מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת בנק אוצר החייל נגד חייב

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לאחר שהחייב לא עמד בתשלומי ההלוואה הגיש בנק אוצר החייל תביעה נגד החייב ונגד המבקש והמשיב, המשמשים כערבים לו. במסגרתה, ביקש הבנק לחייב את החייב בגין שתי הלוואות שנטל מהבנק, וכן לחייב את המבקש ואת המשיב בגין ערבותם להלוואה השניה בין השתיים.
...
סיכומו של דבר קבע בית המשפט, כי משהוכח כי המשיב פרע את ההלוואה של החייב לבנק אוצר החייל, על המבקש מוטל הנטל להוכיח, כי הוא עצמו פרע את חלקו בערבות להלוואה לטובת המשיב.
יש לזכור כי העדה הילה, שבית המשפט מצא אותה מהימנה, לא חיזקה את גרסת המבקש, לא אישרה כי עבר סכום של 40,000 ₪ ולא מסרה תאריך המתאים לחוב לבנק נושא המחלוקת אצלנו.
סיכומו של דבר, הבקשה למתן רשות ערעור נדחית, ללא צורך בתשובה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 24.7.14 אישר הנאמן את מלוא תביעתו של בנק אוצר החייל כנגד החייבים, קרי 1,305,595 ₪ כנגד כל אחד מהחייבים.
...
משלא צירפו החייבים מסמכים באשר לסכומים שגבה הבנק מהערבים האחרים של החברה, הרי שאין בידי לקבל אף את טענתם באשר להפליה לרעה ביחס לערבים האחרים.
סוף דבר הכרעת הנאמן בתביעת החוב שהוגשה על ידי בנק מסד תתוקן, בהתאם לאמור בסעיף 33 לעיל.
המזכירות מתבקשת לשלוח העתק החלטתי זו לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בתל אביב - יפו תא"ק 62743-04 בנק אוצר-החייל סניף החשמונאים נ' רחלי גולדבלט יחס ציבור בע"מ ואח' בפני כב' השופט אבי שליו תובע בנק אוצר החייל נתבעים 1.רחלי גולדבלט יחס ציבור בע"מ 2.רחל גולדבלט ב"כ התובע : עו"ד מיכל אשל-לב ב"כ הנתבעים : עו"ד שטוירמן פסק דין
ההליכים לפני תביעה שהוגשה בסדר דין מקוצר לתשלום סך של 800,374 ₪ שהגיש התובע, שהוא בנק (להלן: "הבנק") כנגד הנתבעות שהיו לקוחותיו.
הובהר בהסדר הדיוני, כי הוצאות משפטיות בהם חייב הבנק את החשבון לאחר מועד הגשת כתב התביעה המקורי, לא נתבעו במסגרת כתב התביעה המתוקן.
...
גם בענין זה, מצאתי שנקבע השתק פלוגתא בין הצדדים, אך למען הסר ספק, ניתוח הראיות שהובאו בתיק זה מראה כי ממילא היה מקום להגיע למסקנה זו, וכדלהלן.
אשר על כן, אני מקבל את גרסת הבנק גם בעניין זה ולפיה המועד הסופי להעמדת ההלוואה לפרעון נקבע ליום 18.3.04 וזאת גם מכח הראיות שהוצגו וגם מכח השתק פלוגתא.
סיכום אשר על כן, אני מקבל את התביעה ומחייב את הנתבעות לשלם לתובעת סך של 800,374 ₪ בצירוף הריבית האמורה בסעיף 12 לכתב התביעה המתוקן, מיום 27.9.04 ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2015 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה תא"ק 33257-04-14 בנק אוצר החייל חיפה סניף בית ספר טכני 14384 נ' בייגלמן תיק חצוני: בפני כב' השופטת שולמית ברסלב תובע בנק אוצר החייל חיפה סניף בית ספר טכני 14384 ע"י ב"כ עוה"ד ד. זר ואח' נתבע אלכסנדר בייגלמן ת.ז. 317428431 ע"י ב"כ עוה"ד א. גרץ ו/או מ. מרום פסק דין
בעקבות הליך זה נקט הבנק כנגד החייב בהליכי הוצאה לפועל לגביית החוב במסגרת תיק הוצל"פ מס' 02395-03-10-13 (להלן: "תיק הוצל"פ").
...
ויאמר מיד – דין הטענה להידחות.
איזון זה, בא לידי ביטוי גם בפרשנות שניתנה לחריגים הנקובים בסעיפים 8 ו-14 לחוק ההתיישנות, ומצינו כי לא התקיימו במקרה דא. בנסיבות אלה אין מנוס מלהורות על סילוק התביעה על הסף.
סוף דבר - 16.1 דין הבקשה להתקבל, וכפועל יוצא דין התביעה להידחות.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

כפי שסוכם מראש בין הבנק לנציגי המכון, במועד נטילת ההלוואה הוזרם לחשבון הבנק של המכון סך של 3,000,000 ש"ח, אך בו ביום חויב החשבון בסך של כ-1,500,000 ש"ח כפירעון של חובות קיימים (ראה דפי החשבון של המכון בבנק אשר צורפו כנספח ב' לתצהירי עדות ראשית של המערערים; כן ראה עמ' 23 שורות 19-22 לפרוטוקול הדיון בבית המשפט המחוזי).
באותו הליך, קיבל בית המשפט השלום בתל אביב-יפו (השופט א' ברקאי), את תביעת בנק אוצר החייל נגד ח', שהוגשה אף היא בסדר דין מקוצר, תוך שדחה טענות דומות מצדו של האחרון בדבר עושק, הטעה ותרמית מצד הבנק בשל ניצול מצבו הרפואי.
...
מקובלת עליי בעניין זה גם הנחתו של בית המשפט המחוזי, לפיה החלטתו של הבנק לאשר את מתן ההלוואה – בסך הנכבד של 3,000,000 ש"ח – בכפוף להעמדת ערבויות מתאימות, מלמדת דווקא על כך שהבנק סבר כי יש למכון יכולת פרעון, שכן אחרת אין הגיון עסקי בצעד זה של הבנק.
המערערים ביקשו לתמוך גרסתם גם בחוות דעתו של ד"ר טווערסקי, ואולם, כבית המשפט המחוזי אף אני סבור שאין לייחס לה משקל רב. מעבר לכך כי הסמכתו וניסיונו של עורך חוות הדעת אינם רלוונטיים דיים לצורך הכרעה בשאלת מצבו הנפשי של ח', הרי העובדה שפגש בו לראשונה רק כשלושה חודשים לאחר החתימה על כתב הערבות מאיינת במידה רבה את יכולתו להעיד על מצבו הנפשי הרלוונטי, ואין בטענת המערערים, שנטענה בעלמא, לפיה מדובר ב"מצב נפשי מתמשך" כדי לשנות מעובדה זו. בשולי הדברים יוער, כי בחקירתו הנגדית הזכיר א' כי בשלב מסוים טופל ח' גם אצל פסיכיאטר (עמ' 37 שורות 2-9 לפרוטוקול).
לנוכח כל האמור, דעתי היא כי אין מקום להתערב בקביעתו של בית המשפט המחוזי לפיה לא נפל פגם בהליך החתימה על כתבי הערבות, וערבותם של המערערים לחובותיו של המכון כלפי הבנק שרירה וקיימת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו