מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעות חוב כספי ושטרי בגין הלוואות

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

ענייננו בתביעת חוב על סך של 323,836 ₪, שהגיש פז בגין כספים שהלווה לכאורה למשיב 2 (להלן: החייב).
בתוך כך, הפנה הנאמן לע"א 113/18 רחמים נ' כונס הנכסים הרישמי (6.6.2019) (להלן: עניין רחמים), שבו נדחה ערעור של נושה על דחיית תביעת חוב בשל העידר אסמכתות להעברת הכספים, וזאת על אף שהחזיק בשטר מישכון.
...
בהתאם לכך, מתוקף סמכותנו שלפי סעיף 410א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, החלטנו לדון בבקשה כבערעור.
עם זאת, לאחר שעיינו בבקשה ובתשובות שניתנו לה, ושקלנו את טענות הצדדים, באנו לכלל מסקנה כי דין הערעור להידחות.
ודוק, הנאמן אמנם ציין, כי "עיון בהתנגדות שהגיש החייב מעלה כי לטענת החייב החוב הכולל שלווה מן הנושה עמד על סך של 150,000 ₪ [...]", אולם מיד לאחר מכן קבע, כי "לא הוצגה שום אסמכתא לכספים שהעביר הנושה לחייב ולא הוכחה התגבשות החוב דה פקטו". מכך, לא ניתן ללמוד האם נדחתה הצהרת החייב בשל חוסר מהימנות, האם היו נסיבות קונקרטיות אחרות שהובילו לקביעה שתביעת החוב לא הוכחה, או שמא סבור הנאמן כי דינה של תביעת חוב הנסמכת על טענה שהכספים הועברו במזומן להידחות מטבעה.
הערעור נדחה אפוא בזאת.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לדידו, התביעה הכספית "בלעה" את שטר המשכנתא ויש לעדכן את גובה החוב במעמד המחאת הזכות לפי תוצאת פסק הדין באותה תביעה.
ועוד, פסק דינו של כב' השופט רון בתביעה הכספית, קובע מפורשות כי אותו הליך לא מתייחס לגובה החוב בגין ההלוואה; ניתן ללא שמיעת ראיות מחמת אי התייצבות החייב לישיבת ההוכחות ומחיקת תצהירו נוכח זאת.
...
לאור התוצאה בנוגע להעמדת ת"ח 2 כבטוחה במשכון שנירשם לטובת המנוח וכיום, המשיבה, נדחית הבקשה למינוי הנאמנת ככונסת נכסים על אותו הנכס.
יובהר, כי עד למימוש, תשלם המשיבה לקופת הכינוס דמי שימוש ראויים.
אני מורה על מחיקת הבקשה כנגד משיבים 5 ו-6 בהיעדר יריבות ועילת תביעה כנגדם.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לממש את שטר החוב ע"ס 30,000 ₪ שמשך היחיד במסגרת ההסכם בכל אחד מהמקרים הבאים – הפסקת ההפקדות לקופה; פגור בתשלום; הפרת תנאי מתנאי ההסכם; מסירת מידע כוזב; הפחתה של הסכום הצבור בקופה, מכל סיבה שהיא (סעיף 11 להסכם).
הנאמן מעדכן כי המבקשת הגישה תביעת חוב בגין הכספים שחב לה היחיד.
הפועל היוצא מהאמור הוא כי למנהלת של קופת גמל עומדת זכות עיכבון על יתרת חוב בגין הלוואה שניתנה על ידה לעמית, כאשר קיימת הפרה מצד העמית.
העובדה שהסכם ההלוואה מעניק למבקשת זכות לקזוז היתרה (סעיף 10 להסכם), משמעה כי עומדת לה זכות קזוז במסגרת הליך זה, בהתאם לסעיף 255 לחוק ולהלכת פינצ'ב. קזוז מכספי הקופה בעיניין ורדי נדונה השאלה אם ניתן לקזז את החוב למבקשת מרכיב הקצבה או מרכיב הפיצויים מתוך הכספים בקרן.
...
לאחר שעיינתי בתגובת המבקשת במישור זה, לא מצאתי הצדקה עניינית לכך שלא פעלה בנחישות ובשקידה הנדרשת מאז שנת 2008 ועד כה לצורך גביית חובות העמית כלפיה.
איני מקבלת את עמדת הנאמן כי השיהוי מאיין את זכותה של המבקשת לגבות את חובות היחיד כלפיה.
לעניין זה כבר נפסק ברע"א 1223/19 כעכוש נ' עו"ד דורון זר (מנהל מיוחד) (פורסם במאגרים, 31.07.2019) כי "במסגרת אותה חובת תום לב המשמיעה שימוש באפשרות הקיזוז כ"נשק יום הדין" בלבד, אני סבורה כי יש להישמר, מנגד, גם מפני שיהוי ניכר בקיזוז חובו של המלווה-המבוטח – שיהוי אשר עלול להביא לתפיחתו של החוב האמור לכדי ממדים חריגים, ללא הצדקה" (סעיף 11 לפסק הדין).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

תובענה זו ניפתחה בהגשת שטר לבצוע בתיק הוצאה לפועל שמספרו 504027-06-20.
השטר שהוגש לבצוע הינו שטר חוב בגין כספים שלטענת התובע הלווה לתובעת, בין השאר, לצורך הקמת עסקה, כאשר היא השיבה רק את חלקם ומכאן נחתם השטר.
...
מצאתי שלא להיעתר לבקשת הדחייה ותחת זאת לקבל החלטה לגופו של עניין על מנת לקדם את התיק בשים לב לשאלות הדורשות הכרעתי ולסכום התביעה, במטרה לשמור על יעילות ניהול התיק ככל הניתן, בשים לב לגילו של התיק ולכמות החומר שהצטברה בו כפי שיפורט להלן.
בית המשפט אינו נדרש לקבוע האם יש לו לנתבע סיכוי להוכיח את הגרסה שבהגנתו הנטענת ויש להסתפק במסקנה כי ככל שתתקבל הגרסה כי אז יש לנתבע סיכוי כלשהו להצלחה.
יוצא אפוא, כי תפקידו של בית המשפט הוא לאזן בין זכויות התובע כמי שלו זכויות כנגד הנתבע בהתאם לשטר שברירת המחדל נותנת בידיו הזכות לפנות ישירות לביצועו בהוצאה לפועל, ובין זכויות הנתבע כמי שלו טענות הראויות להתברר כנגד ביצועו של השטר.
בכפוף להמצאת אסמכתא על הפקדת הסכום האמור ובשים לב לסכום התביעה יועבר התיק לדיון בפני שופט/ת. 5129371 המזכירות תואיל להמציא החלטתי לצדדים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

מן האמור נובעת המסקנה, שהמערער לא הוכיח את מהות ההלוואות שנתן למוחמד נכון למועדי התביעה, ןבין היתר, לא הוכיח המערער את סכומי הכסף שהוא העביר בפועל לידי מוחמד במסגרת ההלוואות, מועד נתינת ההלוואות, שעורי הריבית המוסכמת, שעורי הריבית שנגבתה בפועל, התקופה של כל אחת מן ההלוואות, סוגי ההצמדות שחלו על הלוואות אלה, גובה כל התשלומים שהעביר מוחמד למערער בגין כל הלוואה ומועד ביצועם, וכמו כן: מהי יתרת החוב המעודכנת ואופן חישובה.
באשר לתביעה השטרית בסך 100,000 ₪ בגין שטר חוב שנעשה על ידי ויסאל (אחותו של מוחמד) לפקודת המערער (ת"א 16850-05-17) עמד בית משפט קמא על-כך, שלפי תצהירה של ויסאל, היא ביקרה פעם אחת, ביום 7.7.15, במשרד עו"ד מורקוס כדי לחתום כערבה על שטר חוב בסך 200,000 ₪ שעשה מוחמד לפקודת המערער, וכן הסכימה לחתום באותו מעמד על שטר חוב ריק, לאחר שנימסר לה שמדובר במסמך הדרוש לצורכי ערבותה לאחיה.
...
הממצאים שנקבעו תומכים במסקנה המשפטית אליה הגיע בית משפט קמא, ואין למצוא בה טעות שבחוק.
אנו מחייבים את המערער לשלם למשיבים שכר טרחת עו"ד בסכום כולל של 10,000 ₪ (כולל מע"מ).
אנו מורים למזכירות בית-המשפט להעביר את הסכום הנ"ל של 10,000 ₪ מתוך הערובה שהפקיד המערער בבית משפט זה לידי ב"כ המשיבים, עבור המשיבים, ואילו את יתרת סכום הערובה תחזיר מזכירות בית-המשפט לידי ב"כ המערער עבור המערער.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו