מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת אי קבלת כרטיס טיסה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

רקע התובעים, בני זוג, רכשו כרטיסי טיסה הלוך ושוב לברלין באמצעות הנתבעת ("איסתא").
בהקשר זה אציין, כי ניתן לקבל שלמפעיל טיסה זר עשוי להיות קושי להוכיח מה בדיוק היתרחש בשדה התעופה בחו"ל. הגם שנטל ההוכחה מוטל על מפעיל הטיסה, הרי שאין להיות קפדניים יתר על המידה בכל הנוגע לדרכי ההוכחה, ודאי כאשר מדובר בתביעה קטנה.
אין דומה מקרה בו חל עיכוב של שעתיים בטיסה, כך שאי קבלת מזון כשר כרוכה באי נוחות קלה בלבד, למקרה בו הנוסע נידרש להתעכב יום שלם.
...
גם במקרים בהם המסקנה היא כי מפעיל הטיסה אינו חייב לספק מזון עם תעודת כשרות, כגון בשל תנאים שלא אפשרו השגת מזון כזה במאמצים סבירים, אין בכך כדי לומר כי הוא פטור לחלוטין ממתן מענה לצורכי הנוסעים מבחינת כשרות.
במצב דברים זה, אני סבור שאוקראין לא עמדה בחובתה לפי חוק שירותי תעופה לספק לתובעים מזון ומשקאות.
סוף דבר הצד השלישי (אוקראין) ישלם לתובעים סך של 7,180 ש"ח, בתוספת הוצאות משפט בסך 500 ש"ח. התביעה נגד הנתבעת (איסתא) נדחית, ללא צו להוצאות.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש אי קיום חובות היידוע והגילוי על ידי המשיבה גרמו נזק למבקש, אם מפני שלא תבע את הפצוי כבר ביום ביטול הטיסה, ואם מפני שלפי גישת המשיבה, כאשר פנה במכתבו מיום 27.7.2016 ביקש לקבל מידע ולא פיצוי.
(ג) מפעיל טיסה או מארגן המנפיק לנוסע כרטיס טיסה, ימסור לו פרטים בדבר מקום המצאו בשדה התעופה של מי שמונה לפי הוראות סעיף 8ג(א1) לחוק רשוי שירותי התעופה, התשכ"ג-1963, לשם סיוע לנוסעים לממש את זכויותיהם בהתאם להוראות חוק זה ובדבר דרכי ההיתקשרות עמו; החובה למסור פרטים כאמור תחול גם על נותן שירותי סוכנות נסיעות שמוכר לנוסע כרטיס טיסה, ובילבד שקבל את הפרטים ממפעיל טיסה או מהמארגן.
...
לאור הקבוע בסעיף 20(ה) לחוק תובענות ייצוגיות לא יאושר ניהול תובענה ייצוגית בגין פיצוי ללא הוכחת נזק ומשכך דין בקשת האישור להידחות.
בהינתן כל האמור לעיל, מצאתי לדחות את בקשת המבקש לאישור התובענה כייצוגית.
המבקש ישלם למשיבה בגין שכ"ט עו"ד סך כולל של 30,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

קשה לקבל את הטענה בדבר העלמת מידע מהותי כאשר הכרטיסים נרכשו בעיצומה של מגיפת קורונה, שכבר הייתה ידועה, והיה ידוע כי מועדי טיסות בארץ ובעולם של כלל חברות התעופה משתנים, בין היתר עקב החלטות שונות ושינויי מדיניות תכופים של מדינות המוצא והיעד.
א. גם אם תיתקבל טענת התובעים, שהטיסה בוטלה מסיבות מסחריות כלכליות בלבד, כעולה מתשובת הנתבעת, שעקב לא מעט ביטולים לא מתאפשר לה לשמור על רצף הטיסות באופן סדיר (ע' 11 בכתב התביעה) לא היה בכך כדי להועיל לתובעים.
כאמור לעיל, בכתב התביעה לא עלתה טענה בדבר אי קבלת ההודעה במועד הקבוע בחוק או טענה בדבר איחור במתן ההודעה ובפועל התכלית של החוק היתממשה וזה העיקר.
...
עם כל ההבנה לקושי שהתובעים חוו, נראה כי טענותיהם לגבי ביטול הטיסה של חברת אמריקן ארליינס אינן יכולות להיות מופנות כלפי הנתבעת, מה גם שהטענות בנושא זה לא פורטו ולא הוכחו ואמריקן איירלנייס אינה צד בהליך זה. א. אשר לטענת ההטעיה, הטענה לא הוכחה כנדרש והיא נדחית.
התביעה נדחית.
משנדחתה התביעה לפיצוי בגין ביטול טיסה נדחית גם התביעה לפיצוי לדוגמא.
בגין דחיית התביעה ישלמו התובעים, ביחד ולחוד, הוצאות לנתבעת לצד ג' ללצד ד' בסך של 500 ₪ כל אחת.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בפני תביעת התובע לפצוי בסך 4,067 ₪ בשל אי קבלת החזר כספי בגין כרטיסי טיסה שבוטלו על ידו כחודשיים לאחר ההזמנה בהיותו אזרח ותיק.
...
על כן, בשים לב לתכלית הוראת החוק, אנו קובעים כי הפרשנות התכליתית והראויה בנסיבות אלו היא כי העסקה נשוא ההליך שבפנינו אינה עונה לדרישות סעיף 14ג1(ג) ובמהלך כריתת העסקה לא נערכה "שיחה", כמשמעה בחוק זה, בין הצדדים.
המסקנה העולה מן האמור כי התובע אינו נכנס בגדר אותה אוכלוסיה ספציפית עליה ביקש המחוקק להגן רק מפאת גילו.
לאור האמור מסקנתי היא כי לא מדובר ב"עסקת מכר מרחוק" משלא הנתבעת יזמה העסקה אלא התובע ולמעשה מדובר בעסקה שכלל לא היה מעורב בה סוכן בעת ביצועה אלא בוצעה במלואה באמצעות האינטרנט; וממילא לא התקיימה "שיחה" אשר היא תנאי לפיצוי בגין ביטול עסקה כאמור כאשר מדובר באזרח ותיק; הרי שהגנת סעיף 14ג1(ג) לחוק לא חלה על התובע וממילא חלים תנאי הביטול המוסכמים, לפיהם פעלה הנתבעת או הכללים ה"רגילים" שבחוק (ביטול תוך 14 יום) אשר גם בהם לא עמד התובע.
סוף דבר אני קובעת כי דין התביעה להידחות.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

התובעות לא זכאיות להשבת תמורה לאור זאת שהסכימו לקבל כרטיסי טיסה חלופיים.
סוף דבר: לאחר שהבאתי בחשבון את טענותיהם של הצדדים האחד כנגד השני ושקלתי את מלוא המידע שבפני ביהמ"ש, אני פוסק כי דין התביעה להיתקבל בחלקה, כדלקמן: פיצוי כל אחת מהתובעות - לפי התוספת הראשונה לחוק - בסך של 3,180 ₪ לכל אחת מהן.
...
לאור זאת, אני מקבל את טענות התובעות בסיוכמיהן וקובע שהנתבעת נמנעה– ביודעין – לפעול כנדרש בהקשר זה, ועל כן יש לחייבה בפיצויים לדוגמה בסך של 3,000 ₪ לכל אחת מהתובעות.
אשר לבקשת הנתבעת להטיל על התובעות הוצאות משפט בגין הארכת ההליך שלא לצורך – אינני מקבל את טענות הנתבעת.
סוף דבר: לאחר שהבאתי בחשבון את טענותיהם של הצדדים האחד כנגד השני ושקלתי את מלוא המידע שבפני ביהמ"ש, אני פוסק כי דין התביעה להתקבל בחלקה, כדלקמן: פיצוי כל אחת מהתובעות - לפי התוספת הראשונה לחוק - בסך של 3,180 ₪ לכל אחת מהן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו