נראה כי מתבקש "לעשות סדר" במושגים שנזכרו לעיל ולעמוד על הוראות הדין לגביהם:
"בידוד" הוא עונש משמעתי שניתן לגזור על אסיר – על פי סעיף 58 (א) (4) לפקודת בתי הסוהר-בגין "עבירת בית סוהר" כאמור בסעיף 56 לפקודה.
אציין עוד את הוראת סעיף 8 לפקנ"צ האמורה, ולפיה זכאי אסיר בבידוד להחזיק ספרי קודש בהתאם לדתו, כמפורט בפקודה, וכן עט ונייר לצורך כתיבה.
פקנ"צ זו הותקנה על בסיס תקנה 22 לתקנות בתי הסוהר, התשל"ח – 1978, אשר מסדירה נקיטת אמצעי ריסון נגד אסיר "בכל מקרה שהדבר הכרחי כדי למנוע אותו מהתפרע, מהזיק לעצמו או לאחרים או מלגרום נזק לרכוש".
בהמשך של תקנה 22 האמורה נקבע, בין היתר, כי הוראה בדבר נקיטת אמצעי ריסון תובא בהקדם האפשרי לידיעת הרופא ולאישורו, מבחינה רפואית; וכן-כי משך הריסון לא יעלה על 24 שעות, אלא באישורו של רופא (כזכור, התקופה שעליה נסבה התביעה דנן היא בת שלושה שבועות).
התמונה העגומה והחמורה היא כי אם החליט מנהל הכלא שלא להביא את עניינו של אותו אסיר לפני ועדות ההיפרדות שלפי פקנ"צ-ההפרדה, אלא רק "להענישו", למשך זמן מה ("תקופת צינון", לשיטתו של נציג המדינה), בתנאי מאסר קשים, על מנת ללמדו לקח ולהשיג ממנו התנהגות נוחה יותר בעתיד – הרי הפרקטיקה של "אגף המעבר" נותנת בידיו כלי מצויין: הסדר ה"מעבר" הרי מוכר לכל, "דה פקטו", אך למרבית הנוחות אינו מוסדר "דה-יורה".
אמצעי זה נותן בידי מנהל בית הסוהר כוח בלתי מבוקר, להרע באחת את תנאי מאסרו של האסיר, באופן משמעותי ולמשך זמן בלתי מבוטל, מבלי שיידרש לקיים תנאים שקבועים בדין, לתעד בפרוטרוט או לקבל אישורים מבעלי תפקידים בדרג גבוה יותר, וכד'.
על פי העובדות אשר בחומר הראיות שלפני-לרבות המזכר של קצין המודיעין, נספח ה' לכתב ההגנה – מסוכנותו של התובע נבעה מהאיום המילולי שהשמיע באוזני קצין המודיעין, כי אם לא תיעתר בקשתו לצאת מאגף 10, אזי "אין לו שום בעיה לפגוע" באסירים ששוהים בו.
דברים אלה אינם, כשלעצמם, מצביעים על מניעה להוציא את התובע לטיול יומי במקום ובזמן שלא "יתנגש" עם זה של האסירים האחרים, שכלפיהם הופנה האיום הנטען.
...
אני סבורה כי אין בטענות שצויינו כדי לבסס דחייה גורפת, על הסף, של תביעותיו של התובע.
בשולי הדברים אעיר כי ניסיונה של המדינה להאחז בטיעוני-סרק "זורי ערפל", ומדיניות-הטיעון שלה, שנחזית כנותנת גיבוי לפרקטיקה מנוגדת לדין מצד רשות מינהלית – אינם לכבודה של המדינה, וצר לי על גישה זו.
אני מקבלת איפוא את התביעה, לגבי רוב מרכיביה, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצוי בסך 10,000 ₪, שיישאו הפרישי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה: 8.7.09, ועד לתשלום בפועל.
עוד תשלם הנתבעת לתובע הוצאות המשפט בסך 500 ₪ שיישאו הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום בפועל.
אני מורה למזכירות לשלוח עותק של פסק הדין גם אל נציב שירות בתי הסוהר ואל פרקליטת מחוז המרכז.