בעקבות זאת חובות הערבים מרווידקס וגולדפינגר בטלים אף הם.
טענה זו נשללה מכל וכל ע"י כבוד השופטת ד"ר אבניאלי בפסק דינה בתביעתה משקיעים, וקיבלה חזוק ע"י כבוד בית המשפט העליון בע"א 9366/17 (ראו סעיף 13 שם), כפי שיפורט בהרחבה להלן.
בשלב הגשת תביעה בסדר דין מקוצר על ידי תאגיד בנקאי כנגד לקוחו, דרישת הראיה בכתב מצומצמת.
בהודעתן מיום 17.12.17 התבקשתי להורות על עיכוב הליכים בתיק דנן עד להכרעה בעירעור שהוגש על פסק דינה של כב' השופטת אבניאלי בת.א. 2684-09-12 מן הטעם כי מדובר בהליך תלוי ועומד, תוך שנכתב על ידי הנתבעות במפורש כי החוב אשר נדון שם כולל את החוב המתברר בהליך זה.
זו לשון ההודעה:
"במסגרת פסק הדין (פסק דינה של כב' השופטת אבניאלי – נ.ג.) נדחתה תביעה שהגישו המערערות (הנתבעות כאן, קונספט ומרווידקס – נ.ג.) כנגד התובע, בנק דיסקונט לישראל בע"מ ובנק לאומי לישראל בע"מ... בגין הפרה של הסכם מחייב שנכרת בינם לבין המערערות, אשר קיומו על ידי הבנקים היה אמור להעמיד את קונספט, נכון לחודש מאי 2010, במצב בו חובה כלפי הבנק (בסך 43.1 מיליון ₪), הכולל את החוב הנטען נושא התביעה דנן – נמחק... והערבויות שהעמידה לטובת הבנקים... הן ערבויות צולבות בין החברות והן ערבויות של בעל מניותיהן – בגינן הוגשה התביעה דנן כנגד מרווידקס וגולדפינגר – מבוטלות (ההדגשות אינן במקור – נ.ג.)".
הודעת הנתבעות הנ"ל מיום 17.12.17, היא בקשה לעיכוב הליכים עקב "הליך תלוי ועומד".
בפסיקה נקבע כי הרציונל העומד בבסיסה של דוקטרינת "הליך תלוי ועומד" מקביל ובעל תכליות דומות לדוקטרינת "מעשה בית דין".
כדברי כב' השופט דנציגר ברע"א 2812/13 קולומביה ציוד וצרכי צלום בע"מ נ' דלתה דיגיטל בע"מ, פסקה 11 (פורסם בנבו, 11.7.13) (להלן: "עניין קולומביה"):
"למעשה, ישנו קשר הדוק בין השיקולים שיש לבחון לצורך עיכוב הליכים בשל קיומו של הליך תלוי ועומד לבין האפשרות שתוצאת ההליך המקביל תהווה מעשה בית דין ביחס לצדדים בהליך שעיכובו מתבקש. כך, נפסק כי גם בבסיס הדוקטרינה של מעשה בית דין עומדים השיקולים של מניעת הכבדה על בתי המשפט, מניעת הכרעות סותרות וכן מניעת הטרדה חוזרת ונשנית של בעל דין...".
לפיכך, נקבע כי כאשר עולה חשש שמתקיימת הצדקה לעיכוב ההליכים בתובענה, וזאת בשל הדמיון הרב שבין העקרונות שעומדים בבסיס שתי הדוקטרינות, תופעל דוקטרינת "הליך תלוי ועומד" (עניין קולומביה, פסקה 12 לפסק דינו של כב' השופט דנציגר).
...
כך נאמר בסעיף 14 לכתב התביעה הנוכחי:
"תביעה זו מוגשת רק כעת בשל הימשכות ההליכים בתביעה שהוגשה בחודש ספטמבר 2012, ע"י הנתבעות 1 ו- 2 (ת.א. 2684-09-12) כנגד הבנק וכנגד בנק לאומי לישראל בע"מ ואשר מתנהלת בפני כב' השופטת אבניאלי בבית משפט נכבד זה. במסגרת התביעה טענו הנתבעות בין היתר כי יש לאכוף על הבנקים את הסכם הבנקים ובכלל זה הזרמת האשראי וביטול הערבויות נשוא תביעה זו [יודגש כי הבנק הכחיש את טענות התובעות וטען כי יש לדחות את התביעה]. מאחר ולהכרעת בית המשפט בתביעה הנ"ל ישנה השלכה גם על השאלות נשוא תיק זה, נמנע הבנק עד כה מהגשת תביעה זו וסבר שנכון יותר יהיה להמתין להכרעה בתביעה. יחד עם זאת ולאור הימשכות ההליכים (הצדדים מצויים בשלב של הגשת סיכומים) וכדי להימנע מטענת התיישנות מצד הנתבעים, נאלץ הבנק להגיש תביעה זו עוד בטרם ניתן פסק דין בתביעת הנתבעות 1 ו- 2".
בהקשר זה ראוי לציין, כי נקפו הימים וניתן פסק דינה של כבוד השופטת ד"ר אבניאלי בתביעת המשקיעים, ביום 16.10.17.
בקשה מספר 10 הכוללת טענות סף ורשות להגן – נדחית בזה.
מן המקובץ לעיל, אני מוצאת כי לנתבע 3, גולדפינגר אין הגנה כנגד התביעה.
בקשה מספר 6 הכוללת טענות סף ורשות להגן – נדחית בזה.