מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת בנק כנגד ערב לחוב אשראי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

האפשרות הרלוואנטית לעניינו הנה האפשרות הראשונה בסעיף 4(א) למסמך שכותרתו "ערבות לחוב קיים", וניתן לסמן בה כי גולה לערב כי "ערבותי על פי חוזה הערבות הנה לחוב קיים בבנק. ידוע לי כי החוב הקיים נפרע/אינו נפרע (*) כסדרו". אין מחלוקת, וכך הודתה לבסוף בחקירתה גם פקידת הבנק, כי משבצת זו אמורה הייתה להיות מסומנת ביחס לערבות נושא התביעה (עמ' 11 ש' 7-8 "יכול להיות שהייתי מסמנת גם שם"; עמ' 11 ש' 11-14 "ייתכן שהייתי מסמנת גם את א' בנוסף ל- ד'").
השאלה האם החוב נוצר כתוצאה מפיגורים בהחזר הלוואה קודמת, או כתוצאה מחריגה ממסגרת האשראי שהבנק הסכים להקצות ללווים ושהלווים אינם מצליחים לכסותה ללא ההלוואה, אינה מהותית בנסיבות העניין, כאשר הערב העיד ועדותו לא נסתרה כאמור, כי לא היה מסכים לערוב עבור הלוואה שנועדה לכסוי חוב קיים.
סוף דבר הערבות בטלה עקב הפרת חובת הגילוי של הבנק כלפי הערב ביחס לעובדה כי הערבות הנה ערבות לחיוב המחליף חיוב קיים, ולפיכך תביעת הבנק נגד הערב נדחית.
...
כדי לזכות בתביעה היה על הבנק להביא ראיות תומכות בגרסתו, אשר לכל הפחות יעמידו את מאזן הראיות בסופו של דבר (ביחס לשאלה האם הבנק גילה לערב את המידע המהותי שההלוואה ניתנה לכיסוי חוב קיים) בספק שקול.
סיכומם של דברים עד כאן: באיזון מכלול הראיות שהובאו על ידי הצדדים המסקנה היא כי ראיות הערב ובפרט מסמכי הערבות מזמן אמת, הינן בעלות משקל רב ומכריע העולה במידה משמעותית על פני ראיות הבנק.
סוף דבר הערבות בטלה עקב הפרת חובת הגילוי של הבנק כלפי הערב ביחס לעובדה כי הערבות הינה ערבות לחיוב המחליף חיוב קיים, ולפיכך תביעת הבנק נגד הערב נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

התביעה העיקרית שלפני היא תביעת הבנק נגד החברה, ארנון ועמוס לתשלום מלוא יתרת חוב החברה כלפיו, שלפרעונה ערבו עמוס וארנון ואשר עמדה ביום הגשת התביעה על סך 1,570,376 ₪ וכן את ארנון בסך נוסף של 135,765 ₪ בגין חובו בחשבון הפרטי ובסה"כ 1,706,141 ₪.
התביעה שכנגד היא תביעת ארנון נגד הבנק, עמוס ונורית בגין אחריותם לקריסת החברה ולנזקים שנגרמו לארנון בעטיה – הבנק בעצם חסימת האשראי לחברה בעקבות מכתב עמוס ונורית אשר היא שהביאה, לטענת ארנון, לקריסת החברה, עמוס ונורית במשלוח מכתב ביטול הערבות לבנק אשר הוביל לביטול מסגרת האשראי שלה ועמוס בשל היתנהלותו במהלך פעילותם המשותפת בחברה, בסכום כולל של 5,652,000 ₪.
...
סיכום לאחר שמצאתי כי חוב החברה כלפי הבנק, שלפרעונו ערבים ארנון, עמוס ונורית, הוכח ולאחר שמצאתי כי יש לדחות את הטענה כי עמוס ונורית או הבנק הם שהביאו לקריסת החברה ואף לא הוכחו הנזקים הנטענים על ידי ארנון, וממילא לא קמה לו זכות לקיזוזם, התוצאה היא כי יש לקבל את התביעה העיקרית נגד ארנון אך להפחית ממנה את הסכומים שנפרעו על ידי עמוס ונורית וכל סכום שהתקבל על חשבון חובות החברה וארנון לבנק מאז הגשת התביעה ולדחות את התביעה שכנגד במלואה.
תקנה 512(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984 קובעת – "בתיתו צו להוצאות ובקביעת שיעורן יתחשב בית המשפט או הרשם, בין השאר, בשווי הסעד השנוי במחלוקת בין בעלי הדין ובשווי הסעד שנפסק בתום הדיון, ויהא רשאי להתחשב גם בדרך שבה ניהלו בעלי הדין את הדיון". בשים לב למכלול שיקולים אלה, אך גם למחדל שמצאתי בהתנהלות הבנק, אני מחייב את ארנון לשלם לבנק גם הוצאות משפט בסך 10,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 20,000 ₪ ולשלם לעמוס ונורית הוצאות משפט בסך 15,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 40,000 ₪.
הבנק יוכל להגיש פסיקתה לחתימה שתכלול את סכום יתרת החוב העדכני לאחר הפחתת כל האמור לעיל ועימה תצהיר מפורט בדבר מלוא הסכומים שהתקבלו ויתרת החוב העדכנית של ארנון ושל החברה וכן תדפיסי יתרות עדכניים נכון ליום הגשת הפסיקתה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לכתב התביעה צורפו בקשה לפתיחת חשבון ותנאים כלליים לניהול חשבון 84655 מיום 17/9/2015 מאושרים (נספח א), בקשה למסגרת אשראי מתאריך 3/11/2015 ע"ס 5,400 ₪ (נספח ב), כתב התחייבות וערבות להלוואה "למטרת חידוש הבית" מיום 18/5/16 (נספח ג) טופס גילוי מידע לערב יחד או מוגן (נספח ד), פירוט אשראי נכון ליום 4/6/2017 (נספח ה), יתרות חוב נכון ליום 5/8/2017 (נספח ה2) יתרת חוב ספציפי נכון ליום 5/6/2017 (נספח ה 3), תדפיס פעולות עו"ש נכון ליום 6/6/17 (נספח ו) ואישור ריבית לבית משפט (נספח ז).
ההלוואה הוגדרה כהלוואה "למטרת חידוש הבית", נועדה לבניית צימרים, אך בפועל כסתה בחלקה חוב קיים לבנק; המשיב הצהיר בטופס גילוי המידע לערב כי הערבות הנה לחוב קיים הנפרע כסדרו, אך בפועל הנתבע מס' 1 לא עמד בהתחייבויותיו לבנק ובמסגרת האשראי, שהוסכמה עמו, עובר לחתימת הערבות, וקיבל פעם אחר פעם מסגרות אשראי זמניות; המשיב לא הודיע למבקשות, כדין, על אי עמידת החייב בהלוואה.
לאור האמור, נפסק כי גם מי שהגנתו דחוקה וסכוייו לדחיית התביעה כנגדו הנם קטנים, יקבל רשות להיתגונן (ע"א 10189/07 עזרא ששון נ' בנק מזרחי טפחות בע"מ (15.6.2009, פורסם בנבו).
...
בכתב ההתחייבות נקבע כי הריבית, שתשלמנה המבקשות, הערבות, תהיה פריים + 7.4 אחוז, וריבית הפיגורים 4 נקודות אחוז מעליה (בהתאמה להוראות סעיף 25 (א)(2) לחוק הערבות, תשכ"ז-1967).
מכל האמור לעיל, אני נותנת למבקשות רשות להתגונן בטענותיהן, כפי שהוגדרו לעיל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

רקע והליכים קודמים הורתו של המקרה שלפנינו בתביעה בסדר דין מקוצר שהגיש בשנת 2001 המשיב 1, בנק לאומי לישראל בע"מ (להלן: הבנק) כנגד המערערת ובנה, המשיב 2 (להלן: גד) שהיה מיופה כוח בחשבונה.
את גד תבע הבנק כחייב בגין יתרת חובה שהצטברה בחשבונותיו, ואת המערערת תבע בשל ערבותה לחובות גד. גד תבע, בתביעה שכנגד, פיצויים בגין נזקים שנגרמו לו כתוצאה מאי מתן אשראי על ידי הבנק בנגוד להתחייבותו; והמערערת תבעה, בתביעה שכנגד, פיצוי בגין נזקים שנגרמו לה כתוצאה מאובדן שווי מניות שהבנק סרב למכור, לטענתה, למרות הוראה מפורשת שניתנה לו. לא נלאה את הקורא בתהפוכות ובגלגולים שעבר התיק עד שהגיע לבסוף לבית המשפט המחוזי מרכז, קיבל מספר תיק חדש ובמסגרתו נדונה תביעת הבנק ושתי התביעות שכנגד (ת"א (מרכז) 6123-08-07 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' ורקשטל (להלן: ההליך הקודם)).
...
דיון והכרעה למקרא כתב הערעור ולאחר שהתקיימה בפניי ישיבת קדם ערעור שבה נשמעו טענות הצדדים, באתי לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות אף בלא צורך בתשובה, בהתאם לתקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות החדשות).
מכאן, שדין התביעה להידחות גם מחמת השתק עילה.
סוף דבר, שהערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

דנה גלבר נחום, ת.ז. 08085794 גיל גלבר, ת.ז. 058103938 שניהם ע"י ב"כ עו"ד יוסף אלברק פסק דין נגד נתבעים מס' 3-2 תביעת בנק נגד שני ערבים, אשת החייב העקרי ואביה - האחת ערבה לכל חוב של החייב העקרי ללא הגבלה בסכום, והשני ערב ערבות יחיד לאבטחת חוב ספציפי.
לא נאמר לה על כוונת הבנק ליתן לחייב העקרי הלוואה בסך 200,000 ₪, וכל שידעה הוא שלחשבון תנתן מסגרת אשראי של 20,000 ₪; (2) הבנק לא הודיע על כוונתו להעמיד את ההלוואה לפרעון מיידי בגין פיגורים בהחזרים, ובכך מנע מהערבים את האפשרות לסלק את חוב הפיגורים בלבד; (3) ערבותו של גיל בטלה, לאור הודעת בא-כוחו מיום 25.12.2018; (4) בחשבון העו"ש לא הייתה אמורה להווצר יתרת חובה.
...
משלא הוכח שעובר להגשת התביעה (נגד דנה בסך 180,345 ₪ ונגד גיל בסך 158,834 ₪) קיבלו דנה וגיל מכתבים מהבנק בנוגע ליתרת הפיגורים בחשבון ההלוואה, אני קובע כי הבנק לא עמד בחובת הגילוי המוטלת עליו.
לפיכך, דין התביעה נגד דנה וגיל להידחות.
התוצאה התביעה נגד נתבעים מס' 3-2 נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו