בית המשפט המחוזי בחיפה
ת"א 36543-09-19 פלוני נ' הפניקס חברה לביטוח בע"מ
בפני
כבוד השופטת אילת דגן
התובע
פלוני
-נגד-
הנתבעת
הפניקס חברה לביטוח בע"מ
החלטה
התובע מציין כי הוא מנהל בבית המשפט המחוזי בחיפה תביעה על פי פוליסת ביטוח חיים נגד חברת הביטוח, במסגרתה הוגשו חוות דעת מטעם הצדדים בתחום הנפשי ואף מונה מומחה מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטרי שטרם נתן את חוות דעתו.
...
בסוף כתב התביעה טען התובע כי הוא שומר על זכותו להגיש בקשה לראיות לסתור את קביעת המל"ל.
לאחר הגשת כתב הגנה לתיק, ניתנת החלטתי מיום 27/02/2020 לפיה מאחר ועסקינן בתאונת דרכים שהיא תאונת עבודה עם קביעת מל"ל, ובזיקה לנטען בכתב התביעה ובכתב ההגנה, ניתנה לתובע ולנתבעת ארכה להגשת בקשה להבאת ראיות לסתור עד 1/04/2020.
"
בהתאם להסכמה לעיל, נידון עניינו של התובע בפני הוועדה הרפואית לעררים לאחר פסק דין ביום 07/03/2022, אשר קבעה בפרק המסקנות, בין היתר, כי "... בנושא הפיברומיאלגיה הוועדה תמימת דעים עם חוות הדעת של ד"ר ... וכן עם קביעותיו של פרופ' ... וקובעת קש"ס ונכות בשיעור 10% לפי סעיף 92(ב) כאשר בנושא זה קיימת חפיפה ברורה בין מצבו הנפשי של התובע והנכויות בתחומי הראומטולוגיה והאורטופדיה והנכות בגין פיברומיאלגיה".
לאחר שעיינתי במלוא המסמכים שבתיק הגעתי לכלל מסקנה קביעת הוועדה הרפואית לעררים לאחר פסק דין מיום 07/03/2022 לפיה "קיימת חפיפה ברורה בין מצבו הנפשי של התובע והנכויות בתחומי הראומטולוגיה והאורטופדיה והנכות בגין פיברומיאלגיה" אינה "קביעה על פי דין" בתחום הנפשי שמחייבת את הצדדים מכוח סעיף 6 ב' לחוק הפלת"ד, ולכן התובע רשאי להגיש בקשה למינוי מומחה מטעם בית המשפט בתחום הנפשי.
חיזוק למסקנה אליה הגעתי נמצאת בעובדה שאם מתעלמים מקביעת הוועדה לאחר מתן פסק הדין, עולה כי סוגיית הפגימה בתחום הנפשי כלל לא נבחנה על ידי הוועדה הרפואית של המל"ל.
בנוסף, עיון בפסק הדין המוסכם שניתן בערעור מעלה באופן מפורש כי הצדדים הסכימו כי הדיון בעניינו של התובע יוחזר לוועדה על מנת שהיא תדון בנושא הפיברומיאלגיה וספונדילוארתרפיה.
חיזוק למסקנה אליה הגעתי בדברי הנתבעת בתגובתה כי "בפתח הוועדה הרפואית לעררים התובע ובא כוחו אינם טוענים כלל לנכות בתחום הנפשי, אלא ממקדים את טענותיהם בתחומים שאליהם מתייחס פסק הדין המוסכם".
לעניין עצם ההצדקה במינוי מומחה בתחום הנפשי, ועל אף שהתובע לא תמך את בקשתו במסמכים רפואיים המעידים על קיומו של רצף טיפולי בתחום הנפשי, יש ראשית ראיה, ולו בדוחק, למינוי מומחה בתחום הנפשי.