הנתבעת הנה חברת השקעות העוסקת, בין היתר, ברכישה והשכרה של נכסי מקרקעין מסחריים ותעשייתיים.
לטענת התובעת, בהסתמך על היתחייבותה הנטענת של הנתבעת, להשכיר לתובעת את הנכס לתקופה ארוכה כאמור, השקיעה התובעת במהלך התקופה שחלפה מאז החתימה על ההסכמים, למעלה מחצי מיליון ₪ בציוד שהותקן במאפייה, ואשר פירוקו צפוי להיות "...מורכב ביותר...".
לטענת התובעת, ניהלה עימה הנתבעת במהלך שנת 2017, מו"מ בחוסר תום לב "... לקראת תקופת השכירות הנוספת של עוד 5 שנים שהיתה אמורה להתחיל ביום 1.2.2018". זאת, כאשר דרשה מן התובעת דמי שכירות בגין הנכס בסך 17,500 ₪ בתוספת מע"מ, בעוד שלטענת התובעת, שווי דמי השכירות הראליים לנכס, הנו כ 7,500 ₪ בתוספת מע"מ. לטענת התובעת, מחוסר ברירה, הציעו מר יעקב אמויאל והתובעת, לשלם לנתבעת דמי שכירות חודשיים בסך 8,000 ₪ בתוספת מע"מ, ואף מסרו לעו"ד שור המחאות מעותדות בגין דמי השכירות לתקופה של שנה אחת, אלא שהנתבעת סירבה לקבלן.
יצויין, כי עדותו כללה אמרות שהנן בגדר עדות מפי השמועה, ואמרות שהנן בגדר עדות סברה או עדות על דבר שבמומחיות מפי שאיננו מעיד כמומחה;
מר נריה אמיתי, מתווך הפעיל בתחום הנדל"ן בקרית מלאכי אשר העיד, בין היתר, על כך שהמחיר שנקבע בעיסקה בין הצדדים ,היה נמוך מהמקובל באותה עת ביחס לשטח המבנה, וכן העיד, מפי השמועה או כעדות סברה על מוניטין המאפייה;
המומחה מר ראובן שם טוב, שמאי מקרקעין, אשר ערך חוו"ד מומחה בדבר שווי הנכס בעת ביצוע העסקה, ובדבר שווי דמי שכירות ראויים למועדים רלוואנטיים.
בהמשך, כאשר ביקש בית המשפט הבהרה ביחס לטיב ההיתחייבות לתקופה של מעבר לחמש שנים בהנתן העידר ההסכמה לעניין דמי השכירות, טענה באת-כוח התובעת, כי: "...הסיכום היה שאחרי 5 שנים, דמי השכירות יהיו בהתאם למחיר השוק. הסיכום היה בעל פה" (עמ' 214 לפרו' ש' 17-18), אלא שלא רק שאין כל תמיכה ראייתית לטענה זו, מעבר לגירסה משתמעת של מי מעדי התביעה, אלא שגירסת מר יעקב אמויאל בחקירתו הנגדית, הייתה שונה - מדבריו עולה, כי לא נקבע מנגנון לקביעת דמי שכירות לתקופת האופציה, לרבות המנגנון הנטען של קביעה לפי "...מחיר השוק...". העד, העיד בעיניין זה: "...אני לא אמרתי שיש לי זכות להשאר ב-1000-2000 ₪ פחות, אני אמרתי שהתנאי הוא כאילו המיקוח הוא רק על גובה השכירות...", לשאלה, אם סוכם כיצד יקבעו דמי השכירות לתקופה הנוספת של מעבר לחמש שנים, השיב: "...לא שאני זוכר", ובהמשך: "דובר על כל במספר 5 שנים מדברים על גובה השכירות וזהו" (עמ' 28 לפרוט' מיום 10.7.19 ש' 6-19).
...
נוכח האמור, ובהינתן לשונו המפורשת והברורה של הסכם השכירות, סבורני, כי התביעה לא הוכחה ויש לדחותה.
התביעה נדחית אפוא.
נוכח היקף ההתדיינות, ושוויו המוערך של נושאה, תשלם התובעת לנתבעת שכ"ט עו"ד בגין התביעה, בסך 80,000 ₪, וכן, את ההוצאות בהן נשאה הנתבעת מעבר לשכ"ט עו"ד. הנתבעת רשאית להגיש בקשה לשומת הוצאות, תוך 30 ימים.