בית משפט השלום בתל אביב - יפו
תא"מ 39285-11-17 אלדן תחבורה בע"מ נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ
לפני כבוד הרשם הבכיר אבי כהן
התובעת:
אלדן תחבורה בע"מ
ע"י ב"כ עוה"ד תומר פרישמן (מחלקה משפטית של אלדן)
הנתבעת:
מגדל חברה לביטוח בע"מ
ע"י ב"כ עוה"ד שירן מנשרוב (משרד ניר הראל)
פסק דין
לפניי תביעה כספית מיום 16.11.17 ע"ס 4,555 ₪ בגין ניזקי רכב-רכוש בתאונת דרכים מיום 26.7.17 בין רכב התובעת (רכב פרטי מתוצרת מיצובישי מ.ר. 7878539) לבין רכב הנתבעת (רכב פרטי מתוצרת טויוטה מ.ר. 1810037).
חבל שהתובעת לא בוחרת לתקן את דרכה, ולרשום גרסאות מלאות ומפורטות של נסיבות התאונה בטופסי ההודעה שהיא ממלאה; שנית, ממשיכה התובעת בגישתה הלאקונית גם בכתב התביעה, אלא שבאופן מפתיע, בכתב התביעה נולדה לה טענה חדשה של נסיעת רכב הנתבעת לאחור, כאשר התובעת אינה טורחת להבהיר פשר שינוי הגרסה הזה ועל מה הוא מבוסס (הייתכן שבידי התובעת גרסה מפורטת יותר שמסרה נהגת רכב התובעת – אולי אותו דיווח שלא גולה שנימסר למישטרה הצבאית? – אך שהתובעת בחרה שלא לחושפו?); שלישית, התובעת בחרה שלא להציג את מלוא הראיות הרלוואנטיות הקיימות – לא הוצג הדיווח שמסרה נהגת רכב התובעת למישטרה הצבאית על התאונה (הנהגת הנה קצינה בצה"ל והרכב הושכר ע"י התובעת לצה"ל), לא הוצגה תיכתובת הואטסאפ בין שתי הנהגות המעורבות, לא הוצגו מלוא התצלומים שצלמה נהגת רכב התובעת בזירת התאונה, הוגש תצלום אחד (מוצג ת/3) שאינו קריא באופן מזלזל ובלתי רציני, והתובעת לא הציגה בשעת המשפט תצלום פיסי של זירת התאונה שעליו ניתן לשאול את הנהגות המעורבות (בהיתעלם גם מהחלטתי מיום 1.9.18 בעיניין זה), שאכן לא נישאלו ע"י אף צד בחקירותיהן במשפט על מיקום התאונה ביחס לתצלום כזה; רביעית, התובעת הגישה סיכומי טענות דלים במיוחד בתוכנם ובהיקפם (בקושי שני עמודים), החוזרים על גישתה הלאקונית והבלתי מתאמצת, וזאת למרות שלא הגבלתי את הקף הסיכומים.
היתנהלות זו מעלה בהחלט על הדעת את המסקנה שנהגת רכב התובעת ראתה עצמה אשמה בתאונה ולכן ביקשה/ניסתה להמלט מזירת התאונה.
...
גרסת התובעת בכתובים
בסעיף 3.1 לכתב התביעה נרשם כך: "ביום 26.07.17 נסע הרכב הפוגע לאחור בחוסר זהירות וכתוצאה מכך פגע ברכב התובעת".
בטופס ההודעה על התאונה שנמסר לתובעת ושצורף לכתב התביעה (מוצג ת/1) נרשם כך: "בעת כניסה לחניה, רכב צד ג' פגע קלות ברכב אלדן".
גרסת הנתבעת בכתובים
בסעיף 4 לכתב ההגנה נרשם כך: "מוכחש האמור בסעיף 3 לכתב התביעה. הנתבעת תטען כי ביום 26/07/17 או בסמוך לכך, העמידה גב' הדר לימור את רכב הנתבעת...ברח' חף מרדכי בפתח תקווה. לפתע פתאום ובעוד גב' הדר יושבת ברכב הטויוטה בחנייה ובעצירה מוחלטת, הגיח משמאל מאחור רכב התובעת...אשר לנהגו אצה הדרך, סטה שמאלה אל עבר הטויוטה העומדת, פגע בה והסב לה נזק...הנתבעת תטען כי האחריות לגרימת אירוע התאונה הינה על נהגת רכב התובעת אשר סטתה בחוסר זהירות אל עבר רכב הנתבעת".
בטופס ההודעה על התאונה שנמסר לנתבעת ושצורף לכתב ההגנה (מוצג נ/1) נרשם כך: "ישבתי ברכב החונה כאשר שמעתי לפתע רעם דפיקה. הרכב הפוגע המשיך לנסוע, הנעתי את הרכב ונסעתי אחריה תוך כדי צפצופים. היא חזרה למקום האירוע ואמרה כי בכוונתה הייתה לחזור ממילא. הדלת הימנית האחורית של הרכב הפוגע הוא שגרם נזק לצידו השמאלי האחורי של רכבי".
הכרעה
אני מוצא שגרסת הנתבעת נהנית מעדיפות על פני גרסת התובעת, ולכן אני קובע כי התאונה התרחשה כפי גרסת הנתבעת, ולכן אני קובע כי נהגת רכב התובעת אשמה באופן בלעדי בנזיקין בקרות התאונה ובכל נזקיה.
התנהלות זו מעלה בהחלט על הדעת את המסקנה שנהגת רכב התובעת ראתה עצמה אשמה בתאונה ולכן ביקשה/ניסתה להימלט מזירת התאונה.
סיכום
התביעה נדחית.