מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת אמהות על תינוק שנפטר

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

חייל מודיע לאם חייל אחר (בעודה בביתה) כי בנה נהרג בקרב.
מובן צערם הרב של המערערים על מות התינוקת הפגה, על מחלת אִמה, המערערת; אך אין לאל-ידינו להושיט סעד, משום שאין למערערים עילת תביעה נגד המשיבים.
...
כאמור, כחברי השופט נ' הנדל, אף אני סבור כי אין מקום להטלת אחריות על המשיבים בכגון דא, ואני מסכים כי דינו של הערעור להידחות.
השופט מ' מזוז: אני שותף למסקנת חבריי כי יש לדחות את הערעור.
לפיכך, עם כל הצער, אין מנוס מדחיית הערעור.

בהליך ערעור פלילי (ע"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בית משפט קמא היתייחס, כלשונו, "למעלה מן הצורך", למחלוקת בין הצדדים ביחס לתחולת העבירה של המתת תנוק על המערערת, בתור מי שסבלה ממחלת נפש עוד קודם ללידת בנה.
מכאן איפוא כי יש להורות על זכוי המערערת מעבירה זו. סיכומם של דברים ניתן איפוא לסכם את הדברים באופן הבא: (א) כאשר מתעורר דיון בשאלת הפסקת ההליכים בעיניינו של נאשם (ומתן צו אישפוז לפי חוק טפול בחולי נפש), בית המשפט אינו יכול להסתפק במסגרת שהתוותה לו התביעה, ועליו לברר אם קיימת תשתית לכאורית לבצוע של עבירה – זו אשר בה הואשם הנאשם, או עבירה אחרת בהתבסס על אותן עובדות.
המחלוקת המרכזית שהתגלעה בין חבריי, השופט הנדל, מזה, והשופט דוד מינץ, מזה, נוגעת לשאלה האם סעיף 303 לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: חוק העונשין ו-סעיף 303, בהתאמה) הקובע עבירה של "המתת תנוק", המתייחסת לגרימת מותו של תנוק שגילו פחות משנה על ידי אמו בזדון, חל גם במצבים בהם היתקיים בנאשמת בגרימת המוות סייג אי שפיות הדעת, הקבוע בסעיף 34ח. לחוק העונשין (להלן: סייג אי השפיות).
...
ויובהר, בסופו של דבר לא בוטל אומנם סעיף 303 (כשם שבאנגליה לא בוטל ה-Infanticide Act), ואולם אין בכך כדי ללמד, לדידי, על היות הרציונל שבצד עבירה זו שונה מזה שבצד ההוראות לעניין אחריות מופחתת (ראו מרדכי קרמניצר וחאלד גנאים הרפורמה בעבירות ההמתה [2019] לאור עקרונות היסוד של המשפט, ומחקר היסטורי והשוואתי 170-168, 355-354 (2020)).
לאור זאת, כשם שנאשם איננו יכול לטעון לתחולתם במצטבר (להבדיל מתחולה לחלופין) של סייג אי השפיות והסדרי הענישה/האחריות המופחתת, כך גם אין לאפשר לנאשמת לטעון לתחולתם במצטבר (להבדיל מתחולה לחלופין) של סייג אי השפיות ושל סעיף 303 לחוק העונשין.
הוחלט בדעת רוב כאמור בחוות דעתו של השופט נ' הנדל, שאליו הצטרף השופט ע' גרוסקופף כי הערעור יתקבל באופן חלקי, במובן זה שהמערערת תזוכה מעבירת רצח, וזאת חלף פסק הדין המורה על הפסקת ההליכים נגדה בגין עבירה זו. זאת בניגוד לחוות דעתו של השופט ד' מינץ, שסבר כי יש לקבל את הערעור באופן של זיכוי המערערת מעבירה של המתת תינוק.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מחוות הדעת הפסיכיאטרית שהוגשה ביום 5.12.2019, עולה כי הנאשמת מוכרת למערכת בריאות הנפש מטיפול קצר וממוקד על-רקע דכאון שחוותה בעקבות מות אמה, אך מעולם לא אובחנה כמתמודדת עם מחלת נפש.
בת נוספת נפטרה בהיותה תינוקת.
ראיות וטיעונים לעונש במסגרת הראיות לעונש שמעתי את דודתה של הילדה, שהייתה עדה לארוע (עדת תביעה 1) ואת אמה של הילדה.
...
מחד, טענה ב"כ המאשימה כי נוכח התוצאות הקשות של רשלנותה של הנאשמת, אין מנוס מהטלת מאסר בפועל, מאסר על-תנאי ופיצוי בסך 10,000 ₪ לטובת הילדה.
נסיבות הקשורות בביצוע העבירה, לפי סעיף 40ט' לחוק העונשין – בין הנסיבות הקשורות בביצוע העבירה יש לשקול את אלה, לעניין קביעת המתחם: מדובר בעבירת רשלנות, ולא בעבירה מתוכננת, כאשר מחדלה של הנאשמת לקשור את כלבה לרצועה ומתן אפשרות לכלב להסתובב חופשי היה בלתי סביר, ואפשר, בסופו של דבר את פגיעת הכלב בקטינה.
הערעור נדחה; בע"פ (ב"ש) 40254-12-14 כהן נ' מדינת ישראל (11.11.2015) הורשע הנאשם בעבירה של אי נקיטת צעדי זהירות בחיה.
גזירת הדין לפיכך, אני מחליט לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: חודשיים מאסר, שלא ירוצו אלא אם תעבור הנאשמת את העבירה בה הורשעה בתוך שנתיים מהיום; קנס בסך 500 ₪, או יומיים מאסר תמורתו אם לא ישולם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

מטעם נתבע 1 הוגשה חוות דעתו של מומחה בתחום הגניקוליה, ד"ר דוד וייס; תצהירו של ד"ר אימן אבו סביתאן, שנטל חלק במעקב ההיריון של תובעת 2 אצל נתבע 2 בתחילת מעקב ההיריון; תצהירו של מר מחמוד עליאן, המנהל האדמיניסטרטיבי של בית החולים, אשר צירף תיקים רפואיים של תובעת 2 ושל המנוח; וכן תצהירו של ד"ר אמין סרור, רופא ילדים, אשר בדק את המנוח לאחר לידתו.
הגיונן של אלה מוביל לתוצאה אשר על פיה יש להרחיב את הוראת המעבר, ולהחילה אף על תביעת ילוד שנפטר, ולא להגבילה לתביעת ילוד שהנו בין החיים.
...
הימנעותם של התובעים מלחשוף ולפרט את ממצאי הייעוץ הגנטי שניתן להם לאחר לידת המנוח, עשויה להוות אינדיקציה לכך כי אילו נחשפו ממצאי הייעוץ והבירור, היה הדבר מוביל למסקנה הפוכה מזו התומכת בתביעתם.
כאמור, אינני מקבלת את טענת נתבע 2, כי המסמך שצרף הוא לתצהיר מטעמו, כמשקף את בדיקת האולטרה-סאונד שנעשתה אצל נתבע 2, הינו למעשה אותה בדיקה שנעשתה ברמאללה.
סוף דבר על יסוד כל האמור, התביעה נדחית.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה טוענת כי הנאשמת עבדה כמטפלת בגן ילדים ברחוב לבנדה 30 בת"א. היא הייתה אחראית על תנוקות וביניהם המנוח.
בהודעתו הראשונה ביום 30/5/10 בטרם מות בנו מסר האב, מר סיימון פולי (ס/1): "ש. מי שם את המוצץ על הצואר ת. אשה שהייתה בגן...". בהמשך מסר האב: "...מוצץ מהבית אבל הוא לא אמור לישון עם המוצץ עליו היה לו מוצץ לבן עם פרח כחול וחבל ירוק... היה לו עם קליפס אבל כבר שלוש פעמים איבדו את זה בגן אז שמנו לו את זה...". בעדותו בפניי הרחיב האב וציין כי אמרו למטפלות לא לשים את המוצץ עם החבל סביב הצואר: "...אמרנו את זה וכל פעם הזכרנו להם...". בחקירתו הנגדית מסר העד: "...אני קניתי את החוט הירוק וקשרתי אותו למוצץ, אני אף פעם לא שמתי לו את החוט הירוק סביב הצואר של התינוק, וגם אישתי לא שמה אף פעם...". העד ציין כי אישתו לא מסרה לו כיצד השאירה את הילד בגן באותו בוקר.
העד הוסיף כי הוא מכיר את מיוויס שהנה אחראית בגן והוסיף: "...גם למוויס אמרתי שאסור לשים את החוט סביב הצואר...". מעדותה של אם התינוק המנוח, הגב' סלביסון בראל עולה כי ביום הארוע היא הביאה את בנה לגן לאחר שקבל חיסון.
...
נוכח כל האמור לעיל, הגעתי לידי מסקנה שלא הוכח בפניי כי הנאשמת הפרה את חובת הזהירות המושגית שלה כלפי המנוח וכי היא יכלה לצפות את הסכנה שבשכיבתו של המנוח עם המוצץ תלוי על צווארו במיטה.
למען הסר ספק אני קובע כי הנאשמת לא הייתה מודעת לכך שהתינוק שוכב במיטה עם מוצץ תלוי על צווארו.
נוכח כל האמור לעיל, מזוכה הנאשמת מן העבירה שיוחסה לה בכתב האישום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו