מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעת אב לאחריות הורית משותפת וחלוקת זמני שהות שווים

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ביום 28.06.2021 הניח האב בפני בית המשפט תובענה, בה ביקש קביעת אחריות הורית משותפת וחלוקת זמני שהות שוים.
...
סבור אני כי כאשר כופים על אדם לקיים זמני שהות בהם אינו רוצה, רב הנזק מן התועלת.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה שלפני היא תביעת האב לאחריות הורית משותפת וחלוקת זמני שהות שוים (להלן-התביעה).
...
באת כוחו טענה: "התסקיר אני חושבת מדבר בעד עצמו, זה תסקיר שני כבר שניתן, כאשר רשויות הרווחה וגורמי הטיפול משמיעים קול ברור פה, האב שותף, תמיד היה שותף בגידול הילדים, אין שום סיבה שלא לאפשר לו הסדרי ראייה שווים או קרובים לשווים. גם בית הספר לא רק שרואה בזה חשיבות אלא מוכן להירתם כדי לסייע לילד עם הצרכים המיוחדים להסתגל לתהליך בצורה מיטבית, אנו מדברים על פסיכולוגית בית ספר שהאב בקשר איתה והיא תלווה את העניין." מנגד טענה באת כוחה של האם: "עיינתי בתסקיר, אני רוצה לציין שאני סבורה, לאור היכרותי מתוקף המקצועי שלי והעובדה שאני מייצגת הרבה הורים לילדים על הספקטורים, שילדים אלה הם ילדים שההרגל מבסס את הביטחון שלהם וכל שינוי מערער את יציבותם בצורה משמעותית יותר מילד רגיל, הדבר חזק ועוצמתי יותר לאור העובדה שמדובר בילד שהתפקוד שלו נמוך, זה אומר שהוא לא יודע לתקשר את הקשיים שלו, כך שגם בעיתות משבר יהיה קשה לו לתקשר את זה. לכן אני סבורה שכדי לשמור על הילדים, במיוחד על הילד הקטן הזה, חשוב לערב גורמי טיפול רלוונטיים שמתמחים ומתמקצעים בילדים מסוג זה. עם כל הכבוד לגורמי הרווחה, עדיין הם לא נוירולוגים ולא פסיכיאטרים שיכולים לתת כלים. אני סבורה שכל שינוי, ככל שיהיה, צריך להיות תוך ליווי מקצועי, לראות איך לעשות את זה, מתי לעשות את זה. מאוד הופתעתי לראות ששירותי הרווחה המליצו להרחיב את זמני השהות באופן מיידי, נכון שהם אצלו בשני ורביעי אבל הוספת לינה יש לזה משמעות דרמטית. הקדמתי ואמרתי שהילדים הללו הם ילדים שההרגל הוא הביטחון שלהם והעוגן שלהם.
" על כך השיבה באת כוחו של האב "עוטפים את זה בעטיפה מאוד יפה שלא מתנגדים וזה אבא טוב, אבל כרגע אנו שומעים בדיוק ההפך, אומרים אב שלא מעדכן. אני חושבת שהגיע הזמן, אנו כבר תסקיר שני בעניין, אני מזכירה שהיא תבעה משמורת משותפת, כשהגיע תסקיר שנותן משמורת משותפת והאב רצה היא ביטלה, הגענו תביעה וניתן תסקיר שני, האב ראוי, האב צריך להיות שותף, רוצה להיות שותף, לעניין ההסתגלות או לא, הילד הוא עם צרכים מיוחדים, גם בחופשות יש לו בית ספר, כשהוא אצל האב האב מביא אותו לבית הספר ממנו, אין פה שום הסתגלות, האב מתורגל, הילדים מתורגלים ללינה איתו, שום דבר לא חדש ואין שום בעיה." במסגרת התסקיר הובאו דברים כפי שעלו משיחת עורכת התסקיר עם יועצת בית הספר בו שוהה הבן במענה לסוגיית המעבר של הבן בין הבתים בזו הלשון: "מתשובתם עולה כי ילדים על הרצף צריכים קביעות. ישנה נוקשות מחשבתית ולכן יש חשיבות לא להפר את מה שנקבע והובטח. אין בעיה לעבור מבית לבי, אך יש צורך שהדברים יהיו קבועים ומסודרים. לצורך שינוי הסדרי שהות נדרשת הכנה מתאימה, ההכנה נעשית גם על ידי הכנת סיפור. צוות ביה"ס כחלק מתפקידו לוקח חלק גם בהכנה כזו, מסייע ומלווה את התהליך עם הילד" לאחר ששמעתי את הצדדים קראתי את התסקיר ומהיכרותי עם התיק אני קובע אחריות הורית משותפת.

בהליך ת"ע שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הקדמה והצגת הצדדים: ארבע תובענות עומדות להכרעה, תולדת סיכסוך בין בני זוג לשעבר: תובענה רכושית, תובענה בעיניין אחריות הורית משותפת וחלוקת זמני שהות שווה ושתי תובענות הדדיות למזונות ומדור קטינים.
כאמור, הצדדים מקיימים זמני שהות רצופים ויציבים, לאחר מעורבות העו"ס לס"ד, ובזיקה להמלצות התסקיר, על פי חלוקה של 58% האם ו- 42% האב.
...
עם זאת, שוכנעתי כי בשל כלל הנסיבות והנתונים הכלכליים הקיימים בתיק, שאין מקום להגדיל את החיוב הרטרואקטיבי אשר יעמוד לפתחי האב.
אמנם בתסקיר מיום 7.12.2022 ישנם תימוכין לטענת האם דווקא, אך עם זאת, משלא נערך הליך ראייתי מסודר, לא שוכנעתי כי יש מקום לקחת בחשבון טענה זו. חוב העבר בקיזוז הסכומים אשר שולמו לידי התובעת בפועל על חשבון המזונות, ככל ששולמו, ישולם לשיעורין, בסך של 500 ₪ לחודש, אשר יתווספו בכל חודש למזונות השוטפים, עד כדי סילוק כל היתרה.
הנני מחייבת את התובע בהוצאות ההליך בסך של 8,000 ₪.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הקדמה והצגת הצדדים: ארבע תובענות עומדות להכרעה, תולדת סיכסוך בין בני זוג לשעבר: תובענה רכושית, תובענה בעיניין אחריות הורית משותפת וחלוקת זמני שהות שווה ושתי תובענות הדדיות למזונות ומדור קטינים.
כאמור, הצדדים מקיימים זמני שהות רצופים ויציבים, לאחר מעורבות העו"ס לס"ד, ובזיקה להמלצות התסקיר, על פי חלוקה של 58% האם ו- 42% האב.
...
עם זאת, שוכנעתי כי בשל כלל הנסיבות והנתונים הכלכליים הקיימים בתיק, שאין מקום להגדיל את החיוב הרטרואקטיבי אשר יעמוד לפתחי האב.
אמנם בתסקיר מיום 7.12.2022 ישנם תימוכין לטענת האם דווקא, אך עם זאת, משלא נערך הליך ראייתי מסודר, לא שוכנעתי כי יש מקום לקחת בחשבון טענה זו. חוב העבר בקיזוז הסכומים אשר שולמו לידי התובעת בפועל על חשבון המזונות, ככל ששולמו, ישולם לשיעורין, בסך של 500 ₪ לחודש, אשר יתווספו בכל חודש למזונות השוטפים, עד כדי סילוק כל היתרה.
הנני מחייבת את התובע בהוצאות ההליך בסך של 8,000 ₪.

בהליך רמ"ש (רמ"ש) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

הצדדים פתחו בהליכים משפטיים הנוגעים לקטינים ובכללם תביעת המשיב לקביעת אחריות הורית משותפת, חלוקת זמני שהות שווה וסעדים נלווים נוספים לרבות מניעת החלטות הוריות באופן חד צדדי ומינוי פקידת סעד לצורך הכנת תסקיר (תלה"מ 50984-06-22), ומנגד תביעת המבקשת להעתקת מגורי הקטינים מ **** שבשומרון לירושלים, זאת אחר ששינתה את מקום מגוריה ועברה להתגורר בירושלים, תוך קביעת זמני שהות מתואמים (תלה"מ 25373-12-22).
להתנהלות זו של המבקשת יש אישוש בדיווחי הגורמים המקצועיים הנוספים שמונו בתיק, כך, כדוגמה, ד"ר רוזן צבי מציינת בדוח שהגישה לבית המשפט ביום 16.3.23 (סע' 7 לחוות דעתה) – "אבקש לציין כי מטרידה העובדה כי במשך חודשים ארוכים האם בוחרת להפר באופן מתמשך את החלטות בית המשפט ובוחרת לעשות פעולות חד צדדיות אשר אינן בטובת הקטינים (מעבר לירושלים עם מ.ש. אשר לא מאפשר לקטינים להיות בקשר עם הוריהם, אי פנייה לאיבחון, אי פניה להדרכה הורית). מעבר למסר החינוכי לילדיה כי מותר להפר חוק מדובר פה ביצירת מציאות המקשה על המערכת הטיפולית לתת המלצות אשר טובות לילדים ואינן רק פשרה חלקית לאור העובדות שהאם קבעה בשטח" בדומה, וכפי שצוין לעיל אף רשויות הרווחה בתסקירן מחודש יולי ציינו כי בשים לב להתנהלותה של המבקשת הרי ש"החשד כי במקביל האם ממשיכה להסית כנגד האב עד כדי שינוי כל כך קצוני בעמדתה של א. תוך חודשים ספורים מעלה חשש כי ההסתה עלולה להמשיך וביתר שאת, ולגרום לנזק עצום עבור הילדים, מה שגרם לנו לשקול אפשרות למפגשים עם האם תחת פקוח במרכז הקשר" בסופו של יום הומלץ על חלוקת זמני שהייה שוים "תחת אזהרה לאם שככל שיובא לידיעת מי מהגורמים המטפלים לרבות בית המשפט כי ההסתה נמשכת לא יהיה מנוס מקיום מפגשים תחת פקוח במרכז הקשר על אך המחיר הכבד הכרוך בהחלטה שכזו" והרי לנו כי כלל הגורמים הטיפוליים בתיק אשר בחנו ונפגשו עם הצדדים התרשמו מהסתה של המבקשת את הקטינה כנגד המשיב וכן התרשמו ממבקשת העושה כעולה על רוחה תוך היתעלמות מהחלטות בית המשפט, עניין זה כשלעצמו מצדיק את דחיית הבקשה.
...
**** אחר שבחנתי את הטענות הצדדים ועיינתי עיין היטב בכל התסקירים והדוחות אשר עמדו לפני בית המשפט מצאתי לדון בבקשה כאילו ניתנה הרשות והוגש הערעור.
דין הערעור להידחות.
אלא שכדברי כב' הש' חיים כהן בעניין ע"א 503/60 וולף נ. וולף (1961) – "נסיוני שלי לימדני שאם הילד הוא בר דעת, הסיכוי שרצונו הוא טובתו גדול, בדרך כלל, מן הסיכון שהוא אינו יודע ומבחין בטובתו שלו. אך תמיד חייב השופט להזהיר עצמו שמא עומד הילד תחת השפעה פסולה, ופיו וליבו אינם שווים...כבודו של אדם הוא, כידוע רצונו, ואף כבודו של הילד הוא רצונו, אלא בו בזמן שרצון אדם, כל אדם, נדחה רק מפני החוק הרי רצון הילד נדחה אף מפני טובתו" ובדומה מצאנו בדבריו של פר' פ. שיפמן, דיני המשפחה בישראל, 1989, כרך ב, עמ' 220 – "למותר להטעים שבעוד שהתעלמות מרצונו הנחוש של ילד אינה רצויה, העדפת הילד איננה משקפת בהכרח את טובתו. כמו כן, אין להתעלם מן הנזק החינוכי שמתוך גרונו של הילד ידבר אותו הורה שהצליח לפתותו. ובמיוחד מטריד החשש שהעברת ההכרעה לילד, בסכסוך שהוא לא אחראי לו, עלולה לסכן את קשריו של הילד עם ההורה האחר" וכפי שנכתב על ידי ד"ר ד. שרון במאמרו, שיקולים מנחים בסוגיות משמורת כסדרי ראיה, הוצאת משרד העבודה והרווחה, עמ' 33 – "במאבקי משמורת וסדרי ראיה קיימים מצבים לפיהם הורה אחד או שני מכתיבים לילד את רצונו בהסתה פרועה נגד ההורה השני. ילדים, בבלתי אמצעיות שלהם, קשה להם לעשות מעברים מהירים ובמשך הזמן "האמת" של ההורה הופכת להיות האמת שלהם.
בשלב זה יכול כבר ההורה המסית לנקוט בטקטיקה הידועה – "אני לא אומר לילד מה לעשות, תשאל לרצונו – הוא לא רוצה לבוא אליך ואני לא יכול להכריח אותו – אפשר להכריח ילד בניגוד לרצונו?" במצבים אלה השימוש במושג רצון הילד הינו מסוכן מפני שנותן לילד כוח כמעט שטני שאין לו" מתוך שכך מצאנו פסיקה דוגמת פסיקתה של כב' הש' סביונה רוטלוי בעניין עע"מ (ת"א) 90/97 ד.מ נ. א.פ. .מ (1998) – "במקרה הנוכחי שוכנעתי... כי רצונו של ר' הינו פרי הסתה של המערער ואיננו מהווה ביטוי לרצונו הכן והאמיתי ולפיכך אינו פרי בחירה חופשית שלו... לפיכך אי מקום להתחשב בו ואי מקום לתת לו משקל מכריע, בוודאי שאין מקום לתאר רצון זה כמושג הזהה עם טובתו..." (וכן ראו בדומה בע"מ (ת"א) 1155/03 פלוני נ. פלונית (2004)).
והנה בנדון אל מול הסכמה ונכונות מצד המשיב לכל טיפול מתרים ומקדים שהוצע על ידי בית המשפט מצאנו את סירובה של המבקשת לקידומם של טיפולים ואבחונים ואת התנגחויותיה של המבקשת עם הגורמים מטפלים.
אין כל סיבה כי ערכאת הערעור תתערב בשיקול הדעת הרחב של הערכאה הדיונית בעניין זה. מכלל הנימוקים המפורטים מעלה לא מצאתי להיענות לבקשת המבקשת וערעורה נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו