בהקשר זה הוסיפה חברת סיגל וטענה, כי התברר לה בדיעבד, שבמבנה בו מצוי המושכר קיימות חריגות בניה, ומטעם זה ניתן לה רישיון עסק זמני בלבד.
עוד נטען, כי בעלי הנכס רשאים היו לבנות את המרחב המוגן גם בשטח המושכר לחברת סיגל, וזאת במקום "לבזבז" קרקע, שכן מבחינה משפטית לא הייתה מניעה לבנות את המרחב המוגן הנוסף בתוך הנכס המושכר עצמו ואח"כ להמשיך ולהשתמש בו. בנגוד ליתר הדיירים, נטען, רק חברת סיגל היתנגדה לכך, אף שהדבר הוא לטובתה וגם היה מאפשר את ביצוע חלוקת החשמל לכל יחידה במקום חיוב משותף למיתחם כולו.
המכתב הראשון מיום 1.12.2019 (של חברת בין ליין בע"מ) נושא כותרת: "סגירת חוב – והפסקת קונסיגנציה" מציין, כי עקב בעיות חניה חמורה בבית עסק של חברת סיגל, ובשל העובדה כי שביל הגישה חסום, החברה מבקשת "לסגור" את החוב עם חברת סיגל, שכן אין באפשרותה לאסוף או לספק סחורה לחברת סיגל.
כך, מחד נטען (סעיף 22 לכתב תביעת חברת סיגל) שבעת כריתת הסכם השכירות לא גולה לחברת סיגל על היעדרו של טופס 4, והדבר התגלה לה – לטענתה – רק כאשר ניסתה להוציא רישיון עסק מהרשות המקומית.
...
על כן, דין טענת חברת סיגל לתשלום בגין בעלויות המעבר (68,960 ₪) ועלות שכר עובדים שהושבתו בשל המעבר (35,000 ₪) להידחות.
בחינת טענה זו, הראיות, ובפרט עדות השמאי לחמני, מביאני למסקנה, כי דינה להידחות.
סיכום
נוכח כל האמור – דין תובענת חברת סיגל ושוחט (תיק 33749-03-21) להידחות, ודין תובענת בעלי הנכס (תיק 35752-11-21) – להתקבל חלקית.