עורך-דינו של חתנו יצר עמו קשר ובקש שלא להגיש תביעה על-פי הפוליסה, מאחר והרכב "אמור להמצא תוך ימים ספורים". לאחר שנודע לתובע מפי עורך-הדין ומפי המישטרה כי הרכב לא נמצא, הוא הגיש ביום 15.3.2015 לנתבעת את תביעתו לתגמולי ביטוח בגין גניבה.
הוא קבע כי "במקרה הנידון נראה, כי נטילת רכב לשימוש זמני על ידי בחור צעיר מאביו, כשאותו בחור מתגורר בבית יחד עם האב, לא תיחשב גם בעיני 'האדם המסחרי הרגיל' כגניבה".
בת"א (שלום נצ') 2005/01 עזאיזה נ' הכשרת הישוב חברה לביטוח בע"מ (פורסם בנבו, 22.8.2002) (להלן: עניין עזאיזה) נטל אחיין את מפתחות הרכב שדודתו השאירה על השולחן בעת שבאה לביקור, נהג ברכבה וגרם לתאונה.
בעיניין קליגר נוצרת "היתנגשות" בין שני המבחנים - הפעלת "מבחן ההסכמה" מביאה לדחיית הטענה של "גניבה", ואילו הפעלת "מבחן הקרוב" מביאה לתוצאה הפוכה, מאחר ועובד המוסך שנטל את המפתחות של הרכב הנו "זר". בעיניין גרביאן אחיו של עובד המבוטח ואותם אחרים שחברו אליו וגנבו את המשאית, הנם "זרים" (על-פי "מבחן הקרוב") ולפיכך, מדובר ב"גניבה".
...
לטענת התובע, ביום 25.12.2014 הוא נעתר לבקשת חתנו, אדוארד, ומסר לידיו את הרכב, לתקופה של שבוע ימים.
מאחר והתובע נעתר לבקשת חתנו לקבל את מפתחות הרכב, הרי, על-פי "מבחן ההסכמה", אין מדובר ב"גניבה".
לאור המסקנה אליה הגענו, על-פי שני המבחנים שהוצעו לעיל, אין מדובר ב"מקרה ביטוח" של "גניבה". לפיכך, דין התביעה להידחות.
אשר על כן, הנני דוחה את התביעה ומחייב את התובע לשלם לנתבעת שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 8,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.