הנתבעים טוענים, כי יש לסלק את התביעה כנגד הנתבע 3 על הסף, בהעדר יריבות, לדחות את התביעה כנגד נתבעים 2 -7 ו-9-10; לדחות את הטענה ביחס לריבית בגין איחור בתשלום, לאור מחדלי התובעת שלא גבתה את תשלומי שכר הטירחה ישירות מהרוכשים; לדחות את התביעה נגד הנתבעות 1 ו- 8 בכפוף לתשלום סכומים שאינם שנויים במחלוקת; להורות לתובעת לשחרר את מלוא הכספים המוחזקים בנאמנות ומעוכבים על ידה בקיזוז חובות של הנתבעות 1 ו-8 מכספי נאמנות שלהן בלבד; להורות לתובעת להחזיר לנתבעים סך 22,828 ₪ המהוה תשלום ביתר; להורות לתובעת לסיים את רישום הבתים המשותפים והסדרת הזכויות על שם הרוכשים בלישכת רישום המקרקעין.
דין טענה שנטענה בכתב הטענות אך לא הועלתה בסיכומים, אם בשל טעות או במכוון, כדין טענה שנזנחה [ע"א 447/92 רוט נ' אינטרקונטיננטל קרדיט קורפריישן, פ''ד מט(2) 102(1995)].
בהמשך חקירתו הנגדית סייג ואמר:
"ת: ... אני טוען שהחברה היא בפועל חברה של נועם והכסף עובר לנועם אבל גם אם אני טועה, נועם הוא אורגן של החברה והוא חייב ב, וחל עליו לפחות סעיף 54 לחוק החברות. אני חושב שיותר מזה אבל," (פ', ע' 33, ש' 18 -22).
ראו לעניין זה בסעיף 8 לכתב התביעה:
"הנתבעים סיכמו עם עו"ד בן-חיים שתמורת עבודתו, ישלם לו כל אחד מהנתבעים שכר טירחה בשיעור 2%..." ובסעיף 16 לכתב התביעה: "הנתבעים כולם מכרו את הבתים שבנו, וכל אחד מהם חייב לשלם לעו"ד בן-חיים ו/או לתובעת סכום בשיעור 2%.."
זאת ועוד, ניתן להסיק מחקירתו הנגדית של בן חיים עולה, כי אין תשתית לטענה, לפיה חבות הנתבעים היא ביחד ולחוד:
"ש: אתה יכול לשייך לי את הסכומים ששולמו לפי התיקים?
...
מכאן, שאין בידי לקבל את טענת התובעת לפיה יש לחייב את כל הנתבעים ביתרת החוב ביחד ולחוד.
בהיעדר שיוך של הכספים ששולמו לכיסוי חובות כל אחד מהנתבעים, לא הוכחו בפניי חובות הנתבעים 2, 7-4, 9 - 10 ולכן יש לדחות את התביעה כנגדם.
סוף דבר
הנתבעת 1 תשלם לתובעת סך סך 10,695 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין, ממועד הגשת התביעה.