במהלך השנים הצדדים משכו כספים מהחנות יותר מההורים, שכן פרנסו 6 נפשות לעומת פרנסת 2 הורים מבוגרים, ולאחר מות האב, אמו המנוחה משכה כספים מהעסק רק לצרכי מחייתה היומיומית; לגירסתו, הוא ואימו ניהלו את העסק יחדיו והיה ביניהם אמון בכל הקשור בעסק ובכלל זה ספקים, לקוחות ובנקים, והוא היה מורשה חתימה בחשבונות הבנק העיסקיים; משך כל השנים, הצדדים לקחו מהחנות לשימושם האישי מצרכים באלפי שקלים לחודש, מבלי לשלם עבורם; כך גם הוצאות הטלפונים הניידים של ארבעת ילדיהם שולמו ע"י החשבון העיסקי, תשלומי בתי הספר של הילדים לרבות הפרטיים ולימודי התובעת שולמו מחשבון החנות; תלושי השכר שהונפקו עבורו, גם אלה שהונפקו על ידו, עמדו על סכום קבוע של 5,177 ₪ נטו ללא קשר לשעות עבודתו, בעוד שבפועל הועברו לחשבונו סכומים אחרים וגבוהים בהרבה; בתדפיסי חשבון החנות משנת 2009 מופיעים הפקדת כספים של התובעת והילדים בעצמם; עצם העברת הזכויות בחנות אחת ע"ש הצדדים, במתנה, מעידה על בעלותו בעסק; בטרם פטירת אמו, הסדיר רשמית את בעלותו בחנות ובחשבונות הבנק העיסקיים; לאחר פטירת אמו, העדיפו הצדדים להמשיך ולקיים את העסק תוך היתחשבנות כספית בינם לבין יתר היורשים, לרבות על חלקה של האם בחובות העסק, שכן החנות הייתה מטה לחמם מיום נישואיהם בשנת 1988.
בעדותו, הצהיר הנתבע לעניין המוניטין (פר' מיום 13.5.19, עמ' 27 ש' 28):
"ת. לחנות היה מוניטין רב מאוד. נעשה מו"מ על המוניטין עם זוג גרוזינים מק. חיים על 250,000 ₪... בסופו של דבר, כפי שבמקומות אחרים מיכל התערבה ורצתה יותר כסף. בפעם הנוספת שנעשה ניסיון למכירת המוניטין אחרי שמכרנו את החנות לחברת השקעות... מכרתי את המוניטין לבחור בשם אה.. לא זוכר. אני מכרתי, לא קיבלנו את הכסף ובלי ידיעתי *** ***, בחוצפתה הגדולה, הגישה תביעה נגד הבן אדם הזה, קוראים לו *** ***, ועירבה את העולם התחתון בגישור בינינו שאני הייתי אמון."
בעמ' 28, ש' 6 וש' 11-22:
"ת. מכרתי את המוניטין בסך 80,000 ₪; "
.
תביעת מזונות אשה 70041-11-17:
בסיכומי התשובה טענה התובעת שזכאית למזונות אשה שכן כיום הנתבע מישתכר בשכר חודשי שעולה - 9,000 ₪ בתוספת רכב מנהלים צמוד וכן זכאי לביטוחים, קרן הישתלמות ופנסיה.
מנגד, היא, בגיל 60 חסרת כל, מתפרנסת בדוחק, ללא פנסיה או חיסכונות לעתיד ועדיין נתמכת ע"י אימה בת ה- 90 ומשפחתה.
...
לאור כל האמור, ובשל פעולתו הערמומית של הנתבע להונאתה, יש לקבוע שאינה שותפה לחובות העיזבון ולהסכם היורשים; כמו כן יש לפסוק בחלוקה בלתי שוויונית את נכסי הצדדים לפי סעיף 5(א)(1) וסעיף 8 לחוק יחסי ממון התשל"ג 1974 (להלן: "החוק"); זאת ועוד, יש לפסוק לטובתה מזונות אישה, ומפאת מגבלת עמודים לא פירטה טענותיה לתביעה זו; עוד עותרת לאשר את חוות דעתו הראשונה של האקטואר, ולקבוע שזכאית לזכות ראשונים לרכישת הדירה עפ"י חו"ד השמאי ובקיזוז 170,000 ₪ בגין שיפוץ ותוספת לא חוקית למחסן; בנוסף, יש לדחות את תביעת הנתבע על כל רכיביה ולפסוק לחובתו הוצאות כבדות לרבות שכ"ט עו"ד בתוספת מע"מ.
לטענות הנתבע עבד בעבודות מזדמנות עד אשר החל לעבוד כשכיר בעסק שהיה בבעלות הוריו.
בית הצדדים:
כקבוע בסעיף 83 לפס"ד, אני מורה על פירוק השיתוף בבית מגורי הצדדים הידוע בגוש 11563, חלקה ***, תת חלקה 1 והנמצא ב***, בדרך של מכירה.
נוכח המועד שחלף למן היום בו נערכה השמאות, אני מורה כי על עדכון חוות דעת השמאי דן ברלינר.
ככל ותתגלע מחלוקת בשאלת גובה התשלומים, אני ממנה את רו"ח אבי כהן כמומחה מכריע לעניין זה.
מזונות אישה:
כקבוע בסעיפים 86-87 לפס"ד, תביעת התובעת נדחית במלואה.