הכרעה
לאחר שעמדתי על טיעוני הצדדים באתי להלן קביעותי:
סעיף 6ב לחוק הביטוח הלאומי נוסח משולב התנ"ה -1995 (להלן:ס' 6ב, החוק) קובע:"הוראות פרקים ז' וח' לא יחולו על בעל שליטה בחברת מעטים.". פרק ז' לחוק הביטוח הלאומי הוא הפרק העוסק בביטוח אבטלה.
) וב"כ בסכומי התשובה (עמ'9) מבהירה כי מועדי ההתפטרות/ העברת המניות בחברה הם תוצאת יציאת התובעת לחל"ד והמתחייב מכך.
סוף דבר, משהתובעת נכנסת בהגדרת "בעל שליטה בחברת מעטים" כקבוע בס' 32 וזה היה מצבה עובר להגשת התביעה לדמי אבטלה עובר להתפטרותה, הרי שאין צורך לבחון קיומם האוטנטי של יחסי עו"מ, כמו גם אין צורך להידרש לשאלה האם מבחינה מהותית היא "ניהלה" את החברה אם לאו.
...
כפי שהסביר בית הדין שם , שלב ראשון בבירור הסוגיה שלפנינו ושהיתה מונחת שם לפתחו, הוא הבחינה האם עסקינן בבעל שליטה (ישירה או עקיפה- בהתאם לחלופות הקבועות בסעיף 32 , בציינו (ס' 10 לפסה"ד): "ככל שהתשובה לאחת מן השאלות לעיל היא חיובית ולתובע יש שליטה בחברה, בין אם במישרין ובן אם בעקיפין, כי אז יש לדחות את תביעתו לדמי אבטלה. עם זאת אם ייקבע שלתובע אין שליטה בחברה, עדין צריך יהיה לבדוק האם מתקיימים יחסי עובד מעביד בינו לבין החברה, על מנת שיהא זכאי לתשלום דמי אבטלה, כאמור בסעיף 1 לחוק." (ההדגשה אינה במקור).
סוף דבר, משהתובעת נכנסת בהגדרת "בעל שליטה בחברת מעטים" כקבוע בס' 32 וזה היה מצבה עובר להגשת התביעה לדמי אבטלה עובר להתפטרותה, הרי שאין צורך לבחון קיומם האוטנטי של יחסי עו"מ, כמו גם אין צורך להדרש לשאלה האם מבחינה מהותית היא "ניהלה" את החברה אם לאו.
התביעה נדחית.