מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת ביטוח בגין כוויות: טענות הצדדים ונסיבות האירוע

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על פי הנטען בכתב התביעה ביום 31/10/2014, במהלך עבודתו במפעל הנתבעת, נידרש התובע לחלץ ברגים אשר נפלו לתוך מכונה, ותוך כדי כך ארע פצוץ במכונה של מיכל פלסטיק, וחומר פלסטיק נוזלי וחם נשפך על צוארו וידיו וגרם לו לכוויות קשות.
במישור הנזק הצדדים חלוקים בשאלות הבאות: הנכות התפקודית אם בכלל; חישוב ראשי הנזק כנגזר מהשאלה הראשונה; האם יש לנכות תגמולים שקבל התובע בגין אי כושר מפוליסת ביטוח ופיצויי פיטורין; האם יש לבצע ניכוי רעיוני של תגמולי מל"ל, בשים לב לטענת הנתבעת לפיה על התובע לפנות בהליך של החמרת מצב, בשל הפערים בין קביעות המומחים שמונו על ידי בית המשפט וקביעות הועדות הרפואיות שליד המוסד לביטוח לאומי.
להלן אכריע בכל השאלות הנ"ל. שאלת החבות נסיבות ארוע התאונה התובע טען, בעדותו לפני ובמסגרת תצהירו, כי נפגע עת ניסה להסתכל בתוך המכונה על מנת לאתר את התקלה.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ועל סמך הראיות שהונחו לפני, אני סבור כי יש לקבל את טענת הנתבעת לפיה התאונה ארעה תוך כדי פעולת הוצאת הבורג.
ראשי הנזק כאב וסבל בהיתחשב באופי הפגיעה (כויות בפנים וביד), הטיפולים הרפואיים להם נזקק, גילו בזמן ארוע התאונה (37), הנכות הרפואית המשוקללת אני פוסק לתובע בגין כאב וסבל סך של 85,000 ₪ נכון למועד פסק הדין.
...
לכן מטעמים אלו אני דוחה את הטענה.
אין בידי לקבל טענה זו. קריאה מדוקדקת של חוות דעת המומחים מטעם בית המשפט והשוואתם אל מול קביעות הועדות הרפואיות מטעם המוסד לביטוח לאומי אינו מעלה כי הפער ביניהם נובע מהחמרת מצבו של התובע.
התוצאה בשים לב לאמור לעיל אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 215,304 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

הארוע כתאונת דרכים לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, על רקע גרסת התובע לארוע, אני סבורה כי הארוע נושא התביעה חוסה תחת כנפיו של חוק הפיצויים.
הנתבעת לא חקרה את התובע על נסיבות הארוע למעט שאלות ספורות, כשעל פי עדות התובע בבית המשפט: "ש. באזשהו (צ.ל באיזה) שלב ראית שיש שריפה.
בנוסף - לעניין זה של קשר סיבתי, לא מצאתי לערוך איבחנה בין חלק מהנזק שניגרם לתובע במחפרון (הכוויות בפנים) וחלק בעת יציאתו ממנו (הכוויות בידיים), ואבחנה בין הנזק הנפשי שניגרם לו כתוצאה משריפתו בשדה או מכך שנכלא למשך זמן כלשהוא במחפרון ללא יכולת יציאה.
להוי ידוע שעל מנת שניתן יהיה להסתמך על פסילת רישיון נהיגה כמפקיע כסוי בטוחי יש להוכיח שהנפגע ידע ידיעה בפועל שהוא פסול מלנהוג (ראו לדוגמא בע"א 7602/06 עיזבון המנוח נתנאל ג'ורג' חדג'אג' ואח' נ' סימה מלכה ועוד), בעניינינו אין חולק בין הצדדים שההודעות על ההגבלה נשלחו לתובע בדואר רגיל כך עולה מתעודת עובד הציבור.
...
אשר על כן אני קובעת כי לא נשלל הכיסוי הביטוחי.
אני סבורה כי אין בנכויות אלו כדי לגרוע מכושר ההשתכרות של התובע באופן מלא, וגם לא הוצגו לי כל נתונים המלמדים כי נכויות אלו תפקודיות, בוודאי לא הנכות הקשורה לצלקות, הגם שאלו צלקות נרחבות.
סוף דבר- התביעה נבלעת בתגמולי המל"ל ובהעדר זכות ל- 25% (רכב המעביד בשירות המעביד) התביעה נדחית.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם פעל הנתבע כדין עת השהה את החלטתו בתביעת התובע להכרה בארוע בו ניפצע התובע, כתאונת עבודה כמשמעה בחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן- החוק), לנוכח ההליך הפלילי המתנהל בעיניינו של התובע? רקע והשתלשלות ההליך התובע, יליד 1962, הנו עובד ובעלי חברת "לביא אומגה בע"מ", חברה לזיקוקים ובעלת רישיון יבוא זיקוקים לארץ מחו"ל (להלן- החברה).
ביום 30.4.2017 הגיש התובע תביעה לתשלום דמי פגיעה וכן תביעה לקביעת דרגת נכות בגין פגיעה של כויות בגופו.
טענות הצדדים ביחס לסעיף 326 לחוק ולפרשנותו, וכן ביחס לקבלת תביעת התובע לדמי פגיעה – אינן ניתנות להכרעה בשלב זה: ראשית, מפני שלא הוצגו ראיות אשר על בסיסן ניתן להכריע; שנית, מפני שעל הנתבע להחליט בתביעה לגופה בטרם היא תועבר לבחינת בית הדין.
בעב"ל (ארצי) מז/15-0 (ארצי) המוסד לביטוח לאומי נ' יעקב אטיאס, פ''ד יח(1) 477, 482 (1987) היתייחס בית הדין הארצי לסמכות פקיד התביעות לקבל החלטות בעניינים הנדונים במקביל בהליך פלילי וקבע: "המחליט והמוציא לפועל הוא פקיד התביעות וסמכותו איננה מוגבלת או מותנית בכך שקיום המעשה הפלילי ייקבע על ידי בית משפט. אין אזכור להאשמה, לכתב אישום, לפסק דין של זכוי או של הרשעה ובעניין זה אינה נופלת סמכותו הבלעדית של פקיד התביעות ... לקבל או לדחות תביעות מסמכותו לידון בתביעות בהן מתעוררות שאלות מכל התחומים, כגון: רפואה, סיבתיות משפטית, דינים פיסקליים, רשלנות (סעיף 38), וכו' ". פקיד התביעות אמנם אינו נידרש להמתין לתוצאותיו של הליך פלילי אך עשויים להיות מקרים בהם המתנה כאמור תהא עניינית ונכונה בהתאם לנסיבות.
...
תמצית טענות הצדדים לטענת התובע, יש לקבל את התביעה, להכיר בנתבע כנפגע עבודה ולדחות את תחולת סעיף 326 לחוק.
לאחר עיון בכלל החומר שבתיק, לרבות כלל טענות הצדדים, עולה המסקנה כי הנתבע פעל כדין כאשר נמנע מלקבל החלטתו עד כה. להלן יפורטו הנימוקים לכך.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מתוך הראיות שהוגשו על ידי הצדדים, עלה שבתאריך 22/2/13, עבר התובע תאונת עבודה במהלכה נכווה באיזור המפשעה כולל באיבר המין, כוויה מדרגה 2, עבר טיפולים רבים, נותר עם קשיים בתיפקוד המיני וצלקות (להלן "התאונה השנייה").
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, ואת מכלול נסיבות הארוע, לרבות מצבו הרפואי של התובע כפי שמשתקף במסמכים הרפואיים לאורך השנים באתי לידי מסקנה שחוות דעתו של המומחה מטעם בית המשפט משקפת את מצבו הרפואי של התובע בעקבות התאונה.
ניכוי תגמולי המוסד לביטוח לאומי הצדדים חלוקים בהקשר זה מחלוקת קשה ועמוקה שיש בה כדי להכריע את גורלה של התביעה, זאת בשים לב לנכויות נוספות שנקבעו לתובע ולסכום התגמולים שהוא מקבל.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, ואת השתלשלות האירועים היוצאת דופן בעיניינו של התובע, באתי לידי מסקנה, שנכון להורות על ניכוי תגמולי המוסד לביטוח לאומי בגין התאונה דנן עד מועד הפסקת הקצבה בגין התאונה דנן ולא מעבר לכך.
לא מדובר במצב של צירוף נכויות שבו התובע מקבל חלק יחסי מן הגימלה בגין התאונה וגם לא במצב בו התובע פנה למסלול אחר של נכות כללית שהקצבה בגינה מגלמת גם את הנכויות בגין תאונת עבודה, אלא בהפסקה מוחלטת של הגימלאות וזאת לא בהתאם לבחירה כלשהיא שביצע התובע, אלא מכוח הוראות החוק וביוזמת המוסד לביטוח לאומי.
...
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות, באתי לידי מסקנה שעלה בידי התובע להוכיח את אחריות הנתבעים, בנטל המוטל עליו בהליך האזרחי.
אחר כל האמור לעיל, דינה של התביעה להתקבל.
הנתבעים ישלמו לתובע סך של 196,000 ₪ בניכוי תגמולי הביטוח הלאומי ששולמו עד למועד הפסקת הגמלה, ככל שהחישוב שנעשה משקף את התגמולים ששולמו עומד הניכוי על 164,142 ₪ ומשכך על הנתבעים לשלם לתובע סך של 31,858 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לאחר היתייעצות עם רופא חדר המיון ששלל אפשרות של כוויה, והובהר כי אין מניעה לטיסתה של התובעת עם בני משפחתה לחו''ל, היא טסה עמם לחו''ל למחרת התאונה.
טענות צדדי ג' 2, 3 לטענת יעקב ותום, כאמור אב ובתו, דין ההודעה שהוגשה נגדם להידחות בהעדר עילה שכן לריינג'ר המעורב בתאונה נשוא התביעה היה ביטוח תקף בכלל חברה לביטוח.
לחילופין, לא ידע אביב מה היו הנסיבות שהביאו לארוע נשוא התביעה והוא מתיישב יותר עם המסקנה שהצדדים הרביעיים לא נקטו זהירות סבירה מאשר עם המסקנה ההפוכה.
...
טענות הנתבעת 1 הנתבעת 1 קרנית טוענת תחילה כי דין התביעה להדחות על הסף ו/או לגופו של עניין מחמת היעדר עילה ו/או היעדר יריבות ו/או היעדר קשר סיבתי בין הנזקים הנטענים והמוכחשים של התובעת לבין התאונה נשוא התביעה ו/או משלא התקיימו התנאים הקבועים בחוק ובתקנון הקרן להגשת תביעה כנגדה ו/או מחמת היעדר זכאות על פי חוק הפיצויים.
ההודעה לצד ג' 2 נדחית.
ההודעה כנגד צדדי ד' 1 ו – 3 נדחית.
אני קובע ישיבת קדם משפט לצורך דיון בשאלת גובה הנזק ליום 3.10.21 שעה 09:00.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו