חרף זאת, המרב"ד כדי להבטיח עצמו מציין בס' 7 "ידוע לי, כי היות ואין ביננו יחסי עובד ומעביד, לא ינוכה שכר ביטוח לאומי מהתשלום. מעריכה, שיוצאת לחופשת לידה, יתכן שלא תהיה זכאית לדמי לידה עבור עבודה זו." זהו ביטוי מובהק ל"הפקת לקחים" של המרב"ד מהפניה של התובעת.
אולם אין בכך להצביע על העידר יחסי עובד ומעסיק בנוגע לתובעת ספציפית אשר לא נתבקשה ולא חתמה על מיסמך כלשהוא.
ככל שהנתבע רצה לבסס את טענתו למעמדם של בודקות הבחינות מטעם המרב"ד היה עליו להביא לעדות את הגב' רינת נויברג שכן תעודת עובד הציבור מהוה עדות שמיעה לעניין הבירורים שנעשו ע"י עובדת שאינה נותן התע"צ.
עוד עולה מתעודת עובד הציבור שהמוסד נידרש לבירורים בקביעת מעמד הבודקות בעקבות תביעתה של גב' פרנקל אסתר להגדלת בסיס דמי הלידה וכי נערכו בדיקות וחקירות והומצאו מסמכים מהם ניתן ללמוד על מערכת היחסים בין הבודקות לבין מרב"ד. (ס 6 א' וב' לתע"צ).
...
סוף דבר
התובעת על פי המסמכים והראיות שהובאו בפנינו הייתה ביולי ,אוגוסט 2017, במעמד של "עובדת" במרב"ד וכך היה על המוסד לביטוח לאומי לראותה.
באשר לחוסר התקינות המנהלית ,השיהוי הבלתי מתקבל על הדעת במתן תשובה לחיוב או לשלילה לגבי הפרש הגמלה , הנוסח המתעתע בדוא"ל והיות תעודת עובד הציבורי שהוגשה בלתי נכונה עובדתית, מצאנו כי כל אלה מצדיקים השתת הוצאות על הנתבע.
הנתבע ישלם הוצאות התובעת בסך 3,850 ₪ תוך 30 יום.