[1: יצוין כי בעיניין סמואלוב לא הוגשה בקשה מפורשת להארכת מועד, וכב' בית הדין הארצי דן בשאלה אם להאריך את המועד להגשת התביעה על יסוד טענות המערער בסיכומיו ראו עבל (ארצי) 51805-06-19 יוסף סמואלוב נ' המוסד לביטוח לאומי (30.8.2020)]
במכתב הדחייה מיום 30.12.2020 צוין:"...אם בכל זאת יש בידך מסמכים נוספים וטרם המצאת אותם לפקיד התביעות, עלייך לפנות אלינו, לצרף מסמכים אלה ותביעתך תבחן מחדש. אם לאחר הבחינה מחדש לא יחול שינוי בהחלטתנו, את/ה רשאי/ת להגיש ערעור על החלטה זו, תוך 12 חודשים..."
במכתב מיום 30.12.2020 בעיניין השלמת פרטים (נספח ב' לתצהיר התובע) צוין: "אנו מטפלים בתביעתך לאבטלה. כדי שנוכל לסיים את הטיפול בתביעתך, אנו מבקשים ממך להעביר אלינו בתוך 21 ימים את הפרטים/המסמכים האלה..."
בחקירתו הנגדית ציין התובע את הדברים הבאים:
ת: ב-29 ביוני שלחתי להם מכתב שכתוב שחור על גבי לבן שהתהליך הזה עדיין בתהליך, הבדיקה עדיין בתהליך וביקשתם עוד מסמכים, לכן השנה הזאת לא רלוואנטית בכלל לדיון.
התובע הסביר, בעדות שלא הופרכה, כי הרישומים ברשם החברות אינם משקפים את המציאות כהויתה, וכי החל מחודש מרץ 2010 היו שישה בעלי מניות בחברה, אולם הדיווח לרשם החברות על רשומו של מר רז כבעל מניות נעשה באיחור, רק ביום 8.2.2021, במסגרת הדוח השנתי שהוגש לרשם החברות לשנת 2020 ולאחר שהתבקש לעשות כן, במסגרת הטיפול בתביעתו (עמ' 3, ש' 7-27):
עו"ד פוגל: לפי נתוני רשם החברות, בשנת 2020, כשהגשתם את התביעה לדמי אבטלה, היו רשומים בחברת אוברטוק 5 בעלי שליטה ולכן מדובר בחברת מעטים.
...
טענות הנתבע
יש לדחות את התביעה מחמת התיישנות.
לנוכח האמור ומשלא נסתרו טענות התובע, אשר נתמכו במסמכים שצורפו ומשכלל לא הועלו בסיכומי הנתבע טענות הכופרות בגרסת התובע, הגעתי לכלל מסקנה כי יש לקבל את טענות התובע.
מהטעמים המפורטים לעיל מצאתי לקבוע, על רקע טענות הצדדים, העדויות והראיות שהוצגו, כי הלכה למעשה, לאחר בחינה מהותית של הדברים, בתקופה הרלוונטית לתביעה, ובראי זכאות התובע לדמי אבטלה, ובשים לב לנסיבות המיוחדות של העניין, יש לקבל את טענות התובע לפיהן החברה לא הייתה חברת מעטים.
סוף דבר
התביעה מתקבלת.