תמצית העובדות וטענות הצדדים
המדובר בתביעה שעניינה תשלום תגמולי ביטוח בעקבות אובדן כושר עבודה.
התובע הסתפק בהגשת תצהירו בלבד ותצהיר רואה חשבון מטעמו, אף שהיה ברור מלכתחילה שקיימת מחלוקת בנוגע להקף העבודה שמבצע התובע בחברה.
בבקשתו טען התובע, שלאור הממצאים אשר נחשפו בישיבת ההוכחות לרבות דו"חות החקירה החסויים, הוא מבקש להשלים את ראיותיו, כאשר בראיות המשלימות תינתן היתייחסות להקף הפעילות של התובע, להקף העבודה של החברה, למספר העובדים המצומצם שיש בה, לאופן הגשת המכרזים מטעם החברה, לאופן ביצוע המכרזים שבהם זכתה החברה וכיצד מנוהלת החברה בפועל ועל ידי מי.
בנוסף טוען התובע, שלאור הממצאים שעלו בישיבת ההוכחות בנוגע לעיסוק אשר היה מבוטח בפוליסות, מבוקש לזמן עד שאינו בשליטת התובע, שהוא סוכן הביטוח שטיפל בפוליסות הביטוח של התובע נשוא התביעה, ועדותו תאיר את עיני בית המשפט במחלוקת.
...
בית-המשפט עשוי להיעתר לבקשה להגשת ראיה נוספת אף כאשר אי-הגשתה במועד נובעת ממחדלו של בעל -דין, ובנסיבות מסוימות, אף כאשר הגשתה מתבקשת בשלב הערעור (ראו תקנה 457 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984), ובוודאי נכונים הדברים בעניין דנן בו הליך ההוכחות טרם החל.
וראו דברים שאמרה כב' השופטת בטינה טאובר, במקרה בו ביקש בעל דין להביא ראיות נוספות בתום פרשת ההגנה, מקום בו לא הופתע מגרסת ההגנה –
"ערה אני לתפקידו של בית המשפט למנוע פגמים בניהול ההליך מצד בעלי הדין, שמירת האיזון העדין בין זכויות הצדדים, וכן למנוע בזבוז של זמן שיפוטי יקר, לטובת כלל המתדיינים. עם זאת, חשובה גם החתירה לאמת ולתוצאה צודקת. משיש בראיה כדי להשליך על השאלות שעומדות במרכז התובענה, ועשויה להיות לה חשיבות נכרת לעניין ההכרעה בפסק הדין, סבורני כי היה על בית משפט קמא לאפשר חרף המחדלים הדיוניים שנפלו בהתנהלות המבקש, וחרף השלב המתקדם של ההליך, את הגשת הראיה המבוקשת, ולאזן את נזקו של המשיב בהתארכות הדיון כמו גם הצורך בקיומה של ישיבת הוכחות נוספת, על דרך של פסיקת הוצאות משמעותיות". (רע"א 50946-07-19 אבו חאטום נ' פאר (1/9/2019)).
סוף דבר, התובע יוכל להגיש ראיות משלימות מטעמו כפי שביקש, לגבי סוכן הביטוח, התובע יבהיר בצירוף תצהיר האם פנה אליו וזה סירב ליתן תצהיר משלים, יפרט את מועד הפניה ואת תגובת סוכן הביטוח.