מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה של חברי אגד פרישה מעבודה

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב ק"ג 10661-11-15 30 דצמבר 2020 לפני: כב' השופטת מירב קליימן נציג ציבור (עובדים) מר ברוך הראל נציג ציבור (מעסיקים) מר יונה הנדל התובעים: 1. ארגון גימלאי "אגד" (ע"ר שמספרה 58-005-892-3) 2. עמינדב ארגוב ע"י ב"כ: עו"ד ורד גרטל הנתבעים: 1. קרן הגימלאות של חברי אגד בע"מ (בניהול מיוחד) ע"י ב"כ: עו"ד צחי לב ועו"ד אלישע שור 2. אגד - אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ ע"י ב"כ: עו"ד נעמי לאופר, עו"ד אסף ברנזון ועו"ד חיים ברנזון פסק דין
עוד מפנה אגד לכך כי רכיב הפרמיה לא נכלל בתקנון האחיד כתוספת שכר שאינה מוכרת ומפנה בעיניין זה להודאתה של קג"א. אשר לשאלת קג"א לגבי מקור עילת התביעה לגמלאים שפרשו לפני תחולת התקנון האחיד, הרי שמשעה שקג"א מצמידה את הגמלה למשכורת של חבר פעיל, נגזרת מכאן גם חובתה לשלם לגמלאים אלו גמלה מרכיב הפרמיה.
...
סוף דבר לאור כל האמור, מצאנו כי דין התביעה, על כל ראשיה וסעדיה החלופיים, דחייה.
כפי שהובהר לצדדים לא אחת במסגרת ניהול הדיון סבורים אנו כי יש למצוא פיתרון לניהול חשבון קרן הפרמיה הממוצעת כקופת גמל, כאשר אף מעמדת המאסדר שהוגשה בהליך עולה הבעייתיות באופן ניהול קרן הפרמיה הממוצעת, כפי שנוהלה עד כה. לא מצאנו בבעייתיות זו כמסייעת לתובעים בהטיית הכף לעבר קבלת התביעה כלשונה או שבשל כך יש לראות לראות בכספי קרן הפרמיה הממוצעת כחלק מנכסי קג"א ולפיכך לראותם ככספי פנסיה לכל דבר ועניין לאור הטעמים שהובהרו לעיל.
אשר לשאלת ההוצאות שיש לפסוק בהליך, סברנו לאחר ששקלנו את הדברים בכובד ראש כי חרף דחיית התביעה, בנסיבות העניין אין לפסוק לחובת ארגון הגמלאים ולחובת התובע בשמה – התובעים בהליך – הוצאות משפט, לאור העובדה כי מצאנו כשלים לא מעטים בהתנהלות קג"א אשר לאופן ניהול קרן הפרמיה הממוצעת, אשר על חלקם אף הצבענו במסגרת פסק הדין, כאשר מדובר בתביעת גמלאים וכאשר סברנו כי פתרונו של המצב שנוצר כתוצאה מניהול קרן הפרמיה הממוצעת מצוי לטעמנו בזירת 'חיי המעשה' ולא במסגרת הכרעה משפטית.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2015 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ששת התובעים, נהגים בחברת "אגד" אשר פרשו מעבודתם בפרישה מוקדמת בטרם גיל הפרישה, הגישו תביעתם, שנים לאחר פרישתם מ"אגד" , כנגד קרן הגימלאות של חברי אגד בע"מ ( להלן: "הקרן" או " הנתבעת").
...
אף דין טענה זו להידחות.
ככל שתחליט הקרן בבוא העת לא לשלם למי מהתובעים כספים בהגיעם לגיל המיועד והתובעים יסברו כי פס"ד דין אביב אברהם חל בעניינם תהיה הדלת פתוחה בפניהם להגיש תביעה כנגד הקרן, אך לא מותב זה אשר בפניו תביעה מאוד מסוימת יכריע בטענתם העתידית ולטעמנו אף הספקולטיבית.
לסיכום – מכל הנימוקים שפירטנו לעיל תביעת התובעים נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2007 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע בשנת 1990 נכרת בין "אגד" אגודה שיתופית בישראל בע"מ (להלן: "אגד") לבין קרן הגימלאות של חברי אגד בע"מ (להלן: "קרן הגימלאות") הסכם, לפיו חבר המבקש לפרוש מעבודתו באגד לפני הגיעו לגיל 60 (להלן: "פרישה מוקדמת") ובקשתו אושרה על ידי אגד, ישלם לקרן הגימלאות 20% בתשלום חד פעמי שנקבע בסעיף 29 ג לתקנון קרן הגימלאות (להלן: "חלקו של החבר") ולאחר התשלום האמור תשלם אגד לחבר הפורש מדי חודש בחודשו גמלה תקציבית בשיעור של גמלת הזקנה שהיה החבר זכאי לקבל מקרן הגימלאות בהתאם להוראות התקנון (להלן: "הסכם התשלום").
בתביעתם תבעו התובעים שם, להצהיר על תוקפם של הסכמי הפרישה המוקדמת עליהם חתמו, כי התקנון האחיד שחל על קרנות הפנסיה הוותיקות אינו חל עליהם, כי על הממונה על שוק ההון ועסקי הביטוח במשרד האוצר להתקין שינויים בתקנון האחיד שיאפשרו את יציאת התובעים לפרישה מוקדמת החל מיום 1.10.03 וכי על אגד לתקן את התקנון הסוציאלי שלה באופן שיאפשר לתובעים לצאת לפרישה מוקדמת בתנאים שהיו בתוקף ביום חתימת ההסכמים עם התובעים.
...
טענת המבקשים, לפיה שילם כל אחד מהחברים את חלקו בתשלום החד פעמי ובהתאם זכאי הוא למלוא הזכויות הקבועות בסעיף 29 לתקנון קרן הגמלאות, אינה מקובלת עליי.
מהטעמים שפורטו לעיל אני קובע כי בהסכמי הפרישה שנכרתו בין כל אחד מהמבקשים לבין אגד הוסכם שאגד תשלם לכל אחד מהמבקשים גמלה תקציבית עד הגיעו לגיל בו יהיה זכאי לקצבת זקנה על פי תנאי קרן הגמלאות.
בסעיף 8 להסכמי הפרישה המוקדמת, נקבע: "אני מאשר כי בקשה זו נחתמה על ידי בהבנה והסכמה מלאה ולא תהיה לי תביעה או טענה כנגד אגד ו/או קרן הגמלאות בקשר לגמלאותי, שאינה תואמת האמור בבקשתי זו." משמצאתי שעל פי הפרשנות הראויה של הסכמי הפרישה המוקדמת שבין המבקשים לבין אגד זכאי כל אחד מהמבקשים לגמלה תקציבית עד הגיעו לגיל בו יהיה זכאי לגמלה מקרן הגמלאות, אין באמור בסעיף 8 להסכמי הפרישה כדי להועיל לאגד.
סוף דבר התובענה נגד משיבים 1 ו 3 – 5 נדחית.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 1998 בעליון נפסק כדקלמן:

בנוסחה הישן אסרה התקנה על חבר אגד לעסוק, במשך שלוש שנים לאחר פרישתו, "בכל עבודה, פעולה או עסק במקצועות של הובלת נוסעים, בהוראת נהיגה, בהוראת דרך, בהוראת תיירים, בסוכנות לתיירות, במסעדות, בהובלת משאות וחבילות, בתיקון מכוניות, בחלקי חילוף בדלק ומבחנים של רכב". משתבעה אגד, בפרשת מירון, לאכוף על שניים מגימלאיה לקיים התחייבות שנטלו על עצמם במועד הפרישה, להמנע מעיסוק מתחרה כמשמעו בתקנה המקורית, דחה בית המשפט המחוזי את תביעתה.
בדחותו את הטענה השניה קבע בית המשפט, כי "הזכאות לגמלאות מוקדמות הנה זכאות כללית, לכל חברי אגד", שהענקתה נובעת מהכרתה של אגד "בהיות עבודת נהיגה באוטובוס צבורי עבודה שוחקת, אשר קשה להיתמודד בה עד גיל מבוגר". מכאן, שהסכמת אגד לפרישה המוקדמת של חבר אגד, והסכמתה לשלם את חלקה בסכום החד-פעמי, אינן מהוות תמורה מיוחדת להגבלת חופש העיסוק ואינן מעידות על הסכמת החבר הפורש להגבלת חופש עסוקו.
...
עמדת בית המשפט המחוזי, ביחס לשני העניינים, אינה מקובלת עליי.
אני סבור, כי בהסכמתה של אגד, לשלם לקרן הגימלאות את חלקה בסכום החד-פעמי הנדרש לרכישת הזכאות לגימלאות מוקדמות, או לשלם לחבר הפורש גימלה תקציבית עד מלאת לו 60, יש משום תמורה נאותה להתחייבות החבר הפורש להימנע מעיסוק מתחרה בעסקי אגד, במשך שלוש שנים מיום פרישתו.
נראה לי שהטעמים שעל יסודם הגעתי למסקנה, כי הוראות חלקה הראשון של התקנה סותרות את תקנת הציבור, כוחם יפה - וביתר שאת - להביא להכרזה גם על בטלות ההוראות שבחלקה השני.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו