מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת אימוץ כנגד עמותה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ודוק: אינני מתעלמת מכך, שגם התובעים הגישו תובענה כנגד עמותה, אשר קיים ספק גדול לגבי כושרה המשפטי להיתבע, ואף הם לא מצאו ישות משפטית רלבאנטית אחרת, אלא שאין לגזור גזירה שווה מרשלנותם הלכאורית של התובעים ככל שקיימת – לענין רשלנותו הברורה של המבקש, שכן, אילו סבר המבקש כי בידו עילת תביעה טובה כנגד העמותה, היה עליו לבצע את הבירורים הרלבנטיים בעת הגשת התובענה כנגדו.
לא זו אף זו, אף אם היה מוכח להנחת דעתי, כי המנוח היה מנהלה של העמותה, לא הונחה התשתית העובדתית הנדרשת לאחריותו של המנוח לפעילות העמותה בכלל, והאימוץ נשוא כתב התביעה בפרט, וממילא לא הונחה תשתית עובדתית ו/או ראייתית באשר לחבותו ו/או חבות יורשיו לפיצוי התובעים, ואף לא הובהר האם היו לעזבון נכסים ומה עלה בגורלם.
...
עילת התביעה כנגד ד"ר טננבאום, הינה, בין היתר, עילת-תביעה עצמאית, המייחסת לו רשלנות באופן בדיקת הילד, רשלנות שגרמה בסופו של דבר לאימוצו, בעיקר על-סמך המלצתו של ד"ר טננבאום.
העתרות לבקשה בעת הזו, תיגרום לעינויי-דין בלתי-נסבלים לבעלי הדין, ותפגום במלאכת עשיית הצדק, ומשכך, ועל-סמך כל הנימוקים שפורטו, אין כל מקום להעתר לבקשה.
לאור האמור, ובהמשך להחלטתי מיום 10.9.09, הנני קובעת כדלקמן: הנתבעת 1 נמחקת בזאת.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

חברי הקבוצה אותה מתיימר המבקש לייצג, רובם ככולם, ממשיכים לשלם את אותו הסכום בקשר עם פעילות בית הספר והעמותה, באמצעות מתוה התשלומים החדש שאומץ.
עוד טוענת המשיבה 2 כי אין למבקש עילת תביעה אישית כנגד העמותה.
...
זאת ועוד, הגם שהמשיבה 2 הגישה הודעת חדילה, לטענתה בשל שיקולי יעילות, ולא הגישה כאמור תגובה מפורטת לבקשת האישור, מצאתי לנכון להתייחס לפגמים המעוררים קושי וספק בדבר סיכויי התביעה וגם בכך יש כדי להשפיע על שיעורי הגמול ושכ"ט. כך למשל, סבורני כי ספק אם ניתן לראות במבקש כמייצג קבוצה בעל כורחה (ראו הנספחים שצורפו לכתבי הטענות מטעם המשיבות).
סוף דבר הודעת החדילה מטעם המשיבה 2 מתקבלת.
התביעה האישית ובקשת האישור נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים תא"מ 28378-11-17 בוקובזה נ' "טף" עמותה לאימוץ בין ארצי תיק חצוני: בפני כבוד הרשם הבכיר בנימין בן סימון תובעת איילה בוקובזה נתבעת "טף" עמותה לאימוץ בין ארצי פסק דין
וכן, כי מעולם לא נדונה נגד הנתבעת תביעה מסוג זה. בכתב הגנתה טענה הנתבעת, כי המדינה העיקרית בה אמצו ילדים מאמצים יחדניים כדוגמת התובעת היא הפדרציה הרוסית.
...
סיכום נוכח כל האמור לעיל, הנתבעת תשלום לנתבעת סך של 29,890 ₪ אשר יישאו ריבית והצמדה מיום חתימת ההסכם ביום 20.9.12 ועד ליום התשלום בפועל.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת סך של 5,000 ₪ פיצוי בגין עוגמת נפש.
כמו כן תשלם הנתבעת לתובעת שכ"ט עו"ד בסך של 7,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2006 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעת התובעים נסובה על כך שלטענתם השלתה אותם הנתבעת שיש ביכולתה לסייע להם באימוץ ילד מרומניה, בעוד לאמיתו של דבר היה ברור לנתבעת, למן הרגע הראשון, שלא תוכל לסייע לתובעים.
אכן, אינני שוכח לרגע כי למי מן המעורבים בעמותה היה לכאורה אינטרס כספי לגרום לכך שהתובעים יחלו מייד בתהליך האימוץ, על כל הכרוך בכך מבחינת הזרמת תשלומים לעמותה, אך מנגד ניצבים התובעים שאינם שוטים, חלילה, שהוצגו להם העובדות כהווייתן, ושגם להם היה אינטרס להתחיל כמה שיותר מוקדם בהליכי האימוץ, במטרה שכאשר יתקבל החוק הרומני החדש יוכלו לאמץ ילד במהירה.
...
משכך הסכימו התובעים לאחר שקיבלו הסברים כדבעי, מה לי אם יש לנתבעת ילדים ממקומות אחרים אם לאו? במילים אחרות, דווקא משום ששוכנעתי כי התובעים צודקים בטענתם לפיה היו מעוניינים בילד מרומניה, ואולי גם ממולדובה, אך לא מארצות אחרות, שומטת את הקרקע מתחת לטענתם שלנתבעת לא היתה יכולת להציע ילדים לאימוץ מארצות אחרות, ודי לי בכך ששוכנעתי כי בתום לב נכרת הסכם עם התובעים לגבי רומניה ולאחר מכן לגבי מולדובה.
כמו כן, אין חולק כי במקרה שלפניי טרחה הנתבעת להכין תיק אימוץ ולתרגם לשם כך מסמכים, ושוכנעתי כי הוציאה כספים לשם כך. 20.
אשר על כן אני דוחה את התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתי משפט מדינתיים ופדרליים בארה"ב אשר אימצו לעצמם דוקטרינה זו ועשו זאת בדרך של קביעת "חסינות מוחלטת" או "חסינות מותנית", לאותם ארגוניים חברתיים, תוך איזון בין זכויות הנתבעים למחות ולחופש הביטוי ולבין זכויות התובעים המסחריים: ביישום מבחן בן שלושה שלבים: אשר לפיו-על מנת להצדיק את התביעה, ולמנוע סילוקה על הסף, על התובע מוטל הנטל להראות 3 גורמים מצטברים לגבי מעשי הנתבע: כי טענות הנתבע:א. חסרות בסיס עובדתי סביר; או ב. אם נתמכו בעובדות – הן ללא כל עילה משפטית מוכחת.
מחיקת התביעה בהיותה טורדנית וקנטרנית: הגם שהמבקשים הראו כי המשיבים הגישו תלונתם לרשם העמותות, תלונה שנדחתה-לא הוכחה עדיין טענת המבקשים כי מטרת המשיבים למנוע מהם את פעילותם הציבורית, לאיים ולהשתיק ולפגוע וליצור עליהם לחץ כלכלי, או כי הגשתה של התביעה היא כמעשה נקם במבקשים שחשפו מעלילהם הנטענים: על ביהמ"ש לקיים את זכות היסוד של המשיבים לתבוע את המבקשים, הטוענים כי הוצאה כנגדם לשון הרע, וכי המבקשים העלילו עליהם עלילות שווא, כטענתם.
...
טוענים המבקשים כי דין התביעה להידחות, נוכח השמוש לרעה בהליכי המשפט, ונוכח תקנה 101 (א) (3) לתקנות סדר הדין האזרחי.
על כן הבקשה למחיקת המבקש 1 על הסף נדחית.
הטענה כי התביעה טורדנית וקנטרנית על פניה ולפיכך יש למחקה על הסף-נדחית.
העולה מכל המקובץ: הבקשה לדחיית התביעה על הסף נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו