מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה של עזבון המנוח כנגד קרנית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בת.א. 1040/04 הגישו שריקי, אמו (התובעת מס' 2), אביו (התובע מס' 3) ואחיו (התובע מס' 4) תביעה נגד עיזבון המנוח, מנורה וקרנית.
...
סוף דבר – אני קובעת כי מי שנהג בהונדה במועד התאונה היה המנוח, שמעון תורג'מן ז"ל. נוכח קביעה זו ממילא ברור כי על מנורה, המבטחת של ההונדה , לפצות את כל נוסעי ההונדה בגין הנזקים שנגרמו להם בעקבות התאונה נשוא התביעה.
אני דוחה את התביעה נגד קרנית בשני התיקים וכן את ההודעה לצדדים שלישיים.
בת.א. 876/06 אני קובעת ישיבת קדם משפט בשאלת הנזק ליום 30.12.15 שעה 09:30.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

במקביל, היתנהלה תביעת המערערים כתלויים במנוח כנגד "קרנית", ותביעה זו הסתיימה בהסכם פשרה במסגרתו שילמה "קרנית" לתלויים פיצוי בסך של כ-950,000 ש"ח. ענייננו איפוא בתביעת העיזבון.
עמדתי על הדברים בע"א 3590/08 המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ נ' יצחק פת (לא פורסם, 13.5.2010): "ככלל, מקובלת עלי עמדת המערערות כי משיכה של כספים מחברה שבשליטתו המלאה של הניזוק, אינה אינדיקאציה שאין בלתה לקביעת בסיס השכר לצורך חישוב הפיצויים. כך, לדוגמה, יכולה חברה חסרת תוכן כלכלי של ממש ליטול הלוואה מהבנק והניזוק בעל החברה ימשוך מהחברה את כספי ההלוואה בדרך של משיכת משכורות גבוהות ללא כל קשר למצבה האמתי של החברה. משיכת כספים מחברה שבשליטת הניזוק, אם בתלוש משכורת ואם בדרכים אחרות, צריכה איפוא להבחן בראיה כוללת של מצב החברה על מנת לקבוע את בסיס השכר הריאלי של הניזוק. בסופו של דבר, קביעת בסיס השכר היא ממצא עובדתי, שבמקרה דנן, נקבע על ידי בית משפט קמא על סמך הראיות והעדויות שנשמעו בפניו, ואיני רואה להתערב בו". בדומה, איני רואה גם להתערב במסקנת בית משפט קמא ולפיה, למרות שהונפק תלוש משכורת למערערת-האלמנה, הרי שבפועל לא עבדה בעסק ואין לכלול את שכרה בקופה משותפת לצורך חישוב הפסדי ההישתכרות של העיזבון.
...
בפסק דינו, הרחיב בית משפט קמא בסוגיה אם יש לחשב את הפיצויים המגיעים לעזבון לפי המגבלות שבחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: חוק הפלת"ד) או שיש לעשות את חשבון הפיצויים על פי העקרונות שבפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: פקודת הנזיקין), באשר התביעה אינה במסגרת חוק הפלת"ד. לסופו של יום, הגיע בית משפט קמא למסקנה כי בשל שיקולים שביסודם תקנת הציבור, על מנת שחוטא לא יצא נשכר, יש לערוך את חשבון הפיצויים על פי המגבלות הקבועות בחוק הפלת"ד. בהמשך בחן בית המשפט את ראשי הנזק השונים, ועיקר המחלוקת התמקדה בשאלת בסיס שכרו של המנוח לצורך חישוב הפסדי ההשתכרות בשנים האבודות.
עמדתי על הדברים בע"א 3590/08 המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ נ' יצחק פת (לא פורסם, 13.5.2010): "ככלל, מקובלת עלי עמדת המערערות כי משיכה של כספים מחברה שבשליטתו המלאה של הניזוק, אינה אינדיקציה שאין בלתה לקביעת בסיס השכר לצורך חישוב הפיצויים. כך, לדוגמה, יכולה חברה חסרת תוכן כלכלי של ממש ליטול הלוואה מהבנק והניזוק בעל החברה ימשוך מהחברה את כספי ההלוואה בדרך של משיכת משכורות גבוהות ללא כל קשר למצבה האמיתי של החברה. משיכת כספים מחברה שבשליטת הניזוק, אם בתלוש משכורת ואם בדרכים אחרות, צריכה אפוא להיבחן בראיה כוללת של מצב החברה על מנת לקבוע את בסיס השכר הריאלי של הניזוק. בסופו של דבר, קביעת בסיס השכר היא ממצא עובדתי, שבמקרה דנן, נקבע על ידי בית משפט קמא על סמך הראיות והעדויות שנשמעו בפניו, ואיני רואה להתערב בו". בדומה, איני רואה גם להתערב במסקנת בית משפט קמא ולפיה, למרות שהונפק תלוש משכורת למערערת-האלמנה, הרי שבפועל לא עבדה בעסק ואין לכלול את שכרה בקופה משותפת לצורך חישוב הפסדי ההשתכרות של העזבון.
איני מקבל את טענת המערערים, כי יש להפחית את הסכום של כ-950,000 ₪ שקיבלו התלויים במסגרת הסכם הפשרה בינם לבין "קרנית". ראשית, המשיבה לא היתה צד לאותו הליך.
סיכומו של דבר, שעל פי הלכת אלנסארה יש לערוך את החישוב על פי עקרונות פקודת הנזיקין, להפחית 15% בגין רשלנות תורמת, ולנכות הפסדי התמיכה לתלויים.
אשר על כן, בתוצאה הסופית יש לקבל את ערעור המשיבה (ע"א 8593/09), כך שהפיצוי שישולם למערערים יופחת ויעמוד על הסך של 250,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה הנדונה היא תביעת עיזבון מנוח בגין ניזקי תאונת דרכים שבה קופדו חייו של אותו אדם בפגיעת רכב ברוכב אופניים (להלן: "התאונה", "הרכב" ו-"המנוח", בהתאמה).
עתה לפניי בקשה שהוגשה בנידון מטעם הצד השלישי 3, מי שנטען מטעם המודיעה, קרנית, שהוא "הבעלים ו/או המחזיק של הרכב" שנטען בכתב התביעה שפגע באדם וגרם למותו, וכי "הוא ו/או מי מטעמו התירו את השמוש בו במישרין ו/או בעקיפין, כאשר אין לרכב ביטוח...". ודוק; לא נטען כי הצד השלישי 3 הוא הבעלים הרשום של הרכב (זה נטען נגד הצד השלישי 2), ולא - שנהג ברכב (זה נטען נגד הצד השלישי 1, שהוא גם הנתבע 1).
...
אם כן, בשלב זה אינני מקבל את בקשת הצד השלישי 3 לתיקון תצהיר גילוי המסמכים מטעם קרנית, באופן שהתבקש.
עם זאת, (בהמשך להצהרת ב"כ קרנית, שכל הנספחים שלא גולו הן הקלטות, להבדיל – ממסמכים, למעט מסמכים שמנה בתגובת קרנית), ככלי לשמירת "איזון ראוי" - אני מורה כי קרנית תגיש עד ליום 30.9.22 - תצהיר שיהווה חלק ממצג גילוי המסמכים מטעמה בנדון (להלן: "תצהיר השלמה"), שיבהיר: כמה שיחות אחרות שהוקלטו בחקירות שבוצעו בעניינה של התאונה הנדונה על ידי מי מהחוקרים - לא גולו (מתוך כל "הנספחים" שבתצהיר גילוי המסמכים בכל ששת ימי החקירות).
אם כן, הבקשה מתקבלת באופן המסוים שהתוויתי לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

במסגרת פרוטוקול הדיון טען ב"כ התובעים בהתייחס לקרנית : "..נהג (המנוח-ב'ב') המעורב בתאונת דרכים, כנהג, אילו היה נוסע , אילו היה הולך רגל , אני מסכים עם חברי שחלה על קרנית לפצות, אך במקרה זה הוא היה הנהג. ולכן, סעיף החוק לא תופס לגבי קרנית. לכן הסכמתי למחוק. התביעה עומדת לפי פק' הנזיקין לגבי הנהג המעורב". ביום 9.5.22 ניתנה על ידי החלטה בנוגע למחלוקת בשאלת סיווג "סילוק על הסף" של התביעה כנגד קרנית ונקבע כי פסק הדין הדוחה את תביעת התובעים את קרנית –המשיבה 2 נותר בעינו.
דיון התובעים : עזבון המנוח והתובעת 2 -אמו של התובע 1, הגישו תביעה המבוססת על עילת תביעה מכוח פק' הנזיקין: למותר לציין שעל יסוד כתב התביעה בלבד שלא תוקן עד למועד פסק הדין שניתן בעיניין קרנית נקל להבין את טענת קרנית להעדר עילה.
...
לטענת הנתבע 1 יש לדחות את התביעה נגדו שכן, בהתאם לחוק הפלת"ד יש לתובעים עילת תביעה כנגד הנתבעת 2 ובשל ייחוד העילה לפי חוק הפלת"ד לא עומדת להם עילה כנגד הנתבע 1 .
יחד עם זאת ולגופו של עניין, וכפי שאפרט להלן, אין בידי לקבל את טענת הנתבע 1 לקיומו של ייחוד עילה כלפי קרנית בתביעה הנדונה.
על יסוד האמור לעיל, אני סבור שלתביעת העיזבון ולתביעת האם זכות תביעה מכוח דיני הנזיקין בלבד וזאת מבלי לקבוע מסמרות באשר לסיכויי התביעה לנוכח טענותיו של הנתבע 1 ולכן, אין מקום בשלב זה לדחות את התביעה כנגד הנתבע 1 אלא להורות על מחיקת התביעה כנגדו כטענת התובעים בתגובתם.
באשר לשאלת ההוצאות, אני מחייב את התובעים בהוצאות מותנות בסך של 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לתשלום בפועל, אשר ישולמו לנתבע 1 ככול שתוגש נגדו תביעה חדשה בעילה נזיקית.
לפיכך אני מורה על מחיקת התביעה .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

תביעת עיזבונו של המנוח והוריו הוגשה כנגד הנהג וכנגד "קרנית" אשר הגישה הודעת צ"ג כלפי הנהג וכלפי הבעלים הרשום של הרכב.
...
סבורני כי לא ניתן לשלול כי הצדדים תיאמו עדויות – לפחות בכל הנוגע לקיומו של זכרון דברים – שאחרת כיצד יוסבר הפער בין תשובותיהם (בנפרד) לחוקרי המודיעה לבין תשובותיהם בחקירה נגדית וטענותיהם בפני בית המשפט.
כיצד זה מוכר צ"ג את הרכב השייך לנהג (לטענתו) לידי אחר וכיצד זה לא מעלה הנהג כל טענה כלפי צ"ג על כי מכר לאחר את אותו הרכב שהנהג קנה בתמורה מלאה (לטענתו)? על כן, אני קובעת כי הבעלות ברכב נותרה בידי צ"ג ומשכך, ומכוחו של סעיף 9 לחוק, הוא חב כלפי "קרנית" בפיצוי ששילמה לתובעים עקב ובגין התאונה נשוא התביעה.
על כן אני מקבלת את הודעת צ"ג ששלחה "קרנית" כלפי צ"ג ומחייבת אותו – ביחד ולחוד עם הנהג – בהחזר הפיצוי ששילמה "קרנית" לתובעים.
סוף דבר צ"ג ישלם למודיעה סך של 1,077,909 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסך כולל של 163,950 ₪ והוצאות משפט בסך כולל של 15,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו