ג. ביום 2.2.15, כחצי שנה לאחר מן צו הכנוס, המשיב אישר למבקש את חובו, במסמך שהופנה למבקש, ואשר נרשם בו כך:
"הנני לאשר כי יתרת החוב שלי בגין הלוואה שקבלתי ממך עומדת על סך 450,000 ₪ ליום 31.12.12".
לטענת המבקש, הוא הגיש את התביעה בסדר דין מקוצר לאחר שהחוב לא שולם.
עוד טען המבקש שההפטר בגין החוב כלפיו הושג במירמה, שכן המשיב העלים ממנו, מבית המשפט ומבעל התפקיד את ההליך, לא הודיע לנושה אודות ההליך, ועל כן, ההפטר בתיק זה אינו חל על החוב כלפיו.
עוד לטענתו, במרוצת השנים היה חשוף למסכת לחצים וסחיטות על ידי האחים, שניסו לממש את בית מגוריו, כנגד ההלוואה, שנשאה ריבית מופרזת, כך לטענת המשיב.
טענות אלו אינן מתיישבות עם הסכם הפשרה מיום 5.8.12, הקובע בסעיף 3 שבו, כי אי עמידה בו תגרור חיוב בריבית חריגה המקובלת בבנק לאומי בגין חריגה ממסגרת בחשבון חח"ד. המבקש, שעומת עם סעיף זה, טען שמדובר בנסוח של "אנשים מהמקצוע" (קרי: עורכי דין – וספציפית: עו"ד אופיר) (עמ' 15 ש' 17 – 19, 23 - 24), אלא שאין בהסכם זה שום אינדיקאציה לכך שעורך דין ערך אותו, ואין טענה שעורך דין ערך אותו.
העובדות הבאות הוכחו: המבקש ואורי הם אחים ויושבים באותו משרד, שאליו מגיע המשיב מפעם לפעם; אורי ידע אודות הליך פשיטת הרגל של המבקש; אחת לחודש – חודשיים היו שיחות טלפון בין המבקש לבין המשיב בקשר לחובו של המשיב (עמ' 14 ש' 1 – 5); המבקש, לפי גירסתו, סייע לאורך השנים למשיב בהתדיינות שלו מול אורי – "(ו) יעקב צלצל כל פעם לעמוס כדי שאני אדבר עם אורי עם אורך אפיים, שתהייה לו יותר סבלנות..." (פרו' עמ' 16 ש' 1 – 3); באותו יום ממש – 2.2.15 חתם המשיב על שני הסכמי פשרה מול המבקש ומול אורי.
...
אשר להסכם משנת 2005, דווקא עדותם של המבקש ועו"ד אופיר, מחזקת את המסקנה, שההסכם אינו משקף את המציאות.
גרסתו של המבקש לקתה בסתירות ובתמיהות, ועדותו של עו"ד אופיר רק הוסיפה לתמיהות ולערפל הנלווים לגרסה זו.
לפיכך, הבקשה נדחית.
בהיותה של התביעה בתא"ק (פ"ת) 27465-12-18 נסמכת על אותה עילה, ובניגוד לצו ההפטר שניתן, אני מורה על דחייתה.