בתביעה העיקרית עתרו המשיבים לביטול הסכם השתוף מחמת טעות בכריתתו, ואילו בתביעה שכנגד ביקשו המערערים לאכוף את הסכם השתוף בדרך של חיוב המשיבים להסיר את היתנגדותם לבקשה להיתר, להודיע על הסכמתם למתן ההיתר ומינוי שמאי מכריע לבחינת קיומו של נזק ותשלום פיצויים.
בתוך כך, בית המשפט דחה את טענת המשיבים כי הם זכאים לזכויות בגג הבניין ולחלק מזכויות הבנייה העודפות שלא נזכרו בשומת קינן, לנוכח נוסחו הברור של הסכם השתוף המלמד כי המשיבים ויתרו על זכויות אלה; נדחתה בקשת המערערים למנות שמאי מכריע שיקבע אם למשיבים נגרם נזק כתוצאה משינוי התוכנית ויעריך את הקף הנזק; נקבע כי אין בהוראת סעיף 26 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג-1973, המאפשרת להשלים פרטים שלא נקבעו בחוזה, כדי להועיל בנסיבות המקרה; וכי טענת המשיבים שניתן לבנות שתי קומות נוספות בלבד ללא התקנת מעלית לא הוכחה, וממילא סעד הכופה פיתרון זה על המערערים לא נתבקש.
מדובר בחוזה שבו מרכיב שתוף הפעולה ההדדי הוא מרכזי, כדי להוציא לפועל מיזם, שמבחינה רעיונית, גם אם לא פורמלית, מבטא סוג של שותפות (ראו והשוו: ע"א 3940/94 שמואל רונן חברה לבנין ופיתוח בע"מ נ' ס.ע.ל.ר חברה לבנין בע"מ, פ"ד נב(1) 210, 228-227 (1998)).
...
בהינתן המחלוקת שהתגלעה בין הצדדים, איני נעתר לסעד הנוסף שביקשו המערערים בדבר מתן היתר לפיצול סעדים, וערעורם בנקודה זו נדחה.
סוף דבר, שמכל הטעמים המפורטים לעיל, אציע לחבריי לקבל את הערעור כמפורט בפסקה 15.
אף אני סבורה כי כוונת הצדדים בעת חתימת החוזה הייתה לשתף פעולה על מנת לנצל את מלוא זכויות הבנייה לטובת כלל המעורבים.