לא ראיתי תשובה בכתב מאת התובע מ"זמן אמת" הטוענת טענה זו.
כאמור, במסמך מ-17.2.14 היה מוסכם על הצדדים כי השוכר יעזוב את הנכס טרם הזמן: "החלטנו בהבנה שתוך 3 חודשים ההסכם בינינו לא מתחדש מבחינת השכירות בדירה ברח' צדקיהו 7", וכי "אף צד לא חייב פיצויים על הפסקת השכירות לפני הזמן". הנתבע טוען כי יזם מהלך זה, באשר – כאמור - התובע לא נענה משך מספר שנים לבקשות חוזרות מטעמו לתיקון המושכר, עד שהגיע שלב שהמצב נגד את דרישת הרשויות.
ב-5.3.14 שלח לתובע - מנהל התפעול של החברה שבאמצעותה מפעיל הנתבע את בתי המחסה, מכתב סיכום בענין סיום ההיתקשרות ב-26.3.14, שבו נכתב, בין היתר: "ביום 17.2.14 סוכמו הבנות על סיום מוקדם של הסכם השכירות עקב ליקויים רבים בנכס שלא טופלו ולכן המקום אינו מאושר על ידי משרד הבריאות למגורים". התובע מאשר, כי הסכים לגמר השכירות המוקדמת טרם ראה את מצב הבית [ס' 14 לכתב התביעה].
כדבריו: "לשאלת בית המשפט, לפני שחתמתי על החוזה עברתי על הבית, ראיתי מקלחון, אבל לא ראיתי דבר כזה של מקלחת שחורה. רכשתי את הבית בסכום של 1,250,000 ₪ בשנת 2010, שטח המיגרש, הבית ישן שתי קומות עם גג רעפים. בעצם שכללתי את המצב שלו בעת הקניה, לקחתי בחשבון שאצטרך לעשות אזשהו שפוץ מסויים הגיוני לאחר שאקבל את הבית. הערכתי איזה סוג של דיירים, לא אוכל להגיד שציפיתי לכזה ברדק, אבל חשבתי על שפוץ של 50,000 ₪ ולא של 200,000 ₪ וש- 4-5 חודשים לא אוכל להשכיר את הבית." [ש' 19-24 בעמ' 9 לפר'].
התובע איננו מציג קבלות להוכחת ניזקו בבצוע השיפוצים, למעט קבלה מאוחרת אחת, שאין בה להוכיח תיקון תקלות שאינם בגדר בלאי סביר ועלות תקונם; וספק אם אכן הוצאה בגין השיפוצים בבית, שהתובע מעיד שהסתיימו לפני דצמבר 2014.
מבלי לקבוע מסמרות בטענת הזיוף, אני קובע שאני מוצא כי דמי שכירות אכן שולמו בגין התקופה שעד יום 17.5.14; לכאורה, אם נקבל שחלק מהמפתחות אכן נימסר באיחור (כטענת התובע), מדובר בתשלום ביתר של קצת פחות מ-5,000 ₪ - בגין כימעט חודש ימים.
...
הנתבע, כתובע שכנגד, טוען כי בשל כך - שולמו דמי שכירות בעודף (בסך כולל של 8,647 ₪); התובע דוחה את הטענה כי יש להתייחס לסכום שהועבר אליו כדמי שכירות ב-"עודף", והוא מציג במצורף לכתב התביעה מסמך מיום 17.2.14 לפיו כתב לנתבע באותו יום: "בהתאם לשיחתי הפרטית עם רן פרלמן החלטנו בהבנה שתוך 3 חודשים ההסכם בינינו לא מתחדש מבחינת השכירות בדירה ברח' צדקיהו 7. אף צד לא חייב פיצויים על הפסקת השכירות לפני הזמן. אך התשלום עבור השכירות ימשיך להתבצע עד 17.5.14 בכל מקרה".
הנתבע טוען לזיוף שבוצע במסמך שהציג התובע מיום 17.2.14, כאמור, ומציג מסמך - שסומן ת/1 - ממנו עולה כי קיימת גרסה מקוצרת של אותו מסמך (הנושאת את חותמתו של התובע כרופא שיניים מנתח) – שבה לא ניתן למצוא את המשפט האחרון "אך התשלום עבור השכירות ימשיך להתבצע עד 17.5.14 בכל מקרה" (שמן הסתם – הוסף, כך לטענת הנתבע, התובע שכנגד).
מבלי לקבוע מסמרות בטענת הזיוף, אני קובע שאני מוצא כי דמי שכירות אכן שולמו בגין התקופה שעד יום 17.5.14; לכאורה, אם נקבל שחלק מהמפתחות אכן נמסר באיחור (כטענת התובע), מדובר בתשלום ביתר של קצת פחות מ-5,000 ₪ - בגין כמעט חודש ימים.
בשל ההתנהלות התובע, כאמור, ובשל העובדה שהיה זה האינטרס של התובע, שהנתבע (שיכול היה לכאורה לשהות בנכס עד שלהי 2019, ולאחר ההסכמה - עד 17.5.14 - יפנה את הנכס במהירות האפשרית, אני מקבל את טענת הנתבע כי שולמו דמי שכירות ביתר (מ-20.4.14).
התביעה שכנגד מתקבלת בחלקה, כך שהתובע, הנתבע שכנגד, ישיב לנתבע, התובע שכנגד, סך של 4.500 ש"ח.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה – נדחית.