רקע עובדתי ותמצית טענות הצדדים
התובעים 2-3 בני זוג שכרו דירת מגורים בתל אביב, בהתאם להסכם שכירות מיום 11.6.2018 (להלן: "הדירה" ו"הסכם השכירות", בהתאמה).
התובעים אשר הבינו כי נקלעו לסכסוך לא להם, בין דיירי הבניין לבין בעלת הדירה, הודיעו על ביטול הסכם השכירות ובסמוך ליום 17.8.18, פינו את הדירה ועברו לדירה אחרת.
התובעים טוענים כי יש לחייב את הנתבע בפצוי לתובעים 2-3 ללא הוכחת נזק בגין עוולת לשון הרע בסך 50,000 ₪ ופצוי לתובעים 1-2 בסך 50,000 ₪ בגין הפרת הפרטיות ובשים לב כי הפירסום לעניין אימוץ התובע 1, נעשה בצורה פוגענית ולא רלבאנטית.
הנתבע מאשר, כי פנה בשם נציגות הבית המשותף לאגודה לתרבות הדיור, בקשר עם מפגעים שיצרו התובעים, תוך שהפניה בעיקרה מכוונת כנגד בעלת הדירה ולא כנגד התובעים.
על בית המשפט לנהוג משנה זהירות קודם שיימצא כי הצגתה של דרישה, או העלאת טענה זו או אחרת כלפי דייר, באמצעות חברי נציגות, הממלאים תפקידם בהיתנדבות מתוך מטרה לפעול לטובת האנטרס של כלל בעלי הדירות בבניין, תהווה באופן מידיי, עילה לתביעה ופצוי מכוח הוראות חוק איסור לשון הרע (ראו ת"א (ראשל"צ) 8474-05-13 שנבל נ' דוידוביץ (10.9.2015)).
הפרת חובה חקוקה ופגיעה בפרטיות
הנתבע ציין במכתבו לדיירי הבניין כי היה לו עימות "עם הדייר שעל החוזה ועם בעלו ובנו המאומץ".
אין ספק, כי מדובר בפרטים שאינם רלוואנטיים בעליל, לתוכן ונשוא הודעת הדוא"ל לדיירי הבניין וברי, כי לא היו צריכים להיכלל בדוא"ל.
הנתבע נישאל והשיב:
" ש. מה זה רלוואנטי היה לפרט בנו המאומץ?
...
אני לא בדיוק הערכתי את זה.
זה שהבנת שזה לא בסדר הבנת בדיעבד אבל אתה מסכים איתי שלבוא לכתוב במכתב מה שכתבת לגבי בנו המאומץ זה לא רלוונטי ליתר הטענות שלך במכתב הזה שאתה שוטח אותם בפני הדיירים?
אני מקבל את זה. אפשר היה לכתוב בלי המאומץ אבל אפשר גם היה להגיד לי בלי המאומץ".
בע"א 7703/10 ישועה נ' מדינת ישראל (פורסם בנבו, 18.6.2014) צוין, כי "ספק רב" אם מקום בו קיים הסדר חקיקתי, "אשר לפי פרשנותו ויישומו מקנה הגנה על הזכות החוקתית, קיימת הצדקה להכיר בעילה עצמאית יצירת הפסיקה".
סוף דבר
בהתחשב בשיקולים ובטעמים שמניתי לעיל, הגעתי לכלל מסקנה, כי יש לחייב את הנתבע לשלם לתובעים 1 ו- 2 פיצוי בסך 7,000 ₪ בתוך 30 ימים מהיום.