מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת בנק נגד חברה וערבים על חוב כספי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לטענת עמוס מאזן הבוחן – לקוחות של החברה מיום 6.6.13 (נספח י"ז לתצהירו) מפוברק וכולל חובות לכאורה של לקוחות בגין מוצרים שכלל לא סופקו בפועל, ומהוה דוגמה לדו"חות מטעים שהגיש ארנון לבנק בתקופת ניהול הכספים על ידו על מנת ליצור "תמונה ורודה" ובשל העובדה שחובות הלקוחות שמשו חלק מבטוחות החברה כלפי הבנק.
נספח ט"ז לתצהיר עמוס הוא רכוז של מסמכים המעידים על חובות של החברה לרשויות וספקים בישראל, כדלקמן – תביעה על סך 139,840 ₪ שהגיש נגדה אדם שהשכיר לה מבנה במושב אחיעזר ואשר דמי השכירות לא שולמו לו החל מיום 15.9.12.
סיכום לאחר שמצאתי כי חוב החברה כלפי הבנק, שלפרעונו ערבים ארנון, עמוס ונורית, הוכח ולאחר שמצאתי כי יש לדחות את הטענה כי עמוס ונורית או הבנק הם שהביאו לקריסת החברה ואף לא הוכחו הנזקים הנטענים על ידי ארנון, וממילא לא קמה לו זכות לקיזוזם, התוצאה היא כי יש לקבל את התביעה העיקרית נגד ארנון אך להפחית ממנה את הסכומים שנפרעו על ידי עמוס ונורית וכל סכום שהיתקבל על חשבון חובות החברה וארנון לבנק מאז הגשת התביעה ולדחות את התביעה שכנגד במלואה.
...
סיכום לאחר שמצאתי כי חוב החברה כלפי הבנק, שלפרעונו ערבים ארנון, עמוס ונורית, הוכח ולאחר שמצאתי כי יש לדחות את הטענה כי עמוס ונורית או הבנק הם שהביאו לקריסת החברה ואף לא הוכחו הנזקים הנטענים על ידי ארנון, וממילא לא קמה לו זכות לקיזוזם, התוצאה היא כי יש לקבל את התביעה העיקרית נגד ארנון אך להפחית ממנה את הסכומים שנפרעו על ידי עמוס ונורית וכל סכום שהתקבל על חשבון חובות החברה וארנון לבנק מאז הגשת התביעה ולדחות את התביעה שכנגד במלואה.
תקנה 512(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 קובעת – "בתיתו צו להוצאות ובקביעת שיעורן יתחשב בית המשפט או הרשם, בין השאר, בשווי הסעד השנוי במחלוקת בין בעלי הדין ובשווי הסעד שנפסק בתום הדיון, ויהא רשאי להתחשב גם בדרך שבה ניהלו בעלי הדין את הדיון". בשים לב למכלול שיקולים אלה, אך גם למחדל שמצאתי בהתנהלות הבנק, אני מחייב את ארנון לשלם לבנק גם הוצאות משפט בסך 10,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ ולשלם לעמוס ונורית הוצאות משפט בסך 15,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 40,000 ₪.
הבנק יוכל להגיש פסיקתה לחתימה שתכלול את סכום יתרת החוב העדכני לאחר הפחתת כל האמור לעיל ועימה תצהיר מפורט בדבר מלוא הסכומים שהתקבלו ויתרת החוב העדכנית של ארנון ושל החברה וכן תדפיסי יתרות עדכניים נכון ליום הגשת הפסיקתה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

על מנת שערבות הבצוע תיתגבש לחוב חלוט של החברה כלפי הבנק הערב, נדרשים להתקיים אי-אלו אירועים ולהתמלא כמה תנאים: (1) החברה לא תעמוד בהתחייבויותיה כלפי מזמין העבודה; (2) מזמין העבודה יבקש מהבנק לחלט את ערבות הבצוע; (3) ערבות הבצוע תחולט; (4) הבנק יתבע מהחברה את כספי הערבות ששילם למזמין העבודה; (5) תביעתו תצלח.
במצב דברים שכזה – התניית החילוט בהחלטות של גורמים חצוניים – קשה עוד יותר להשקיף על החברה כמי שחבה לבנק, רק בשל חשש עתידי לחילוט הערבויות, לתביעה שיגיש הבנק נגד החברה בעקבות זאת, ולהצלחת הבנק בתביעתו.
בדיון לפנינו התברר כי גם אם תיתקבל פרשנות הנאמן, לפיה השבת ערבויות כמוה כחלוקה בפועל לנושים, הרי שלא ניתן יהיה לראות את מלוא סכום הערבויות שהעמידו הבנקים, ככספים שחבה החברה לבנקים הערבים.
...
ואכן, בית המשפט המחוזי ראה לנכון לפסוק לנאמן שכר טרחה בגין תוספת מאמץ מיוחד, שכן השבת הערבויות לחברה היתה כרוכה "בהשלמת ביצועם של פרויקטים מורכבים של תשתית, שלהבטחתם הועמדו הערבויות. לא מדובר בפעולות סטנדרטיות של בעל תפקיד, שכן מדובר היה בפרויקטים של בניית גשרים ובערבויות ביצוע המוחזקות בידי מזמיני העבודה, ולכן ניתן היה לחלטן בנקל נוכח חדלות הפרעון של החברה. בנסיבות אלה, נדרשו מיומנות רבה, כשרון ומומחיות על מנת לנהל את הפרויקטים, להביאם לידי גמר ולהשיג בסופו של דבר את השבת הערבויות. לא מדובר בתוצאה מובנת מאליה". בנסיבות הללו, קבע בית המשפט המחוזי, כי תוספת המאמץ המיוחד, שתיפסק לנאמן תעמוד על סך של 1,000,000 ₪.
בהקבלה, סבורני, כי שינוי בערכה של המניה לא צריך להשפיע על שכר טרחתו של הנאמן, וכי אין להסיק, בהכרח, כי הערכת BDO, היתה שגויה.
עוד בהקשר זה, סבורני, כי יש ערך לקביעת שכר הטרחה, בהסתמך על כלים ברורים עד כמה שניתן.
משכך, מקובלת עלי המסקנה שאליה הגיע ולפיה יש לקבל את הערעור בחלקו ככל שהוא נוגע לחישוב ערך מניות החברה שחולקו לנושים בהתאם להערכת BDO, ואילו יתר רכיבי הערעור דינם להידחות.

בהליך חדלות פירעון תאגיד (חדל"ת) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנק לאומי לישראל בע"מ (להלן: "בנק לאומי") טען כי החייב ערב יחד עם ערב נוסף (להלן: "הערב הנוסף") ערבות מתמדת בלתי מוגבלת בסכום לחובות חברת קליבר אספקה טכנית בע"מ (להלן: "החברה") שניהלה חשבון בבנק לאומי.
בנק לאומי הגיש תביעה נגד החברה והערב הנוסף.
רעיית החייב הגיעה עם בנק יהב להסכם במסגרתו הועמד החוב על 153,000 ₪.
על בסיס הערכת סכויים וסיכונים בחר בנק דיסקונט לחתום עם הערב הנוסף ואביו על הסכם לפיו כנגד תשלום סך 170,000 ₪ ימנע הבנק מלפעול נגד החברה והערבים (החייב והערב הנוסף).
משעה שרעיית החייב פעלה על פי חובתה לסלק את יתרת החוב בחשבון במסגרת הסדר (ששולם באמצעות כספי בני מישפחה) לא ניתן לראות בסילוק החוב מצד משום קיום החיוב של החייב או עבור החייב, הגם שתוצאת לוואי של התשלום עשויה להיות פקיעת חיוב החייב.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את טענות הצדדים ועיינתי במסמכים שצורפו שוכנעתי כי דין בקשת הנאמן להידחות בכל הקשור לבנקים שהגישו תגובה לבקשה.
אין בהכרעה כדי לנקוט עמדה ביחס לבקשת הנאמן ככל שהיא נוגעת למרכז למימוש זכויות רפואיות בע"מ שכן נושה זה לא הציג עמדה ביחס לבקשת הנאמן ועל כן אין בידי לקבוע מסמרות בעניינו.
לאור האמור אני דוחה את בקשת הנאמן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

עניינה של התובענה שבפני, תביעת בנק נגד לקוח וערבים.
התובע מוסיף וטוען כי הודיע באופן שוטף על מצב החובות לחברה ולערבים, בהנתן העובדה כי הנתבע מס' 3 היה גם בעל המניות והמנהל של הנתבעת 2 ובהנתן העובדה כי על פי נוהלי המפקח על הבנקים יש להודיע לערב בערבות בלתי מוגבלת על מצב חשבון החייב אחת לשנה.
התובע דוחה גם את הטענה של הנתבעים כי היה צריך לרשום ברשם החברות הערה על חובות הנתבעת מס' 1.
דא עקא, שעיון בסעיפים 10.3 ו- 10.4 לחלק ח' הנ"ל מלמד, שבמה דברים אמורים, כאשר קיימת אי וודאות האם אכן לאחר מכן יבקש המוטב בערבות הבנקאית לממש את הערבות, אך ככל ולא עושה כן, חייב הבנק על פי סעיף 10.4 להחזיר את הכספים ללקוח.
...
הטענה בדבר זהות הערבים בערבויות עליהן חתמו הנתבעים וחובות הגילוי בהן אני דוחה את טענת הנתבעים כי הערבות המתמדת עליה חתמה הנתבעת 2 פקעה.
נוכח כל האמור, אני מקבל את התביעה בהפחתת הסכום המוזכר בסעיף 27 לעיל ועל כן אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע את הסך של 988,892 ₪ בצירוף הריבית המקסימלית הנהוגה אצל התובע לגבי חיובים ללא מסגרת אשראי מאותו מועד – 1.1.19 ועד התשלום המלא בפועל.
עוד אני מחייב את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רוזנברג ורוזלס טוענים כי הבנק לא הגיש תביעת חוב בתיק הפרוק נגד החברה ומשכך הערבות עליה חתמו פקעה.
רוזנברג בסיכומיו מנסה דוקא להיבנות על ס"ק (ב) ו-(ג) של סעיף 55 לחוק החוזים (חלק כללי), מבלי שהזכיר את ס"ק (א), אך לא הובאה כל ראיה כי החוב מושא התביעה דנן בטל או בוטל או כי הבנק הפטיר את החברה או הערבים מן החוב.
בנוסף, רוזלס ממשיך וטוען בסיכומיו, כי דין הסכם הפשרה להתבטל עקב היתנהלות הבנק, בין היתר כי אפשר המשך תשלומים בכרטיסי באשראי, נתן הלוואה גבוהה מהנדרש, וכי הזרמת הכספים נועדה לסילוק החוב ולא כדי להמשיך פעילותה העסקית של החברה.
...
בהקשר זה, אני דוחה את טענת רוזלס כי דין הסכם הפשרה להתבטל עקב הפרת חובות בנקאיות לרבות התניית שירות בשירות.
נדמה כי פעולות הבנק, שאינו חף מאינטרסים, אפשרו לנתבעים להמשיך לפעול, והם אלו שבחרו לעשות כן. לסיכום חלק זה, לא מצאתי בטענות הנתבעים 3-4 כל עילה לביטול הסכם הפשרה.
סיכום התביעה מתקבלת במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו