להלן החלק הרלוואנטי מתוך חלק הכתבה שצורפה, במסגרתו כותב הכתב את הדברים הבאים, תוך שהוא משלב בדבריו ציטוטים מדברי הנתבע לכתבה, כמפורט להלן: "בשערורייה האחרונה, אחרי שברקוביץ קרא לחברי הכנסת הערבים לא להגיע להתארח בתכנית כי הם סוס טרויני ומחבלים, קשת, הגוף שבו הם משדרים את התכנית מדי יום שישי, השעתה אותם לשבוע. חבר הכנסת עיסאווי פריג' (מרץ) אף הגיש תביעת דיבה נגדו. 'אני לא מצטער על האמירה', מבהיר ברקוביץ ומיד מדגים. 'אגיד בפעם השלישית והרביעית: יושבים אצלנו בכנסת ישראל אנשים שמשתפים פעולה עם אירגוני טירור. אחמד טיבי, חנין זועבי, לא מצטער על מה שאמרתי ואני לא מעוניין לארח את השניים האלה, אולי גם את זחאלקה שלפעמים יש לו יציאות נגדנו. בשבילי הם מחבלים לכל דבר".
בשלב זה הכתבה עוברת לסגנון של שאלות ותשובות כמפורט להלן: הכתב: "מוזר שאתה לא מיתנצל. כי אחרי התקרית יצאה הודעת היתנצלות". הנתבע: "מקשת. הודעה מהם". הכתב: "אבל אתה עובד שם". הנתבע: "אני כפוף לנהלים שיש בקשת ואני מכבד את הנהלים וכיבדתי את ההרחקה לשבוע. דברתי עם אבי ניר וכיבדתי את ההחלטה שלו. בסופו של דבר הוא המאמן וצריכים לקבל כל החלטה גם אם הוא לא צודק. את זה לימד אותי שלמה שרף". הכתב: "ובכל זאת, פירסמת גם הודעה בשמך, אמרת שחלק מהביטויים שהשתמש בהם, ושחזרת עליהם כאן, היו 'לא ראויים'". הנתבע: "אמרתי לך מה שאמרתי לך והמבין יבין". הכתב: "מה עם התביעה שח"כ פריג' הגיש בעקבות הדברים האלה". הנתבע: "קשת מטפלים בזה. מה שקשת יגידו אני אעשה. אני חושב שההשעיה נבעה מהתקשורת. רחשי העם הם אותם רחשים שאני מרגיש. כל אחד במדינת ישראל יודע כי שלושת חברי הכנסת האלה הם סוסים טרויאנים. לא המצאתי. פשוט התיקשורת, שהיא מאוד שמאלנית, ואתה ביניהם, תקפה את קשת ואת אבי ניר וזה מה שהוא החליט. סבבה".
עדותם הקצרה של הצדדים, אשר נחקרו על תצהירי העדות שלהם, נשמעה בפניי.
ולהמחשת האמור - בעוד אשר בסעיף 34 לכתב ההגנה טען הנתבע כך (ההדגשה בקוו שלי): "למעלה מהצריך, הנתבע יטען כי הגם שהדברים נאמרו על ידו בתשובה לשאלה שעסקה באישי ציבור אחרים, הנתבע סבור בתום לב כי דבריו משקפים את האמת המהותית גם לגבי מעשיו ופועלו של התובע", בסעיף 3 לסיכומיו טען הפוך (ההדגשה בקוו שלי), "יצוין ויודגש: הדברים שאמר הנתבע על חברי הכנסת אחמד טיבי, ג'מאל זחאלקה, מוחמד ברכה וחנין זועבי (חברי כנסת של הרשימה המשותפת), הם דעתו האישית בלבד. דיעה שאפשר לחלוק עליה, להיתנגד לה, לכעוס עליה ולגנות אותה. זו דעתו של הנתבע על אותם חברי כנסת. זו אינה דעתו של הנתבע על התובע, איש ציבור ערבי שהיה חבר כנסת מטעם סיעת מרצ".
ממילא ברור שהנתבע לא יכול להחזיק בטענת הגנת הבעת הדיעה בתום לב, כטענה חלופית לטענה שהדברים מלכתחילה לא נאמרו כלל על התובע, אם הוא טוען כי הוא אינו חושב על התובע את הדברים שאמר בתכנית מושא התביעה על הח"כים הערביים האחרים.
...
לבסוף, התובע מפנה לתגובת קשת בשמה ובשם הנתבע וכן למענה של נציב פניות הציבור של הרשות השנייה לפנייתו, כדי לבסס את המסקנה שדברי הנתבע נאמרו גם עליו, אלא שמעיון בתגובה ובמענה הנ"ל, עולה כי אין בהם ראיה לכך שגופים אלה ראו בדברי הנתבע כמי שמתייחסים בהכרח גם לתובע ולא רק לשלושת הח"כים ולח"כית זועבי.
לפיכך, מסקנה סבירה מעדות התובע הנה כי לא רק שהטריגר או המניע שלו להגשת התביעה, היו דברים שאמר הנתבע על אותם חברי הכנסת הערביים האחרים ששמם נזכר בתכנית, אלא שגם התובע עצמו, כפי שכאמור לדעתי הדברים גם משתמעים מבחינה אובייקטיבית, לא ראה בדברים של הנתבע באותה תכנית, ככאלה שיוחסו לו, אלא שהכעס שלו, על הדברים הנ"ל, גם אם לא נאמרו עליו, אלא על אותם ח"כים ערביים אחרים, ואולי מה שארע בתכניות הקומות, הוא אשר הביא אותו להגיש את התביעה דנא, אולי בבחינת "הקש ששבר את גב הגמל".
סוף דבר
אשר על כן, משהוכח כי דברי הנתבע לא נאמרו על התובע, התביעה נדחית.
משנדחתה התביעה ובהתחשב בכלל נסיבות העניין האחרות, כגון היקף ההליכים, היקף הטיעונים ומשך ההתדיינות, לרבות התנהלות הנתבע בנושא זניחת חלק מטענות ההגנה שלו והעלאת טענות עובדתיות סותרות, ישלם התובע לנתבע הוצאות משפט בדמות שכר טרחת עו"ד בסך של 7,500 ₪ וזאת תוך 30 יום מהמצאת פסק הדין לתובע.