לטענת חריש, בין לבין הוא לא מחל על קיום ההיתחייבות שנטלו על עצמם תורג'מן. לקראת תום תקופת השכירות של לימונים אף שלח להם, כאמור, מכתב בו דרש מהם לקבל את המסעדה לידיהם, שאחרת יפעל לצמצם את ניזקו וישכיר את המסעדה לצד שלישי במקביל להגשת תביעה נגדם על הנזקים שגרמו לו עקב הפרת החוזה על ידם.
לחלופין נטען, כי אף אם יפסק כי נכרת בין הצדדים הסכם מחייב, הרי שהמנעות חריש לדאוג לפינוי לימונים וסרובו לאפשר ביצוע שינויים שיאפשרו ניהול מסעדה כדין במושכר, היוה הפרה של ההסכם באופן המחייב את חריש בתשלום פצויי קיום.
זכות סרוב: גם היא בהבנה הדדית, אם תהיה בחוזה היא תהיה שקופה לכל קונה אפשרי ורוכשים אפשריים לא אוהבים להיות במשא ומתן שבסופו מגיע בעל זכות הסרוב.
שם נקבע כי בורמן ונבות יהיו ערבים לכל התחייבויות תורג'מן "וכל הודעה לשוכרים או לאחד מהצדדים המוזכרים בסעיף זה תחשב כאילו נימסרה לשוכרים ולצדדים גם יחד וזאת מאחר והסכם זה בא לשחרר את היתחייבותם כשוכרים על פי הסכם עם לימונים בע"מ".
טיוטת הסכם זה, בה חסרה, כאמור, הסדרת היחסים של לימונים עם חריש ובמיוחד עם תורג'מן, ממילא לא נחתמה כאמור.
...
בנסיבות אלה גם לא ניתן לקבוע כי תורג'מן הפרו הסכם עם לימונים ועל כן גם דין תביעת לימונים להידחות.
מכל מקום, משנקבע כי לא נחתם הסכם כזה אין מקום לקבל את טענות תורג'מן בענין זה ודין התביעה שכנגד שלהם להידחות אף היא.
כפי שצוין עוד בפתח הדברים וכפי שפורט בהמשכם, בסופו של דבר העסקה המשולשת שנרקמה בין הצדדים לא יצאה אל הפועל וכל אחד מהצדדים המשיך בסופו של דבר בדרכו שלו, לימונים "החליקו" לתורג'מן (לגרסתם שהיה מה להחליק), תורג'מן לא התכוון לעשות דבר (אלמלא נתבע) ולמעשה גם חריש ויתר על טענותיו (ככל שהיו קיימות לגרסתו), שאחרת לא היה ממתין בשתיקה שנתיים ימים לסיום ההסכם עם לימונים ולא היה מחפש כל העת שוכרים אחרים, הן לפני סיום ההסכם, הן לאחריו.