בהתאם לכך, הגיש תביעה לתשלום זכויות, מכוח ההסכמים הקבוציים המיוחדים של הנתבעת 1, ההסכמים הקבוציים הכלליים וצוי ההרחבה בענף ההובלה (כאמור בסעיף 5 לכתב התביעה).
התובע דרש בכתב התביעה המקורי - הפרישי שכר גמול שעות נוספות, עמלות נהגים (שכר עדוד לפי נסיעה ראשונה, שנייה ושלישית או שכר עדוד לפי טון), תוספת מקצועית, הוצאות אש"ל, הפרשים בגין פדיון חופשה שנתית, פיצוי בגין ביצוע הפרשה בחסר לתגמולים ולקרן הישתלמות, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין והחזר דמי חבר.
כך למשל, בנוגע לרכיב "תוספת מקצועית" (שנתבע בסעיף 6.9 לכתב התביעה המקורי), התובע תבע זכויות בגין 7 השנים שקדמו להגשת התביעה מכוח הסכם קבוצי בענף ההובלה מיום 5.2.2013 וכעת הוא מבקש לתבוע זכויות בגין כל תקופת ההעסקה שלו (משנת 98' ואילך) לפי הסכמים קבוציים שונים שלטענתו היו בתוקף באותן השנים ביחס לרכיב זה (כאמור בסעיפים 200 – 205 לכתב התביעה המתוקן)[footnoteRef:13].
...
לאחר שעיינתי בבקשה לתיקון כתב התביעה, בתגובה ובתשובה לה, להלן החלטתי :
רקע כללי
ביום 4.12.2017 הוגשה התביעה דנן על ידי התובע בטענה כי הועסק על ידי הנתבעות 1 ו-2 משנת 1997 ועד לפיטוריו בתאריך 3.5.2017, בתור נהג הובלת גז במיכלית.
." (סעיף 24 לבקשה דנן). הנה כי כן, נראה כי התיקון המבוקש בעניין השמטת התביעה בגין גמול שעות נוספות וטענת הקיזוז[footnoteRef:14] מותנה בקבלת הבקשה דנן. משכך, הואיל והחלטתי כי יש לדחות את הבקשה במלואה, הרי שאם נלך לשיטת התובע – במקרה שכזה, הוא אינו מעוניין בתיקון כאמור. [14: כאמור בסעיפים 320 – 328 לכתב התביעה המתוקן. ]
]
במסגרת השיקולים לדחיית הבקשה דנן, סבורני כי יש לקחת במסגרת האיזונים גם השיקול כי תיקון כתב התביעה בשלב זה מקנה לתובע יתרון דיוני בלתי נאות הואיל וכל ההגנה והראיות של הנתבעות פרוסה כעת לפניו.
]
סוף דבר
הבקשה נדחית.