כנגד פסק הדין הוגשה בקשת רשות ערעור לבית משפט זה. למערערת ניתנה רשות ערעור "לענין תקפה המשפטי של הבטחה לנישואין שניתנה לאישה על-ידי גבר נשוי". בהמשך הודיע היועץ המשפטי לממשלה על התייצבותו להליך (מכוח סעיף 1 לפקודת סדרי הדין (התייצבות היועץ המשפטי לממשלה) [נוסח חדש]).
..תביעה כזאת יש בה, כימעט תמיד, משהו מן הדוחה, כי היא יוצאת מתוך ההנחה, כי הארוס או הארוסה חייבים היו להתחתן עם בן הזוג האחר, אך ורק בשל ההבטחה שניתנה, למרות מה שאין רגשות אהבה ביניהם.
השני הוא הטיות מגדריות הכרוכות היסטורית בעילה זו, אשר יוחדה, כימעט אך ורק, לנשים (ב-180 השנים שקדמו לביטול העילה באנגליה, לא ידוע על אף תביעה שהוגשה על ידי גבר: שם, בעמ' 201.
זוהי עמדתה של המלומדת ג' שלו, הקוראת לנטישת העילה החוזית ולהחלפתה בעילה נזיקית, כדי להגן על עיקרון חופש החוזים ועל חירותם של הצדדים להיתקשר במערכת יחסים שהיא חוץ משפטית (ג' שלו "הסכמים ג'נטלמניים (שם זמני)" משפטים לב (תשס"ב) 3, 29-30).
לענייניה של תביעה שכזו, אין נפקה מינה, לשיטתי, אם ההבטחה ניתנה בין בני זוג פנויים, או אם ניתנה בין בני זוג שאחד מהם נשוי.
...
מכל מקום, גם לגוף הדברים, המסקנה אליה הגעתי, כי להבטחת הנישואין תוקף חוזי עם תוצאות מוגבלות, נופלת בגדר ד' אמותיה של המחלוקת המשפטית כפי שהוגדרה במתן רשות הערעור.
משכך אין מנוס, לדעתי, מלדחות את הערעור.
לעומת זאת, כאשר ההתקשרות אינה נושאת אופי פורמלי כאמור, יש להזהר בהסקת מסקנה בדבר קיומה של כוונה כזו שאם לא כן,
"אנו חושפים כל חיזור של גבר אחר אשה, ולהיפך, לסכנה שהתנהגות הצדדים תתפרש בשלב מן השלבים כהבעת הבטחת נישואין מכללא, מבלי ששניהם, או לפחות אחד מהם, היו ערים למלוא משמעות הדבר" (שיפמן, שם, עמ' 205-6).