בפני עתירת התובע להפחתת מזונות הקטינה אשר נקבעו בהסכם גירושין בין הצדדים, שקבל תוקף של פס"ד ב- 2017 בתה"ס --- (להלן: "הסכם הגירושין" / "ההסכם").
לטענתו, הצדדים חולקים באחריות הורית משותפת לקטינה וחלוקת זמני שהות, נושאים בשווה בכל הוצאותיה, בגידול וטפול בה.
התובע מוסיף שמאז פתיחת ההליך דנן, הנתבעת פעלה במכוון להפסיק את הישתתפות הקטינה בצהרון ממניע טאקטי, על מנת לטעון כי היא נושאת בנטל מוגבר בנוגע לקטינה, שכן הקטינה מגיעה לביתה לאחר סיום ביה"ס, ואף הפרה החלטות בית המשפט בעיניין זה. כך גם טענת הנתבעת כי הצדדים לא חולקים חופשות וחגי ישראל בשווה, היא טענת כזב.
עיקרון סופיות הדיון נסוג מפני הצורך לשוב ולברר את צרכו של קטין וכל צד יכול לעתור לבית המשפט בעיניין זה.
יחד עם זאת, ההלכה הפסוקה הבחינה בין תביעה חדשה ועצמאית לפסיקת מזונות קטינים, אשר במסגרתה יש לבחון את הדין החל, צרכי הקטינים, יכולתם הכלכלית של הצדדים ושאר הקריטריונים שנקבעו לצורך קביעת גובה דמי המזונות; ובין – תביעה לשינוי מזונות המחייבת קיומו של שינוי נסיבות מהותי המצדיק היתערבות ושינוי פסק הדין שניתן (בג"צ 4407-12 פלוני ואח' נ' בית הדין הרבני הגדול [ פורסם במאגר "נבו"]).
קרי: בית המשפט שדן בתביעת אב להפחתת דמי המזונות שנפסקו לקטינים, לא שוקל מחדש את צרכי הילדים וגם לא את חלוקת הנטל שבין ההורים, אלא אך ורק את שינוי הנסיבות הנטען (תמ"ש (ת"א) 48694/00 [פורסם במאגר "נבו"], תמ"ש (ת"א) 52946/97 ועוד רבים אחרים).
...
אין מקום לקבוע אפוא שעליה בהשתכרות מי מהצדדים, היתה בגדר הבלתי צפוי ואף היה מצופה מבני הזוג, בגילם ובמצבם עת חתימת ההסכם, להוסיף להתבסס, להתמקצע ולהגדיל את הכנסתם.
יוצא אפוא, שהקמת תא משפחתי חדש, או לידתו של ילד נוסף לאחד הצדדים לאחר הגירושין, אינם מהווים שינוי נסיבות כשלעצמם, אלא אם יוכח קשר סיבתי בין כך ובין פגיעה מהותית ביכולת הכלכלית של ההורה - "אלא באם יוכח במקביל ירידה חדה ומשמעותית במצב הכלכלי" (תלה"מ (קריות) 31041-02-19 ת.ב נ' ש.נ, "נבו", מיום 12.9.22).
מכל האמור לעיל - אין לראות בהקמת התא המשפחתי החדש של התובע משום שינוי נסיבות מהותי המהווה עילה להפחתת המזונות.
סוף דבר
מכל האמור והמפורט לעיל – לא הוכח כי חל שינוי נסיבות מהותי המצדיק התערבות/ שינוי סכום המזונות שנקבע בהסכם בין הצדדים.
משכך – הנני מורה על דחיית התובענה.
נוכח תוצאת ההליך, הנני מחייבת את התובע בתשלום הוצאות בסך של 4,000 ₪ אשר ישולמו לידי הנתבעת בתוך 30 ימים מיום קבלת פסה"ד שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק.