התובע הגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל"), להכרה במחלתו כנובעת מתנאי עבודתו, תוך שטען כי במהלך כל שנות עבודתו, עד סיום עבודתו אצל המעסיקה, הוא עבד כמכונאי רכב.
תנאי עבודה אלה תוארו בכתב התביעה, בין השאר, באופן הבא: "התובע עבד אצל הנתבעת 1 [המעסיקה] במשרה מלאה, ואף בשעות נוספות, ועבודתו כללה, בעיקר, שימוש בכלי עבודה רוטטים, טריקות בפטיש, הברגות, הפעלת לחץ אויר עם וברציה, והברגת מברגים עם מפתחות, פירוק גלגלים, וכד'".
לטענת התובע המעסיקה נהגה כלפיו ברשלנות ובחוסר זהירות תוך הפרת חובותיה שבדין, כאשר, בין היתר, לא הנהיגה שיטות עבודה בטוחות בהיתחשב בטיב העבודה וסיכוניה, לא הדריכה אותו לגבי אופן ביצוע העבודה, ולא פיקחה על אופן ביצוע העבודה.
קיימים גם סיכונים רגילים שיש להכיר בהם ולחיות איתם בחיי היום יום, אשר המעביד אינו נושא באחריות להם, שכן הוא אינו מבטח את העובד כנגד כל סיכון בעבודה וכנגד כל תאונה העלולה לקרות [ע"א 417/81 מלון רמדה שלום נ' אמסלם, פ"ד לח(1) 72 (1984)].
כאשר המעסיקה בעניינינו אחראית "אך למקצת הנזקים שבגינם הניזוק זוכה לגמלאות מאת המוסד לביטוח לאומי. ... יבואו בחשבון הנכוי רק מקצת הגמלאות - אלה המשקפות את שיעור הנזק היחסי מתוך הנזק הכולל שהסב המזיק לנפגע - ולא מלואם, שאחרת ייוותר בידי הניזוק פיצוי חסר".
אכן, אין הצדקה להורות על ניכוי מלא של גמלאות המל"ל, גם אם מדובר בגימלאות מעבודה, משנמצא כי חלק מהגמלאות שמשולמות לתובע על ידי המל"ל, אינו בזיקה לאחריות הנתבעות דכאן, ולפצוי המוטל עליהן, אלא, הוא בזיקה לשנות עבודה אחרות של התובע, על ידי מעסיקים אחרים, ומקורו במעשים אחרים בכלל.
...
סוף דבר
אני מחייב את הנתבעות, ביחד ולחוד, לשלם לתובע פיצוי בסכום של 168,700 ₪ וכן שכ"ט עו"ד בשיעור של 23.4% מסכום הפיצוי הנ"ל, וכן הוצאות משפט בסכום כולל של 10,000 ₪.
אני דוחה את בקשת התובע בסיכומיו לפסיקת הוצאות לדוגמה.
עם זאת, אני מחייב את הנתבעות, בנוסף לאמור, לשלם הוצאות משפט בסכום כולל של 5,000 ₪ תוך 30 יום מהיום, בגין ההליכים המקדמיים הרבים שהתובע נאלץ לנקוט סביב איתור הפוליסות וההכרה בכיסוי ביטוחי.