הצדדים לתיקים אלו הנם יורשיהם של שלושה אחים- מר עבד אלכרים דעיבס ז"ל, מר תאופיק דעיבס ז"ל ומר סאלח דעיבס ז"ל. שלושת האחים המנוחים, המורישים, הנם בבניו של המנוח מר יוסף דעיבס ז"ל.
כאשר אתייחס לשלושת האחים המנוחים יחדיו יקראו להלן "הבנים".
כאשר אתייחס לכל אחת מקבוצות המתדיינים, בניו של כל אחד מן הבנים יקראו להלן "קבוצת עבד אלכרים ז"ל", "קבוצת תאופיק ז"ל" ו"קבוצת סאלח ז"ל".
ככל שהייתה חלוקה בפועל של החזקה בחלקה כלשהי, אין בכך כדי להצביע על הסכמה לחלוקת הבעלות בהתאם, קרי לפרוק השתוף, אלא לחלוקת חזקה זמנית.
ת.א. 11591-09-08- בימ"ש בעכו בפני השופט ג'מיל נאסר
בתיק זה הגישו התובעים כאן תביעה לפירוק שתוף במקרקעין ביחס לחלקות אחרות בהן ירשו זכויות מאביהן אשר ירש אותן מהסב.
בסעיף 7ב לתצהירו הוא מצהיר- " הריני להצהיר בזאת כי אבי ואחיו ביצעו חלוקה ורכוז של כל הנכסים והחלקות שקבלו מאביהם בירושה."
בסעיף 12 הוא מצהיר- "הריני להצהיר בזאת, כי עקרונית בין יורשיו של המנוח יוסף דעיבס ז"ל, קיים הסכם חלוקת עזבון, והן הסכם חלוקה בעין של כל הנכסים שקבלו בירושה, וזאת כפי שפורט לעיל, כאשר כל אחד מהיורשים מחזיק בחלק שקבל באופן ייחודי ובלעדי, ללא כל תלות במשנהו, או ללא כל היתנגדות ו/או תביעה ו/או דרישה ו/או טענה ו/או הסתייגות מטעם מי מהאחים."
בסעיף 13 הוא מצהיר- "...בפועל, אכן קיימת חלקוה, וזאת על פי הסכם שנכרת בעל פה ובהתנהגות בין כל יורשיו של המנוח יוסף דעיבס ז"ל, וזאת מאז תחילת שנות ה 70 של המאה הקודמת, הסכם אשר קוים על ידי כולם ללא כל עוררין מצד מי מהיורשים, וזאת במשך למעלה מארבעים שנה..."
בסעיף 17מיפרט את מקור ידיעתו- "הריני להצהיר בזאת, כי כל העובדות ידועות לי מידיעה אישית וישירה, וזאת בשים לב, כי אבי ז"ל סיפר לי את העובדות הנ"ל, אך אני נכחתי עת הכנת התצהיר וחתימתו ע"י אבי ז"ל. בנוסף ברצוני לציין, כי אבי ז"ל שאינו יודע קרוא וכתוב, תמיד נעזר בי לטפל בכל הקשור בקרקע שבבעלותו, לרבות החלקות אשר קיבל בירושה. כן יצוין כי תצהיר זה נערך ע"י בהסתמך על רשימות מפורטות שהוכנו ע"י יחד עם אבי ז"ל."
בחקירתו הנגדית נישאל באשר למקור ידיעתו והשיב כי לא היה בחלוקה בין אביו לבין דודיו (עמ' 36 ש' 26 עד 33)-
"ש. בשנת 1985 היית האיש המשכיל במשפחה, אתה מורה.
...
לאור כל האמור לעיל יש לשוב ולבחון את שתי התביעות המונחות לפני.
מאחר ומדובר בתביעת חזקה בלבד, ולא בתביעת פירוק שיתוף, דין התביעה להידחות.
לפיכך, דין תביעה זו להידחות.