הצדדים חלוקים, בין היתר, לעניין עיסוקה העקרי של הנתבעת ותחולת צו ההרחבה בענף ההובלה על התובע.
נוכח האמור, תובע התובע מהנתבעת תשלום עבור הודעה מוקדמת, פיצוי עבור שימוע ופיטורים שנערכו שלא כדין, דמי הבראה, הפרשות לקרן פנסיה ולקופת פיצויים, וכן דמי אש"ל מכוח צו ההרחבה בענף ההובלה.
מטעם התובע העיד התובע עצמו, ומטעם הנתבעת העידו גב' אפרת חסון לוי, ששמשה בזמנים הרלבאנטיים כחשבת שכר בנתבעת, מר עזרא אבודיאן, בעל חברת הובלות שיעבדה עם הנתבעת, ועו"ד דוד מזור, הבעלים של הנתבעת ואשר ייצג אותה בהליך זה. בתום הדיון, סיכמו הצדדים את טיעוניהם בעל פה.
תחולת צוי ההרחבה בענף ההובלה
התובע עתר לתשלום זכויות מכוח צו ההרחבה בענף ההובלה.
דהיינו, לצורך תחולת צוי ההרחבה בענף ההובלה יש להוכיח הן שמדובר במעסיק בעל "מיפעל הובלה", והן שתפקידו הקבוע של העובד הוא נהיגת רכב משא להובלת מטענים.
לטענת התובע הוא פוטר לאחר שהתלונן על אי ההפרשות לפנסיה.
...
סיכומם של דברים
התביעה לדמי אש"ל, הודעה מוקדמת, דמי הבראה ופיצוי בגין פיטורים שלא כדין – נדחית.
התביעה להפרשות לפנסיה ולפיצויי פיטורים מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעת תשלם לתובע סך 307 ₪ בגין רכיב זה. סכום זה יישא הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום 1.4.2019 ועד למועד התשלום בפועל.
יחד עם זאת, בשים לב להחלטה שהתקבלה בתחילת ההליך, לפיה שאלת ההוצאות בגין ביטול פסק הדין שניתן עקב אי התייצבות הנתבעת תישקל בתום ההליך, ולאחר שמצאנו כי הליך זה התארך לאחר מספר בקשות של הנתבעת לדחיית דיונים – החלטנו כי כל צד יישא בהוצאותיו.